İnternetten Taksitli Satış Yapmak İçin İhtiyacınız Olan 4 Şey

iyzico Posted on 4 dakika

İnternetten taksitli alışveriş, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de değerini ve kapladığı alanı her geçen gün arttırıyor. Yaklaşık 22 milyon internet abonesinin ve 27 milyon aktif internet kullanıcısının olduğu Türkiye’de özellikle son yıllarda artan e-ticaret siteleri, farklı ödeme sistemleri ve fırsatlarla bu pastadan pay almaya çalışıyor. Hacmi ve ürün yelpazesinin genişliği farklı olmakla birlikte Türkiye’de hizmet veren 20 binin üzerindeki e-ticaret firmasının, 10 milyona yaklaşan internet müşterisine daha iyi hizmet verebilmesi ve sepetten dönme oranlarını düşürerek yapılan işlem sayılarını arttırmaları için ödeme sistemlerinde kolaylık sağlamaları, özellikle de taksitli alışveriş seçeneği sunmaları kaçınılmaz bir zorunluluk halini alıyor.

Uygun Ödeme Sistemleri
Geçtiğimiz yıllarda aşağı doğru ivmelenmeye başlasa da hala büyük bir sorun olan sepetten dönme oranı % 70’e yakın ve bu terk edişin büyük bir kısmı ödeme sistemlerinin karmaşıklığı ile ödeme seçeneklerinin yetersizliğinden kaynaklanıyor. Müşterinin arzuladığı taksitli alışveriş seçeneğinin olmaması ya da yetersiz kalması nedeniyle alışverişten vazgeçmesinin önüne geçmek içinse izlenecek yol aslında belli. İnternetten taksitli satış yapmak için ihtiyacınız olan 4 şeyi uygulayarak hem müşterilerinizi alışverişe ikna edebilir hem de gelir-gider tablonuzu oluşturmakta mükemmel bir kolaylığa sahip olabilirsiniz.

Sanal POS Sahibi Olmak
İnternetten taksitli alışveriş yapmak için ilk olarak sanal POS sahibi olmak gerekiyor. Kapıda ödeme ve posta çeki gibi eski yöntemlerin yerini alan sanal POS, kredi kartı ve banka kartı kullanarak alışveriş yapma imkanı sağlıyor ve hem müşteri hem de e-ticaret firması için kolaylık sunuyor. Ancak e-ticaret firmalarının sanal POS sahibi olmaları için çalışmak istedikleri bankaların sunduğu şartları karşılamaları ve yapılacak incelemelerden geçmeleri gerekiyor ki bu prosedürler oldukça zaman alıyor.

Güvenlik Sertifikası
1996 yılında kullanıma giren ve hızla bütün tarayıcılar tarafından desteklenerek adeta bir zorunluluk halini alan SSL sertifikası, güvenlik ihtiyacı hisseden müşteriler ile e-ticaret firmaları arasında bir güven duygusu oluşmasını sağlıyor. Ödeme işlemi sırasında kullanılacak kart bilgilerini şifreleyerek bankaya gönderen bu sayede 3. kişilerin kart bilgilerini kopyalamasını engelleyen bu güvenlik sistemi sayesinde e-ticaret firmaları kredi kartıyla yapılan işlemleri güvence altına almış oluyor.

3D ile Bilgiler Korunur
Müşterilerin arzuladığı en temel özellik olan güvenliği maksimum seviyeye çıkarmak ve taksitli alışveriş için kredi kartının kullanılmasını sağlamak adına geliştirilen 3D Secure güvenlik sistemi, müşterinin sadece kredi kartının tek başına bir işe yaramamasını sağlayarak dolandırıcılık ihtimalini minimuma indirir. 3 boyutlu güvenlik anlayışıyla e-ticaret firması, müşteri ve banka arasındaki bilgi alışverişini şifrelemekle kalmaz, ödeme işleminin sağlamasını da yapar. Ödeme esnasında müşterinin kayıtlı cep telefonuna bir güvenlik kodu göndererek ödeme ekranına girilmesi isteyen bu sistem sayesinde kredi kartına taksitli alışveriş işlemi tamamlanırken tüm işlem güvenlik altına alınmış olur. Müşteri tarafından ilerleyen zamanlarda yapılacak izinsiz kullanım gibi şikayetlerde de e-ticaret firmalarını korumaya alır.

Bütün Gereksinimler iyzico’da
Kredi kartı ile taksitli alışveriş seçeneği sunmak isteyen e-ticaret firmaları, güvenlik seviyesini maksimum seviyede tutmak için PCI – DSS güvenlik sertifikasını da edinmelidirler. İşlem yapılan kartların bilgilerini muhafaza ederek kötü niyetli kişilerin eline geçmesini ve hem müşteri hem de firma için oluşması muhtemel zararları önleyen bu sertifikaya sahip olmak içinse yüklü bir maliyet ve karşılanması gereken kıstaslar bulunuyor. Uluslararası bir zorunluluk olan güvenlik sertifikaları ve sanal POS sahibi olarak internetten taksitli alışveriş seçeneği sunmak için iyzico garanti ve pratikliği değerlendirilebilir. 48 saat içerisinde kullanıma hazır hale gelen iyzico sanal POS, SSL sertifikası, PCI – DSS güvenlik sertifikası ve anlaşmalı bankalarla kredi kartına taksit imkanı sağlayarak e-ticaret firmalarına büyük bir kolaylık sunuyor.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay