Markastok ve Exxeselection iyzico ile Gelirlerini Artırıyor

iyzico Posted on 3 dakika

Tekstil dünyasının başarılı markalarından Markastok ve Exxeselection, 2019 yılının başından bu yana iyzico ile çalışıyor. iyzico hizmetleriyle gelirlerinde ve müşteri memnuniyetlerinde ciddi iyileştirmeler sağlayan markaların kurucu ortağı Sena Yağcı, iyzico ile iş ortaklıklarının tüm detaylarını bizlerle paylaştı. Şimdi söz Sena Yağcı’da:

iyzico ile nasıl tanıştınız?

iyzico ile 2019 yılı başından bu yana çalışıyoruz. Daha önce farklı bir ödeme kuruluşuyla çalışıyorduk. Ancak tabii ki iyzico ismen bildiğimiz, çalışmalarını dikkatle izlediğimiz bir markaydı. iyzico ile bir araya geldiğimizde, sundukları çözümlerin beklentilerimizle tam anlamıyla örtüştüğünü gördük ve böylelikle çalışmaya başladık.

Bugüne kadar iyzico ile gelirlerinizi artırmak amacıyla ne gibi çalışmalar gerçekleştirdiniz?

iyzico’nun Dynamic 3DS teknolojisinden yararlanıyoruz. Özellikle iyzico ile çalışmaya başlamadan önce 3D doğrulama adımında bazı geçerli ödemelerimizi kaybedebiliyorduk. Ödeme adımına kadar gelen bir müşteriyi kaybetmek, bizi gerçek anlamda zorlayan bir durumdu. iyzico, e-ticaret dünyasında aktif olarak kullanılan tüm kartların %90’ını veri tabanında bulunduruyor ve Dynamic 3DS teknolojisini bu veri tabanıyla destekliyor. Bu sayede güvenli ödemelerimizi herhangi bir doğrulamaya ihtiyaç duymadan, çok daha kolay bir şekilde sonuçlandırabiliyoruz.

Sürecin ilk adımlarından itibaren, iyzico’nun bize hangi hizmetleri sunacağını tüm detaylarıyla konuşarak bir yol haritası belirlemiştik. İş ortaklığımız bu plan doğrultusunda başarılı bir şekilde devam ediyor.

Bu çalışmaların sonuçları nasıldı? Satış dönüşüm oranlarınızda ve gelirlerinizde herhangi bir artış gözlemlediniz mi?

Sene başından bu yana iyzico’nun da katkılarıyla gelirlerimizde artışlar gözlemliyoruz. Özellikle Dynamic 3DS teknolojisi, bu artışın en büyük yardımcılarından biri. Ayrıca müşterilerimize sunduğumuz ödeme deneyimindeki iyileşmeyle birlikte, müşteri memnuniyetimizde de belirli iyileştirmeler gerçekleştiğini görebiliyoruz.

Dynamic 3DS teknolojisini, daha önceki ödeme teknolojilerinizle kıyasladığınızda ne gibi farklardan söz edebilirsiniz?

Daha önce kullandığımız teknolojilerde, akıllı 3DS sistemi ile gelen ödemenin risk seviyesine göre şifreli ödeme sağlayan bir hizmet kullanılmadı. iyzico Dynamic 3DS sistemini yaptığımız geçiş sonrasında, 3D aşamasında kaybettiğimiz pek çok müşteriden dönüşüm sağladık. Önceki ödeme teknolojimize kıyasla, iyzico’nun bize sağladığı en önemli katma değer bu geliştirme oldu. Ek olarak, iyzico’nun sunduğu hizmet ile müşterilerimiz ödeme esnasında karşılaştıkları hataları anlamlandırabiliyorlar. Örneğin yetersiz bakiye veya internet alışverişine kapalı kart sebebiyle ödemesi başarısız olan müşterilerimiz, ödemenin neden başarısız olduğunu hata ekranında görebiliyorlar ve gerekli aksiyonları alarak ödemelerini başarılı bir şekilde sonuçlandırabiliyorlar. Tabii bu durum satış dönüşüm oranlarımızda da ciddi anlamda olumlu bir etki yarattı. 

iyzico ile elde ettiğiniz sonuçlar, önümüzdeki dönemde belirleyeceğiniz stratejilerde ne gibi değişikliklere yol açtı?

Önümüzdeki süreçte sektörün de öngördüğü şekilde mobil odaklı geliştirmeler yapılması gerektiğini gözlemledik. Özellikle mobil kullanıcısının ödeme sayfasında basit ve kullanışlı bir arayüz ile işlemini tamamlıyor olması bizler için çok önemli. Tüm bunlara ek olarak, iyzico’nun önümüzdeki süreçte firmamıza önereceği teknolojileri mümkün olduğunca sistemlerimize adapte ederek, ödeme kısmında da veri odaklı aksiyonların alınmasını sağlamamız gerektiği sonucuna ulaştık.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay