5 Adımda E-Postalarınızı Kişiselleştirin

Offline dünyada olduğu gibi dijitalde de şaşırtıcı tecrübeler her zaman akılda kalır ve farklılık yaratır. Yapılan araştırmalara göre e-posta pazarlaması yapan markaların büyük bir kısmı kişiselleştirilmenin e-posta pazarlamasını geliştirdiğine inanıyor. Ancak bu noktada sadece müşterinizin ismini e-postalara yazmanızdan bahsetmiyoruz. Önereceğimiz beş taktik ile müşterilerinizin sadakatini yükseltebilirsiniz.

1. Müşterilerinizi Gruplandırın
Abonelerinizin öncelikle yaşlarını, cinsiyetlerini, yaşadıkları yerleri gruplandırmanız; e-posta pazarlaması yapmanızda başarıyı getirecek kriterlerden biri. İlgi alanlarını öğrenmeniz, ürünleri ve hizmetleri kişisel olarak pazarlamayabilmenizi sağlar. E-postaları her bir abonenize göre bireysel olarak kurgulamanız sayesinde onlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olursunuz. Üstelik müşteri sayınız da arttıkça e-postlarınız da daha fazla hedeflenmiş olur.

2. Dinamik İçerik Kullanın
Müşterileriniz hakkında topladığınız verileri kullanarak kampanyalar düzenleyin. Yukarı bahsettiğimiz şekilde abonelerinizi gruplandırabilir ve dinamik içerikler üretebilirsiniz. Görsellerin bol olduğu e-postalar her zaman için daha etkili olacaktır.

3. Müşterilerinizi Tanıyın
Müşterilerinize üst düzey bir hizmet sunmak için mutlaka onları tanımalısınız. Onlar ile ne kadar çok bilgiye sahip olursanız, aslında size o kadar fayda sağlar. Hoş geldiniz e-postasının içerisinde abonelerinizin tercihlerini güncellemelerini isteyerek, bu sayede onları ilgilendiren e-postalar (kampanya ve teklifler) alacaklarına söz verin. Bu tarz e-postalar gönderdiğinizde gelen cevap oranları bir hayli yüksek olacak.

4. Davranışları Gözlemleyin
E-posta geri dönüşleri, web sitesi ziyaret içerikleri, alışveriş geçmişlerinin incelenmesi gibi detayları gruplandırmanız size fayda sağlayacaktır. Bu sayede kampanyalarınızın tüketicilerin ilgi alanları ve alışkanlıklarına göre kişiselleştirebilirsiniz.

5. Pazarlama Otomasyonunun Avantajını Kullanın
E-posta pazarlama otomasyonu üzerinizden bütün yükü alarak doğru mesajı doğru zamanda doğru kişiye göndermenizi sağlar. Otomasyon sistemini kullanmanızla birlikte abonelerinizin hareketlerini anlık olarak takip edebilirsiniz.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication