Hızlı Bir Şekilde E-ticaret Sitesi Sahibi Olmak için PrestaShop

iyzico Posted on 2 dakika

Açık kaynaklı, ücretsiz ve PHP tabanlı bir e-ticaret yönetim sistemi arayışında olanların karşısına çıkacak olan ilk seçeneklerden biri PrestaShop’tur. 35.000 civarında PrestaShop kullanan e-ticaret sitesi olduğu biliniyor. PrestaShop’un bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi ise hızlı ve kolay bir kurulumla, ihtiyaç duyulan her şeye tek yapıda sahip olunmasını sağlaması. Temel bir PHP, HTML ve CSS bilgisiyle kolayca istenilen şekle sokabileceğiniz PrestaShop üst düzey bir teknik bilgi gerektirmez. Çoklu tema seçeneği ile sattığınız ürüne uygun bir görünüm elde edebilir ve profesyonel bir e-ticaret sitesine kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Ön yüzü kadar ara yüzünün kullanımı da oldukça kolay olan PrestaShop’ta modüler bir yapı hakim. Ürünler için kategori oluşturma, ürünleri yerleştirme, düzenleme, sipariş yönetimi ve modül yönetimi ayarları kullanıcı panelinde bulunan ve işinizi kolaylaştıran özellikler. PrestaShop ile yapabileceklerinizi şu şekilde sıralayabiliriz:

  • PrestaShop ile ana sayfanızda yeni ürünler ve en çok satan ürünler gibi kategoriler oluşturabilir ve promote edeceğiniz ürünleri buraya yerleştirerek istediğiniz ürünlerin satışını artırabilirsiniz.
  • Ürünleriniz için detay sayfaları oluşturabilir, ürün özellikleri, ürün açıklamaları ve tanıtımları ekleyebilirsiniz. Oluşturacağınız ürün özelindeki içerikler SEO için de iyi birer kaynak olacak ve sitenize trafik çekmenizi sağlayacaktır.
  • Müşteri kayıtları ve üyelik hesaplarının yönetimini yapacağınız ekran daha sistemli bir müşteri yönetimi yapmanızı sağlar.
  • PrestaShop’a istediğiniz kadar ödeme sistemini entegre edebilirsiniz. Kredi kartları, taksit seçenekleri, havale, EFT gibi her türlü ödeme yöntemi PrestaShop ile mümkündür. iyzico Sanal POS PrestaShop modülünü dakikalar içinde indirip sitenize entegre edebilirsiniz örneğin.
  • Siteniz için iletişim formu oluşturabilir, gizlilik sözleşmesi, kullanıcı sözleşmeleri, site kuralları, hakkımızda gibi bilgilendirme sayfaları hazırlayıp kurumsal bir e-ticaret sitesi oluşturabilirsiniz.
    PrestaShop ara yüz özellikleri bu şekildeyken yönetim paneli özelliklerini de aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
  • Sınırsız kategori ve alt kategori ekleyebilirsiniz. Eğer bu sayede ürün çeşitliliği çok olan bir e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız sıkıntı yaşamazsınız.
  • Siparişlerinizi takip edebilir ve yönetebilirsiniz.
  • SMS ve mail ile bilgilendirme yapabilirsiniz.
  • Farklı para birimleri ile ödeme kabul edebilirsiniz.
  • SSL Sertifikası ile kredi kartı bilgisi şifrelemesi yapabilir ve güvenli bir alışveriş hizmeti sunabilirsiniz.

PrestaShop hem müşteri hem de firma sahibini için büyük kolaylıklar sunan bir sisteme sahiptir. Demo sürümüyle test edebileceğiniz PrestaShop, ihtiyacınız olan işlevselliğe fazlasıyla sahiptir. PrestaShop alt yapısına sahip e-ticaret sitenizle uyumlu iyzico Sanal POS entegrasyonu modülünü indirip sitenize entegre edebilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay