Özel Günlerde E-Ticaret Sitenizde Satışlarınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

Sevgililer Günü, bayramlar, yılbaşı gibi özel günler ve dönemlerde tüketiciler alışverişe daha çok yönelirler. Yaklaşan özel günün içeriğine göre satılan ürünlerin içeriği değişmekle birlikte diğer günlere kıyasla %50 ila 75 arası artış olduğunu söylemek mümkün. Böyle dönemlerde e-ticaret firmaları arasında yaşanan rekabet, düzenlenen kampanyalarda da kendini hissettirdiği gibi oldukça çetin geçiyor. Farklı stratejilerin uygulandığı ve trafiğin sonuçlanmış alışverişe dönüştürülmeye çalışıldığı bu dönemler için bazı noktalarda iyi hazırlık yapmak ve dikkatli olmak gerekiyor.

Özel Gün Listeniz Daima Hazır Olsun

En başta, yılın ilk gününden son gününe kadar bütün özel günlerin bir listesini hazırlayın. Hedef kitlenizin ilgi alanlarına ve dağılımına göre bugünleri belirleyerek iş takviminizi ona göre düzenleyin. Potansiyel alıcılarınızın önceki dönemlerde sizden ya da rakip e-ticaret firmalarından yaptıkları alışverişin içeriğini ve hacmini takip ederek bir bütçe ve program oluşturun.

Doğru Zamanda, Doğru Yere Reklam Verin

Kampanyalarınızı, belirlediğiniz özel günlere çok yaklaşıldığında değil de iki hafta ya da bir ay kala duyurmaya başlayın. Son günlerde başlayacağınız kampanya tanıtımı hedef kitleye ulaşana kadar geç kalabileceğiniz gibi erken başlayan tanıtım da diğer e-ticaret firmalarının kampanyalarının gerisinde kalmanıza neden olabilir. Kampanyaları duyurmak için de Facebook reklam ve Google Adword gibi online reklam mecralarından mümkün olduğunca faydalanmayı ihmal etmeyin. İnternetten alışveriş yapan kitlenin büyük bir kısmı sosyal mecralarda sık vakit geçirdikleri için hedef kitlenize daha hızlı ve etkin ulaşmış olursunuz.

Üyelerinize Özel Kampanya E-Postaları Yollayın

E-ticaret firmanızın özel günlerde trafiğini arttırmak istiyorsanız üyelik sisteminin avantajlarını mutlaka iyi anlatmalısınız. Üyelerinize özel kampanyalar ve taksitlendirme seçenekleri sunmalı ve bu ayrıcalıkları mailing de denilen e-posta pazarlama yöntemiyle duyurmalısınız. Posta kutusunda sizden aldığı özel bir e-mail ve taksitlendirme seçenekleri gibi ayrıcalıklar, müşterinin alışverişe ikna olmasına yardımcı olacaktır.

Trafik Alabileceğiniz Özel Landing Page’ler Hazırlayın

Satışlarınızı artırmak istediğiniz özel gün için web sitenizde özel bir landing page hazırlayın. Buraya hem o özel güne ait keyword trendlerini içeren ortalama 300 kelimelik bir metin ekleyin hem de ürünleriniz arasından seçtiğiniz hediye önerilerinizi gruplayarak yerleştirin. Böylece hem indekslenen doğru keyword’ler aracılığıyla trafik kazanırsınız hem de önerilerinizle potansiyel müşterilerinizin karar vermesini kolaylaştırırsınız.

Sosyal Medyayı Etkin Kullanın

Banka kartıyla internetten alışveriş yapan büyük kitlenin aynı zamanda sosyal medyada aktif kullanıcılar olarak yer aldıklarını unutmayın. Özel günler öncesinde hazırladığınız kampanyaları duyurmak, onlarla iletişime geçerek bir bağ kurmak Facebook, Twitter, Instagram gibi bütün sosyal medya platformlarını etkin bir biçimde değerlendirebilirsiniz.

Hızlı ve Taksitli Ödeme Seçenekleri Sunun

Özel günlerde ve dönemlerde artan alışveriş miktarı, alıcılar için aynı zamanda ödenmesi gereken borçlar anlamına geldiği için sanal POS ile kredi kartına uzun vadeli taksit imkanı oldukça cazip gelecektir. Ödeme sistemleri arasında en pratik ve güvenilir uygulama olan sanal POS’lar, kullanıcılara ilerleyen zamanlarda ödeme yapma seçeneği sunmalarının dışında “tek tıkla ödeme” ve “kart bilgilerini saklama” gibi ek seçeneklerle ödeme işlemi esnasında da hız ve pratiklik kazandırabilirler.

Müşterinize Özel Hissettirin

Yaklaşan özel günlerde alınacak hediyeler için hediye paketi, küçük notlar gibi ek seçenekler sunarak alıcıya kendini özel hissettirebilir ve böylece satış trafiğinizi arttırabilirsiniz. Ticaretin her alanında etkili bir yöntem olan “özel hissettirme” internetten alışveriş yapılan firmalar için de geçerliliğini korur.

Hızlı Kargo ile Kahraman Olun

Özel günler için yapılan alışverişler genellikle son birkaç gün içerisinde yapılırlar. Sevgililer Günü’nden Anneler Günü’ne kadar özel günlerden bazen bir gün önce bazen de aynı günün sabahı yapılan alışverişleri, aynı gün kargo ya da ertesi gün kargo imkanıyla yakalayabilirsiniz. Kargo şirketinizle özel günlerde daha hızlı çalışması üzerine anlaşabilir ve son anda özel günü hatırlayan müşterilerin taleplerini karşılamayı başarabilirsiniz.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication