Yurt Dışından Ödeme Almanın Avantajları

iyzico Posted on 2 dakika

Yeni dünyanın alışveriş modeli olan e-ticaretin dünya çapındaki tahmini değeri yaklaşık 10 trilyon dolar. Türkiye’deki e-ticaret pazarı ise 2014’te 18,9 milyar TL iken 2015’te 24,7 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Yani gittikçe artan bir online alışveriş alışkanlığı ile karşı karşıya olduğumuz aşikâr.

Dünyanın dört bir yanındaki alıcılarla satıcıları buluşturan e-ticaretin hızlı ve pratik olmasının yanında bazı zorlukları da var. E-ticareti küresel boyuta taşımak isteyen şirketler için en büyük sıkıntı, alışverişin farklı para birimleri üzerinden gerçekleştirilmesi. Para birimleri ve hesaplar arası transfer işlemlerindeki sorunlar, sanal POS yetersizliği ve ödeme sistemlerinin karmaşık olması, sepetten dönme gibi istenmeyen durumlara neden olabiliyor.

iyzico ile Dünyaya Açılma Fırsatı
iyzico’nun birden fazla para biriminden ödeme alma özelliği sayesinde, yerli e-ticaret firmaları yurt dışından da ödeme alabiliyor. Firmalar, ABD Doları, Euro, İngiliz Sterlini gibi 15 farklı para birimiyle ödeme alarak daha çok gelir elde edebiliyor, e-ticaret pazarında daha fazla pay sahibi olabiliyor. Bu sayede de müşterileri yurtdışından online alışveriş yapabiliyor.

iyzico’nun birden fazla para biriminden ödeme alma özelliği, kredi kartı ve banka kartı ile internetten alışverişte dövizle yapılan ödemeleri, Türk lirasına çeviren ve karmaşık olmayan bir hizmet. Yani şirketler çok hızlı ve kolay bir şekilde dövizle yapılan ödemelere banka hesapları üzerinden Türk Lirası olarak ulaşabiliyor. Bu sayede yerli e-ticaret firmaları yurtdışından online alışveriş yaptırabildiği için kârlılıklarını da arttırabiliyorlar.

Kolay ve Hızlı Teslimat İçin Yeni Yollar
Geliştirdiği sistemle ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayan iyzico, yurt dışına satış yapan e-ticaret firmalarının kârlılıklarını arttırdığı gibi ürün teslimatında da kolaylık sağlayacak uygulamalar geliştiriyor. Dünya çapında e-ticaret hizmeti vermenin önemli bir koşulu olan sorunsuz ve hızlı teslimat ile artık Türk e-ticaret siteleri de bu büyük pazarda başarılı bir şekilde var olabilecekler.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay