Doğru Ürün Açıklaması Yazmanın 5 Yolu

iyzico Posted on 3 dakika

Ziyaretçilerinizi “müşteri”ye kolayca dönüştürmenin en kolay ve önemli alanlarından biri de ürün açıklamaları bölümüdür. Bu alan ayrıca organik arama sonuçlarında üst sıralarda yer almanıza katkı sağlayacaktır. E-ticaretteki en önemli KPI’lardan biri de satın alma adedi ve organik sonuçlardaki başarılar olduğu tartışmasız bir gerçek. Ziyaretçilerinizin satışını gerçekleştirdiğiniz ürünleri almaları, hem de organik arama sonuçlarında başarılı bir sıralamada yer alabilmek için özgün içerikler kullanmalısınız. E-ticarette satın aldıran ürün açıklamalarını nasıl yazabileceğiniz hakkında verdiğimiz ipuçlarına göz atın.

1. Akılda Kalıcı Açıklamalar Yazın
Yapılan araştırmalara göre; tüketicinin aklında olan ürüne karşı satın alma isteği zaman geçtikçe artış gösteriyor. Bu durumda satın alma evresine gelen ziyaretçi, o ürün hakkında araştırmalara başlar ve kendisi için en uygun hissettiği ürünü tercih eder. Rakiplerinizden daha somut, akılda kalıcı ve net açıklamalar yapmanız ziyaretçilerinizin sizi seçmesindeki en büyük etkenlerden olacaktır.

2. Ürünün Özelliklerini Anlatın
Sattığınız ürünlerin özelliklerini siz çok iyi biliyor olabilirsiniz, ancak müşterilerinizin hiçbir bilgisi olmayabilir. Bu nedenle ürünlerinizin özelliklerini ön plana çıkarın. Bunu yaparken ziyaretçilerinizin duygularına dokunabilirseniz daha etkili olacağınız kesin. Bu nedenle müşterilerinizin ilgisini çekebilecek özelliklere dikkat çekmenizde fayda var. Ayrıca rakiplerinizin ürün açıklamalarını inceleyin ve onlardan farklılaşacak noktalar yaratmayı unutmayıp aynı ifadeleri kullanmayın.

3. Görselliğe Önem Verin
Ürün ile ilgili açıklamaları pekiştiren en önemli etken görsel kullanımı. Ürün sayfalarında tasarıma, kullanıcı deneyimlerine, ürünü anlatan görsel kullanımına mutlaka özen gösterin. Ayrıca tüketiciler birden fazla görseli olmadan ürünün sayfasını detaylı okumaktan kaçınabilir, bu durumda ziyaretçileriniz satın almayı yarıda bırakabilir.

4. Okunabilir Açıklamalar Yazın
Ürün ile ilgili olmayan ziyaretçilerin bile büyük bir çoğunluğu açıklama kısmına göz atacaktır. Bu sebeple açıklamaların kolay okunabilir olmasına özen göstermelisiniz. Maddeler halinde yazmalı, fontların okunabilecek boyutta olmasına dikkat etmeli ve yeterli miktarda boş alan bırakmalısınız. Bu sayede açıklamaların okunurluğunu arttırabilirsiniz.

5. Kendinizi Onların Yerine Koyun
Alıcı olan siz olsaydınız açıklamalarda ne görmek isterdiniz? Ürün açıklamaları basit tutun. Uzun, detaylı ve karmaşık açıklamalar ziyaretçinin kafasını karıştırır ve sizden uzaklaştırır. Tüketici ile karşılıklı konuşuyormuşsunuz gibi düşünün ve açıklamalarınızı samimi bir dilde yazın. Böylelikle potansiyel müşterinizin duygularına dokunmuş olacak, sadakatine de olumlu katkıda bulunacaksınız.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay