Alternatif Ödeme Metotları ile Satışları Artırma

iyzico Posted on 1 dakika

E-ticaret sitelerinden alışveriş yapılırken banka veya kredi kartının yanı sıra, alternatif ödeme yöntemleri de gittikçe popülerlik kazanıyor. Özellikle yurt dışına ürün ve hizmet satmakta olan e-ticaret şirketleri bu sayede lokal ödeme yöntemleri ile uluslararası pazarlara hızlı bir şekilde açılacak ve daha fazla müşteriye ulaşacaklardır.

Global e-ticaret sitelerinin %50’sinde çeşitli alternatif ödeme yöntemleri kullanılıyor ve bu oranın gittikçe artacağı öngörülüyor. Bunun için hedef pazarlarda en çok kullanılan ödeme yöntemlerini sunmak yeterli olacaktır.

Kredi kartı kullanımının düşük olduğu Avrupa ve Asya ülkelerinde, gerçek zamanlı havale ile e-cüzdan gibi ödeme metotları oldukça sık kullanılıyor. Peki alternatif ödeme yöntemleri neden bu kadar çok tercih ediliyor? Buna cevap olarak şöyle diyebiliriz; müşteriler tek bir ödeme yöntemine bağlı kalmak yerine, çeşitli alternatiflerden birini seçme imkanına sahip oluyor. Ayrıca müşterinin lokal ihtiyaçları anlayıp, en uygun ödeme yöntemi sunması uluslararası pazarlara açılma stratejisini de destekleyecektir. Yurt dışında ofis açma, lokal para birimi destekleme gibi projelere yatırım yapmadan, online mağazalar ödeme altyapısını genişleterek tüm ihracat engellerini kaldırmış oluyor. Dolayısıyla Türkiye’deki e-ticaret sitelerinin kredi ve banka kartları ile ödeme sunmaları yeterli olsa da yurt dışına açılmak istediklerinde kullanıcılara daha geniş bir ödeme yelpazesi sunmak durumunda kalıyorlar.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay