E-Ticaret Siteleri Alternatif Ödeme Metotlarını Neden Tercih Etmeli?

iyzico Posted on 1 dakika

– Kolay ve güvenli bir alışveriş imkanı sağlıyor.
– Fraud ve chargeback riski azalıyor.
– Senkron olarak çalışıyor. Yani sipariş ve ödeme aynı anda gerçekleşiyor.
– Farklı para birimleriyle satış yapılabiliyor.
– Sepet terk etme oranı düşüyor.

Geçtiğimiz yıllarda %30 büyüme oranına sahip olan Türkiye e-ticaret pazarında, bu sayı gün geçtikçe yükseliyor. Elektronik ticaret sadece ülke içi satış ile sınırlı kalmıyor. Ayrıca dünya geneline baktığımızda kullanıcılar yabancı sitelerden alışveriş yapmayı istiyor. Araştırmaya göre internetten alışveriş yapan kullanıcıların %50’si yabancı sitelerden sipariş veriyor.

Kullanıcılar her ne kadar yabancı sitelerden alışveriş yapmak isteseler de akıllarında güvenlik konusunda soru işaretleri oluşuyor. Bu soru işaretlerini gidermek için, kullanıcıların alışkın oldukları ödeme yöntemlerini sunarak yurt dışına ürün ve hizmet satışınızı arttırabilirsiniz. Avrupa ve Asya’daki ülkelerin birçoğunda, online alışverişlerin büyük bir bölümü e-cüzdan ya da gerçek zamanlı banka transferi ile gerçekleşmektedir. E-cüzdan ve gerçek zamanlı banka transferinin ödeme esnasında doğrulanmasında kullanılan kullanıcı adı ve PIN daha güvenli bir alışveriş imkanı sunuyor. Bu şekilde dolandırıcılık riski de minimum seviyeye indiriliyor.

Alternatif ödeme yöntemlerinin bazılarında ile birden fazla farklı para birimlerini de destekleyebilirsiniz. Bu şekilde güvenilir bir ödeme altyapısı sunan online mağaza, kullanıcılara hem ödeme kolaylığı sağlayacak hem de onların güvenini kazanacaktır.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay