Sanal Kart Nedir ve Nasıl Oluşturulur?

iyzico Posted on 3 dakika

Dijital bankacılık ve e-ticaret işlemlerinde en sık karşılaşılan kavramlardan biri olan sanal kart, internet alışverişlerini son derece kolaylaştıran bir araçtır. Pandemiden sonra hacmi bir hayli genişleyen e-ticaret dünyasında artık en basit alışverişler bile internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Sanal kart kullanımı ise e-ticaret süreçlerini daha işlevsel ve güvenilir bir hale getiriyor. Hal böyle olunca pek çok insanın zihninde sanal kartın tanımı ve en iyi sanal kart uygulamaları gibi pek çok konuda soru işareti oluşabilir. Siz de dijital uygulamaları kullanıyor ve e-ticaret hizmetlerinden yararlanıyorsanız sanal kart hakkında detaylı bilgiye sahip olmanızda yarar var. Gelin sanal kart hakkındaki detaylı bilgileri birlikte inceleyelim.


Sanal Kart Nedir?

Sanal kart, fiziki bir varlığı olmayıp yalnızca dijital ortamda yer alan ve bankalar üzerinden edinilebilen bir hizmettir. Sanal kart numarası da aynı fiziki kartlardaki gibi 16 haneden oluşur ve sanal kartlarında bir son kullanma tarihi ile CVC kodu bulunur. Sanal kartlar; kullanılan fiziki kredi kartlarına, banka kartlarına ya da ödeme sistemlerindeki kullanıcı hesaplarına bağlı olarak oluşturulabilir. Sanal kart oluşturma işlemi son derece kolay olduğu için pek çok insan fiziki kredi kartının numarasını paylaşmak istemediğinde sanal kart oluşturmayı tercih eder. Ayrıca sanal kart limiti de kullanıcılar tarafından belirlendiği için bu kartlar üzerinden harcama yapmak son derece güvenli bir hale gelir. Bankaların ve ödeme sistemlerinin sunduğu ücretsiz sanal kart ürünleri, müşterinin isteği doğrultusunda saniyeler içerisinde iptal edilebilir. Bütün bunlar bir araya geldiğinde sanal kartın ne kadar güvenilir bir ödeme aracı olduğu da ortaya çıkar.

Sanal Kart Nasıl Oluşturulur? Nasıl Kullanılır?

Sanal kart banka uygulamaları üzerinden kolayca oluşturulabilir. Bunun için müşterisi olduğunuz kurumun size verdiği müşteri bilgileri ile internet şubesini ya da mobil uygulamayı ziyaret ederek giriş yapmanız ve uygulamadan sanal kart oluşturmanız gerekir. Kartınızı oluşturduktan sonra uygulamada “Kartlarım” menüsüne giderek kartınızın numarasını, son kullanma tarihini ve CVC kodunu görüntüleyebilirsiniz. Bu bilgileri kullanarak kartınızı internet alışverişlerinde ya da diğer dijital harcamalarda kullanabilirsiniz. Sanal kartlar, fiziki kredi kartlarına bağlı olarak kullanılsa da limitleri her zaman ortak olmayabilir. Bu nedenle alışveriş yapmadan önce limitinizi kontrol edip ihtiyacınız doğrultusunda limit belirlemelisiniz. Sanal kart, birçok özelliği ile fiziki kartlarla benzerlik taşır.


Sanal kart kullanımının tüketiciler için çok sayıda avantajı vardır. Sanal kart kullanmanın avantajları başlıca şunlardır:


● Fiziki bir varlığı olmadığı için kaybolma ya da çalınma gibi bir ihtimali yoktur.
● Tek kullanımlık kart tanımlayarak aynı kart numarası ile bilginiz haricinde harcamalar gerçekleştirilmesinin önüne geçilir.
● Henüz pek yaygın olmasa da kartın türüne göre sanal kart taksit imkanı sağlayabilir.
● Tamamen ücretsiz bir şekilde oluşturulur ve yıllık aidat ücreti yoktur.
● Limitinin ayarlanabilir olması sayesinde özellikle yüksek limitli kredi kartı sahipleri için güvenilir bir alternatiftir.


İnternet üzerinde sanal kart ile kolay ve güvenli bir şekilde ödeme yapmak için iyzico’nun ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz. iyzico mobil uygulaması üzerinden sanal kartınızı oluşturarak binlerce sitede güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Detaylı bilgi, şimdi web sitemizde sizi bekliyor.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay