E-Ticarette Satışlarınızı Artıracak 4 Püf Nokta

iyzico Posted on 4 dakika

E-ticaret ekosistemi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla büyüyor. 2018 yılında yapılan kartlı ödemelerin %16.5’i internetten gerçekleşirken, toplam işlem hacmi de 139 milyar TL seviyesine ulaştı. Evet, e-ticaret pastası her geçen yıl daha da büyüyor. Peki e-ticarette satışlarınızı artırmak ve bu pastadan daha büyük bir pay alabilmek için tam olarak ne yapmanız gerekiyor?

Aslına bakarsanız Amerika’yı yeniden keşfetmenize gerek yok. Popüler e-ticaret siteleri satışlarını artırmak için neler yapıyorsa, siz de aynı basit tekniklerden faydalanarak kısa sürede daha fazla kazanmaya başlayabilirsiniz. İşte kısa sürede gelirlerinizi artırmanızı sağlayacak olan bazı e-ticaret satış teknikleri:

Upselling’in Gücü

“75 kuruş farkla büyük seçim ister misiniz?”

Hepimizin fast food restoranlarında sıklıkla duyduğu bu cümle, upselling kavramının en net örneklerinden biridir. Upselling, en basit tanımıyla satıcının daha fazla kar etmek amacıyla alıcıyı daha pahalı ürün veya hizmet satın almaya teşvik ettiği satış tekniğidir.

Upselling tekniğinin ardındaki felsefe ise şudur: “Halihazırda müşteriniz olan bir kitleden daha fazla para kazanmak, yeni bir müşteri edinmekten daha kolaydır.”

Fiziksel dünyada birçok başarılı örneğini görebileceğimiz upselling tekniği, e-ticaret dünyası için de oldukça başarılı bir yöntemdir. Müşteriniz sitenizde bir ürünü satın alma aşamasına gelene kadar, uygun bir fiyat farkıyla daha üst model bir ürün satın alabileceğinden haberdar oluyor mu? Örneğin telefon satın almak isteyen ve kamera kalitesine çok önem veren bir müşterinize, cüzi bir fiyat farkı karşılığında çok daha kaliteli bir kameraya sahip modeli önerebiliyor musunuz?  Müşterilerinize daha fazla para ödemeleri karşılığında elde edecekleri avantajları doğru aşamada, açık ve net bir şekilde aktarabilirseniz, e-ticaret sitenizde upselling tekniğini başarılı bir şekilde uygulayarak daha fazla kazanmaya başlayabilirsiniz.

Sepetten Dönen Müşterilerinizi Geri Kazanın

Araştırma verilerine göre, sepetini oluşturarak ödeme adımına kadar gelen her 100 müşteriden 69’u, farklı sebeplerle alışverişini tamamlamadan siteden ayrılıyor. Peki e-ticaret sitenizde bu oranı düşürmek adına neler yapabilirsiniz?

Ücretsiz kargo fırsatı, ürün indirimleri, hatırlatma mailleri, SMS’ler ve online reklam gösterimleri. Bu yöntemlerin her biri, belirli bir etki yaratacak ve sepetini terk eden müşterilerinizin bir kısmını geri kazanmanızı sağlayacaktır. Yeni müşteriler edinmek için efor harcamadan önce şunu asla unutmayın; ödeme adımına kadar getirdiğiniz, ancak başarılı satışa dönüştüremediğiniz çok ciddi bir kitle var ve onları oldukça basit yöntemlerle geri kazanabilirsiniz.

Markaların Dijital Dünyadaki Er Meydanı: Instagram

Facebook, Twitter, Tumblr ya da Pinterest reklamları, e-ticarette satış arttırmanın yolları arasında yer alıyor. Ancak tüm bu sosyal mecralar içerisinde bir tanesi son yıllarda fazlasıyla öne çıkıyor: Instagram

Günlük 500 milyon aktif kullanıcısı ve 100 milyona yakın paylaşım sayısı ile markalar için adeta bir cennet olan Instagram, ülkemizde de 30 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip. Bu 30 milyon kişinin %62’si ise 18-34 yaş grubunda bulunuyor. Yapılan bir araştırmaya göre Instagram, kullanıcılarının %72’sinin satın alma kararlarında oldukça büyük bir etkiye de sahip. Sosyal medya reklamları, bulunduğumuz çağda tabii ki satışlarını artırmak isteyen bir e-ticaret sitesinin olmazsa olmazı. Ancak bu noktada ağırlık vermeniz mecra kesinlikle Instagram.

Müşterilerinizin Hakkınızda Konuşmasını Sağlayın

Tabii ki olumlu anlamda. 🙂 Salesforce araştırmasına göre, tüketicilerin %54’ü bir ürünü satın almadan önce diğer tüketiciler tarafından ürün hakkında yapılan yorumları dikkate alıyor ve bu yorumlara güveniyor.

Ürünlerinizi kullanarak olumlu deneyim yaşayan tüketiciler tarafından oluşturulan içerikler, e- ticaret dünyasında potansiyel müşterilerinizi daha güvende hissettirecektir. Bu alanda faydalanabileceğiniz bir başka yöntem ise Influencer Marketing. Sosyal medyada büyük kitleler tarafından takip edilen ve bu kitleleri etkileme gücüne sahip olan influencer’lar, ürününüzün ya da hizmetinizin daha büyük kitlelere ulaşmasında size fazlasıyla yardımcı olabilir.   

Dijital dünya her geçen gün büyüyor, rekabet giderek artıyor. Ancak siz de uygulaması oldukça basit bu e-ticaret satış teknikleri ile kısa sürede satışlarınızı artırabilir ve daha fazla kazanmaya başlayabilirsiniz. İşinizi büyütürken destek alabileceğiniz yeni içeriklerimizi iyzico Blog’da paylaşmaya devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin! 🙂


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay