2017 Mobil Ticaret Trendleri

iyzico Posted on 4 dakika

2017 Mobil Ticaret Trendleri

  • Dünya genelinde internet kullanıcılarının yaklaşık %80’i akıllı telefon kullanıyor.
  • Son 3 yılda mobil cihazlarda e-posta açma oranı %180 yükselmiş durumda.
  • Mobil cihaz kullanıcılarının %70’i, mobil uyumlu olmayan e-postaları okumadan siliyor.
  • E-ticaret firmalarının %70’e yakını, dijital pazarlama stratejilerinde mobil pazarlamaya yer veriyor.
  • Mobil cihazlarda zamanın %85’ten fazlası uygulamalarda, kalan kısmı ise web sitelerinde geçiriliyor.
  • 1980-2000 yılları arasında doğanları kapsayan Y kuşağının %50’ye yakını, sadece mobil cihazlar üzerinden video izliyor.
  • Mobil aramaların %40’ı, yerel ihtiyaçlara yönelik.
  • Kullanıcıların %50’si, araştırmalarına mobil cihazlarındaki arama motorlarıyla başlıyor.

Yukarıda yer alan 2016 e-ticaret ve kullanıcı istatistikleri, mobil cihazların kullanımının geldiği boyutu ve e-ticaret firmalarının bu anlayışa yaklaşımlarını açıklama konusunda oldukça önemli. Açıklanan rakamlara ve geçmiş yıllarla yapılan karşılaştırmalara göre mobil ticaretin gelecekte daha da büyüyeceğini ve e-ticaretteki payını daha da arttıracağını söylemek mümkün. Tabii bu değişim ve gelişim süreci boyunca da teknolojiyle uyum sağlayan ve ihtiyaçları yakından takip ederek kendini yenileyen mobil e-ticarette trendleri de yakından takip etmek gerekiyor. Mobil ticaretin 2017 trendlerine dair beklentiler şöyle sıralanabilir:

– Akıllı Telefonlar Mobil Ticarete Hakim Olacak

2016’da ABD’de mobil ticarette akıllı telefonların payı %58’e ulaştı. 2017 tahminlerine göre ise bu oran %65 olacak. Tabletlerle olan bu rekabette daha da güçlü konuma gelecek akıllı telefonlar, dünya genelinde de hakimiyetini perçinleyecek.

– Canlı Yayınlar Etkinliğini Arttıracak

2016 yılında popülerliğini arttıran canlı video içerikleri, 2017’de daha da değerli bir duruma gelecek. Youtube, Facebook, Instagram gibi araçlarda canlı video özelliklerinin bulunması, tekil kullanıcılar kadar markalar ve e-ticaret sitelerinin de yatırım yaptığı bir alan konumunda. Özellikle videoların dijital pazarlamada etkisini daha fazla hissettirmesi bekleniyor.

– Mobil Uygulamalar Daha da Yaygınlaşacak

Yapılan araştırmalara göre mobil uyumlu web siteleri daha fazla ziyaret edilse de mobil uygulamalar, başarılı alışveriş oranında öne çıkıyor. Mobil web sitelerinden daha az internet harcayan ve daha sade tasarıma sahip olan mobil uygulamaların, 2017’de e-ticaret siteleri kadar markaların da akınına uğrayacağı öngörülüyor. Üstelik mobil uygulamalara yönelik indirim, promosyon ve kodların sunulması da tüketicilerin bu alana daha fazla yönelmesini sağlıyor.

– ChatBotlar ve Sosyal Medyada Alışveriş Gelişecek

Son yıllarda ortaya çıkan ve 2016’da asıl kimliği oluşan ChatBot’lar, 2017’de gelişimini sürdürecek ve e-ticarette daha geniş bir alanı kaplayacak. Yapay zeka uygulamalarının yalnızca standart cevaplar vermek yerine günlük bilgileri, haberleri ve online alışverişi yönlendirmesi, 2017’de e-ticarette ve mobil ticarette yeni bir boyut kazanacak.

Ayrıca Instagram’ın alışveriş özelliğine ek olarak Facebook’un da “Dükkan” uygulamasını geliştirmesi, sosyal medya araçları üzerinden alışveriş yapılmasını daha da yaygınlaştıracak.

– Kişisel Verilerin Analizi Daha Değerli Olacak

Akıllı telefonlar ve tabletlerin günlük hayatta daha geniş bir alanı kaplaması, markalar ve e-ticaret siteleri için bir avantajı da beraberinde getiriyor. Kullanıcıların ilgili aramalarını, ihtiyaçlarını ve beklentilerini daha derinlemesine analiz eden uygulamalar, e-ticaret sitelerinin daha doğru ve hedefe yönelik cevaplarla tüketicilerin karşısına çıkmasını sağlayacak. Yani kişisel cihazlardaki verilerin işlenmesi, daha değerli ve yatırıma açık bir konuma gelecek.

– Video İçerikler ve Görsellerin Etkisi Sürecek

Yapılan araştırmalara göre video içerikleri, kullanıcıların online alışverişteki kararlarını %65 oranında daha olumlu etkiliyor. Bu da e-ticaret firmalarının ve markaların bu alana daha fazla yatırım yapmasını beraberinde getiriyor. Üstelik video içeriklerin yer aldığı sitelerde geçirilen sürenin, diğer sitelere oranla kullanıcı başına 2 dakika daha fazla olması da bu markaların iştahını kabartıyor. Aynı şekilde videolar kadar görsellerle de desteklenmiş e-ticaret siteleri, kullanıcıların daha fazla ilgisini çekiyor. Kısacası 2017’de de video içerikler ve kaliteli görseller, çekici olmayı sürdürecek.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay