Ürününüzü Pazarlamanın 7 Efektif Yolu

Bir ürün ya da hizmet ile potansiyel müşterileri sadık alıcılara dönüştürmek, doğru pazarlama stratejileri ve uygun adımları izleyerek mümkün kılınabilir. Bilinirliğinizi arttırarak alışverişte en başta tercih edilebilmeniz için akılda yer etmeli ve güçlü-güvenilir bir imaja sahip olmalısınız. Bunu sağlayarak ürününüzü pazarlamanın 7 efektif yolunu uygulamak, kısa, orta ve uzun vadede firmanızda yapılan işlem sayısını ve müşterilerinizi dikkat çekici bir oranda arttıracaktır.

Kullanıcı Dostu Web Sitesi
Hızlı ve pratik bir internet sitesi oluşturmak, klasik ve online alışveriş firmaları için olmazsa olmaz. Markanızın/ürününüzün adeta yüzü olan web sitesi, gereksinimleri karşılamanın dışında sade ve çekici olmalı, özellikle e-ticaret firmaları için ilk 3 saniyede müşteriyi alışverişe yönlendirmelidir.

Blog Yazıları ile İletişim Kurun
Online alışveriş yapan müşteriler üzerinde yapılan araştırmalar, günlük ya da haftalık gibi kısa periyotlarla güncellenen bloglara sahip markaların orta ve uzun vadede satış rakamlarında artış yaşandığını ortaya koyuyor. Müşteriyle aranızda bağ kurmanızı sağlayacak blog yazıları, hem soru ve sorunlara cevap verici hem de alışverişe ve ürünün/hizmetin tüketimine yönlendirici olmalı. İlgi ve memnuniyet arayan müşteri için başvurulacak kaynaklar arasında yer aldıkça ürününüzü ve gelecek ürünlerinizi tanıtacak potansiyel alıcılara ulaşma imkanınız da artacaktır.

Kaliteli İçerik Rakamlara Yansır
Blog yazıları dışında ürün ve hizmet tanıtımları gibi metinlerde profesyonel yardım alarak Google aramalarında üst sıralarda yer almanız, pazarlama stratejinizin temel ayaklarından birini oluşturmalı. SEO destekli metinler sayesinde potansiyel müşteriler sitenize, markanıza ve ürününüze kolayca ulaşır. Kaliteli içeriklerle desteklenen ürünler müşterilerin dikkatini çekip beğenisini kazanırken profesyonel olmayan metinlerle desteklenen ürünler, belki de yüksek kalitelerine rağmen geri planda kalmaya mahkumdurlar. Profesyonel içeriğe yapacağınız yatırım, satış rakamlarınızı arzuladığınız oranda arttırarak kara geçmenize yardımcı olur.

Kampanya ve İndirim
E-ticaret firmaları ve diğer firmalar tarafından en çok tercih edilen pazarlama yöntemi olan kampanyalar ve indirimler, satış miktarında yaşanacak artış dışında müşteriler arasında bilinirliğinizi de arttırarak bir alışkanlığa dönüşür. Sadece rastlayınca değil farklı zamanlarda müşteriler tarafından takip edilmek, bir firma için pazarlamanın meyvelerini toplamakla eşdeğerdir.

Sosyal Medyada Aktif Olun
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bütün alışkanlıkları değiştiren sosyal medya, alışveriş ve pazarlama stratejilerinde de kendine yer buluyor. Kampanyalar, indirimler ve yarışmaların duyurulmasının dışında aktif bir şekilde kullanılarak müşterilerle iletişim kuran sosyal medya mecraları, bilinirlik, popülerlik ve tercih edilme oranınızı çok büyük oranda arttırmanıza yardımcı olur.

Mobil Uygulamalar ile Markanızı Destekleyin
İnternetten alışveriş yapmak son yıllarda klasik mağazacılığa ciddi bir rakip olmaya başladı. Mobil alışveriş ise yavaş yavaş etkisini göstermeye başlayan yeni sayılabilecek bir yöntem. E-ticaret firmanızın ya da markanızın mobil uygulamalarla müşteriyi yakalaması, 27 milyon aktif internet kullanıcısı bulunan Türkiye’de pazarlama için yeni ve engin bir mecra halini almış durumda. 10 milyona yaklaşan online müşteriyi mobil uygulamalarla ürününüze/hizmetinize çekmek, kısacası bu yeni reklam ve pazarlama alanından faydalanmak ihmal edilmemeli.

Alternatif Ödeme Seçenekleri Şart
Bütün pazarlama stratejilerinin kilit noktası ise ödeme sistemlerinden faydalanarak alışverişin hızlı sonlandırılmasını sağlamak. E-ticaret firmaları için sanal POS kullanılarak kredi kartlarına taksit gibi seçenekler sunmanın yanında kart saklama ve tek tıkla ödeme gibi işlemi daha da hızlandırıcı uygulamalara yer verilmesi gerekiyor. Online alışveriş işlemlerinde % 70’e yaklaşan sepet terk etme durumunun büyük bir kısmının ödeme işleminin uzun ve karmaşık olmasından kaynaklandığı dikkate alınırsa hızlı ve alternatif ödeme seçeneklerinin ürün pazarlama stratejinize etkisi daha iyi anlaşılır. Ayrıca dijital cüzdan ya da mobil cüzdan olarak da adlandırılan mobil ödeme uygulamasıyla da fiziksel mağazalarda ödeme işlemleri minimum süreye düşürülebilir.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication