E-Ticaret Firmanız için Youtube Kanalı Oluştururken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Video içeriklere olan ilginin artması ve Google’dan sonra en büyük arama motorunun o olmasıyla Youtube e-ticaret siteniz için benzersiz bir pazarlama platformu.

Şirketinizin adına bir Google hesabı açmanızın ardından, Youtube kanalınız için bu hesabı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Görsellere Önem Verin
– Sayfanızı oluştururken hesabınızın fotoğrafı otomatik olarak Google + hesabınızdan çekilmektedir. Buraya 800×800 piksel özellerine sahip JPG, BMP ya da PNG formatlı farklı bir fotoğraf ekleyebilirsiniz.
– Kanalınızın üst tarafında görünen kapak fotoğrafını da dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Markanızı öne çıkaracak, 2560×1440 piksel, 4 MB’dan yüksek olmayan bir görsel kullanabilirsiniz.

Kanal Açıklamaları Oluşturun
– Kullanıcılara kanalınızın ne ile ilgili olduğunu belirtebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret siteniz ya da sattığınız ürünler ile ilgili bilgileri ekleyebilirsiniz.
– Web site bilgilerinin yanı sıra, sosyal medya hesaplarınızın ve e-posta bilgilerini de bu alanda doldurmanız oldukça önemli. Kanalınızı ziyaret eden kişiler kapak fotoğrafınızın üzerinde bu bilgileri net bir şekilde göreceklerdir.

Özelleştirin
“Kanal düzenini özelleştir” seçeneğine tıklayarak videolarınızın nasıl görüneceğini düzenleyebilirsiniz. Bu ayar kapalı olduğunda kanalınıza en son yüklediğiniz video başta görünür. Düzenleme ayarını aktif hale getirdiğinizde kanalınızı farklı şekillerde düzenleyebilirsiniz. Örneğin ürün tanıtım videolarınız için bir alan oluşturabilirsiniz.

Youtube Kartlar’ı Kullanın
Youtube’un birkaç yıl önce duyurduğu bu özelliğinde; videonuzun sağ üst köşesinde bir ünlem işareti (!) yer alıyor ve buraya tıklandığında kartlarınız görünüyor. Youtube Kartlar, farklı videolara ya da bağlantılara yönlendirme yapmak için kullanabileceğiniz bir özellik.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication