Arzum, iyzico ile Online Satışlarında Başarılı Ödeme Oranını %11 Artırdı

iyzico Posted on 3 dakika

Türkiye’nin lider ev aletleri markalarından Arzum, online satışlarının ödemelerini iyzico teknolojileriyle almaya başladı ve kısa sürede gelirlerini artırmayı başardı. Müşterilerine sundukları daha iyi ödeme deneyimiyle müşteri memnuniyetlerinde de ciddi bir artış gözlemlediklerini belirten Arzum E-Ticaret Müdürü Meryem Demir, iyzico ile iş birliklerini tüm detaylarıyla paylaştı.

Markanız ne zaman ve nerede kuruldu?

Arzum 1966 yılında üç kardeşin “arzusu” olarak kuruldu. Bugün 53 yıllık bir marka olan Arzum, Türk malı ilk ütüyü 1967 yılında, ilk mekanik süpürgeyi 1968 yılında, ilk mutfak robotunu 1991 yılında ve ilk elektrikli cezveyi de 2003 yılında üretti.

Bugün Arzum ürünleri yılda 4 milyondan fazla satıyor ve 35 ülkede milyonlarca evde ülkemizi gururla temsil ediyor.  

Arzum, tam olarak hangi alanlarda faaliyet gösteriyor?

Arzum; gıda hazırlama, temizlik, kişisel bakım, içecek hazırlama ve elektrikli ev aletleri kategorilerinde faaliyet göstermekte olup bulunduğu birçok kategoride pazar lideri durumundadır.

iyzico ile çalışmaya başlamadan önce hangi alanlarda problem yaşıyordunuz?

Müşterilerimiz ödeme yaparken karşılaştıkları hataların ne olduğunu anlamadığı için müşteri hizmetleri servisimizi arıyor ve bu durum bizim için bir yoğunluk yaratıyordu. iyzico, 2000’den fazla hata mesajını müşterilerimize gösterebildiği için bu konuda gelen çağrı sayısı azalmış durumda. Müşterilerimizin karşılaştıkları hataların ne olduğunu görüyor olması da siparişleri tamamlamaya iten bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Eskiden hatanın siteden kaynaklandığını düşünüp sepeti terk edebiliyorlardı.

Bu problemlerin çözümünde iyzico’nun hangi servislerinden yararlandınız?

iyzico’nun özelleştirilmiş ödeme formuyla müşterilerimize sunduğumuz ödeme deneyiminde ciddi iyileştirmeler sağladık. Bunun yanı sıra iyzico Sahtecilik Önleme Sistemi sayesinde sahtecilik işlemlerini çok büyük bir oranda engelledik ve normalde farklı altyapısal sebeplerle başarısız olabilecek ödemelerimizi iyzico ile başarılı ödemeye dönüştürdük.

Bu çalışmaların sonucunda, satış dönüşüm oranlarınızda ve gelirlerinizde herhangi bir artış gözlemlediniz mi?

iyzico ile yürüttüğümüz tüm bu çalışmalar sonrasında, online satışlarımızın başarılı ödeme oranında %11’lik bir artış sağladık.  

iyzico ile elde ettiğiniz sonuçlar, önümüzdeki dönemde izleyeceğiniz stratejilerinizde ne gibi değişikliklere yol açtı?

Bir online alışveriş deneyiminin en önemli adımlarından birinin müşterilerimize sunduğumuz ödeme deneyimi olduğunu biliyorduk. iyzico ile yürüttüğümüz ortak çalışmalar sonrasında, bu alanda yaptığımız iyileştirmelerin sonucunu kısa sürede aldık. Önümüzdeki süreçte de iyzico’nun geliştirdiği yeni nesil ödeme çözümlerinden yararlanmayı düşünüyoruz.

Case study çalışmamızı buradan inceleyebilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay