İşiniz İçin Hangi Google Ürününden Nasıl Faydalanırsınız?

Günümüzde internet kullanıcıları için olduğu kadar e-ticaret firmaları için de vazgeçilmez bir konumda yer alan Google, iş hayatına yönelik eklenti ve uygulamalarıyla da dikkat çekiyor. Her bir işinizi daha iyi ve daha verimli hale getirmeye yarayan bu ürünler ile e-ticaret sitenizin performansı artacak, aramalarda üst sıralarda yer almaktan satış trafiğinin artmasına kadar birçok faydasına şahit olacaksınız.

Analytics

E-ticaret firmalarının ve diğer sitelerin mutlaka kullanması gereken Analytics, sitenize gelen kullanıcıların istatistiklerini sunuyor. Sitenizin trafiğinin kaçta kaçının organik, kaçta kaçının bağlantı yönlendirmeden oluştuğunu, kullanıcıların sitede kalma sürelerini ve çıkma oranlarını takip edebilirsiniz. Ayrıca hangi içeriklerinizin daha çok ilgi gördüğünü belirleyerek reklam ve içerik faaliyetlerinizi buna göre düzenleyebilirsiniz.

Keyword Planner

Trafiğinizi arttırmak ve stratejinizi belirlemek için SEO ve içerik çalışmalarından ne kadar faydalanırsanız başarı oranınızın o kadar artacağını bilmelisiniz. Keyword Planner da dönemsel keyword araştırması yaparak hangi aralıklarda hangi anahtar kelimelerin kullanıcılar tarafından aratıldığını belirlemenizi sağlıyor. Alanınızla ilgili hangi aramaların yapıldığını analiz ederek sonraki SEO ve içerik çalışmalarınızda sağlam temel üzerinden hareket edebilirsiniz.

Webmasters

Google arama motorundaki trafiğinizi inceleyebildiğiniz Webmasters, aldığınız trafikte en çok hangi kelimelerin ve içeriklerin öne çıktığını belirlemenize yardımcı oluyor. Sitenizi geliştirmenizi ve her gelişimi Google dizinine eklemenizi sağlayarak aramalarda daha üst sıralarda çıkmanıza, böylece trafiğinizi arttırmanıza imkan tanıyor.

Trends

Gerçek zamanlı pazarlama ve içerik hazırlamada faydalanabileceğiniz Trends, özellikle sosyal medya ve bloglar için hazırlanacak içeriklerde popüler konuları öğrenmenizi ve içeriklerinizi bu doğrultuda oluşturmanızı sağlıyor. Kullanıcıların nabzını ölçerek trendleri yakalamak, bir e-ticaret firmasının trafiğini arttırmanın en kısa yollarından biridir.

Alerts

Bir medya takip uygulaması olarak öne çıkan Alerts, belirlediğiniz kelime ve kavramlar hakkında en güncel haberleri e-posta ile size gönderir. E-ticaret firmanız ya da bloğunuz için yapılan yönlendirmeleri takip ederken ilgi alanlarınızla ilgili güncel gelişmelerden kısa sürede haberdar olursunuz.

Drive

Şirketler için en pratik uygulamalar arasında yer alan Drive, Office araçlarına online olarak birden fazla kişinin aynı anda erişebilmesini sağlıyor. Bir müşterinizle Word ya da Excel dosyası üzerinde ortak çalışma yapmanız gerektiğinde bu uygulama ile işlemlerinizi sürdürebilirsiniz. Düzenleme yapmak ve istenilen kişilerle dosyaları paylaşmak için pratik bir yol.

PageSpeed Insights

E-ticaret firmaları için en önemli kavramlardan biri olan hız, PageSpeed Insights uygulaması ile denetlenebiliyor. E-ticaret sitenizin hız testini yapan uygulama, mobil uyumluluğunuzu da denetliyor ve performansınızı arttırmak için hangi düzenlemeleri yapmanız gerektiğini belirtiyor.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication