Ödeme Sistemlerinde Muhasebecileri Nasıl Mutlu Edersiniz?

iyzico Posted on 3 dakika

E-ticaret firmalarında sanal POS uygulaması, yarattığı ödeme seçeneği çeşitliliği ve pratikliği ile müşteriye kolaylık sağladığı gibi firmanın kendisine de prestij, artan işlem hacmi, güvenli alışveriş ve ödemelerden doğacak tartışmalara karşı koruma sağlıyor. Kapıda ödeme ya da posta çeki gibi ödeme seçeneklerinin yarattığı karmaşa, gelir gider tablosunun içinden çıkılması güç bir hal alması ve verimliliğin düşmesi gibi nedenlerle ödeme sistemlerinin en tepesine sanal POS’un çıkması kaçınılmazdı.

Sanal POS Nedir?
Online alışveriş hizmeti sunan internet sitelerinde kredi kartı ve banka kartları ile ödeme yapabilmek, taksit ve fırsat gibi seçeneklerden faydalanabilmek için geliştirilen sanal POS, kart bilgileri ve istenirse tek seferlik şifre kullanarak alışverişi gerçekleştirmeyi sağlar. Bu ödeme sistemi ile müşteri sadece birkaç basit tıklama ile bütçesini dengeleyerek alışveriş yapabileceği gibi e-ticaret firmaları da ödeme ve taksitlendirme konularında anlaşmalı olduğu bankalarla kendini güvenceye almış olur.

Yüksek Komisyon ve Aidatlar
Ancak bir e-ticaret firmasını sanal POS sahibi olabilmesi için belli prosedürleri karşılaması, çok sayıda evrak hazırlaması ve uzun bir inceleme döneminden geçmesi gerekir. Bankalar, sanal POS verirken yaptıkları incelemeleri ve deneme sürelerini uzun tutarak bir bakıma kendilerini de garanti altına almayı tercih ederler. Bu süre boyunca online alışveriş firmasının aktif ödeme alabilmesi mümkün olmadığı gibi işlemlerin maliyeti de oldukça yüksektir. Ayrıca bir bankanın sanal POS’u e-ticaret sitesine eklendikten sonra belli sürelerde yüksek aidatlar ve alışveriş başına komisyonlar verilmesi de gerekmektedir.

Kiralık POS Size Zarar Verir
Bu uzun süreçten kaçınmak ya da etrafından dolaşmak isteyen bazı firmaların başvurduğu kiralık sanal POS ise hem müşteriyi hem de firmanın kendisini farklı açılardan tehlikeye atmaktadır. Bankalar aracılığıyla sanal POS almak yerine genellikle yurt dışından hizmet veren firmaların sanal POS’larını kiralamak, dolandırıcılık, sahtecilik ve müşteri kart bilgilerinin kopyalanması gibi sorunları da beraberinde getirir. Maliyetleri düşük tutmak için de denenen kiralık sanal POS yöntemi, yabancı uyruklu firmanın gelirleri kendi hesabına aktararak e-ticaret firmasını mağdur etmeye de oldukça müsaittir.

iyzico Sanal POS Prestij Sağlar
Sanal POS kullanmamak ya da yasal olmayan kiralık sanal POS kullanmayı tercih etmek yerine alternatif ödeme sistemlerinin başında gelen iyzico’yu tercih ederek bütün bu işlemlerden ve risklerden kurtulmak mümkündür. Basit bir üyelik ve hesap oluşturma işlemiyle aktif hale getirilebilen iyzico sanal POS, Türkiye’nin en büyük bankalarıyla olan anlaşması sayesinde e-ticaret firmanızda farklı kartlara taksit ve uygun ödeme seçenekleri sunmanızı sağlayarak işlem hacminizi ve prestijinizi arttırır.

Güvenli, Basit, Ücretsiz
PCI güvenlik sertifikası ile bütün ödeme işlemlerini güvence alan iyzico, siteniz üzerinden gerçekleşen başarılı işlemlerde % 2.50 komisyon ve 0.25 TL işlem ücreti uygulamasıyla bankaların yüksek komisyon bedellerine mecbur kalmanızın da önüne geçer. Tek tek bankalarla uğraşmadan, basit ve güvenli sanal POS hizmeti sunan iyzico’ya hiçbir satın alma ücreti ödemeden gelir ve giderlerinizi kolaylıkla gözlemleyebilir, başka aracılara ihtiyaç duymadan e-ticaret hizmeti verebilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay