E-Ticarette Takip Etmeniz Gereken En Yeni 7 Trend

Hız ve kolaylığı ile kısa sürede kendine geniş bir alan yaratan ve gün geçtikçe geleneksel ticaret ile arasındaki mesafeyi kapatan e-ticaret, doğası gereği sürekli değişim ve gelişim halinde. Her dönem trendler ve ihtiyaçların bir araya gelmesiyle yöntemlerine yenilerini ekleyerek ve kullanışlılığını yitiren yöntemleri terk ederek yeni alanlar yaratır. Güncel veriler ışığında yapılan çalışmalarla ortaya çıkan bu yenilikler, kullanıcıların ihtiyaçlarını ve isteklerini bir araya getirme başarılarına paralel olarak kalıcılaşmayı başarabilirler.

Önceki yıllarda olduğu gibi 2016 yılında da e-ticaret için değeri artan yöntemler ve eski popülerliğini yitirdiği kabul edilen yöntemler bulunuyor. Kullanıcı alışkanlıkları, ihtiyaçlar ve teknolojik gelişmelerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan yeni trendler, 2016 yılında e-ticarette daha başarılı olmanın kapılarını açıyor.

Ödeme Sistemleri

Her yıl olduğu gibi 2016’da da tüketicilerin karar verme aşamasındaki en önemli kriterlerinin başında, ödeme sistemlerinin hızlı, pratik, çeşitli ve güvenilir olması geliyor. Özellikle tatil, seyahat, elektronik gibi alanlarda uzun vadeli ödeme seçeneklerinin sunulması, Sanal POS çeşitliliği, tek tıkla ödeme ve kart saklama gibi hızlı ödeme seçenekleri, alıcıların sadık müşterilere dönüşmelerini sağlamak için 2016’da da önemini koruyor.

Video Reklam

Akıllı telefon ve mobil cihazlara büyük bir hız kazandıran 4.5G teknolojisi, 2016 e-ticaret trendleri arasında video içeriklerin daha büyük bir yer kaplamasını sağlıyor. Sosyal medya ağlarında ve e-postalarda kullanılan video reklamlar, yeni nesil pazarlama stratejilerinin en önemlilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Mobil Kullanım

Mobil cihazlar, 2015’te olduğu gibi 2016’da da e-ticaret firmaları için en önemli kaynaklardan biri konumunda. Yapılan araştırmalar internet teknolojisinin de gelişmesiyle sosyal hayattaki varlığını daha da arttıran mobil cihazların, masaüstü bilgisayarların bağlanma oranlanı geçerek zirveye oturacağını ve internetten alışveriş yapmak için daha çok kullanılacağını ortaya koyuyor. Bu nedenle e-ticaret sitelerinin mobil uyumluluk konusunda altyapılarını güncel tutmaları ve yenilikleri takip etmeleri gerekiyor.

E-posta Pazarlama

Kitlesel pazarlamadan kişiselleştirilmiş pazarlamaya geçişin devam ettiği 2016’da e-posta pazarlama da etkisini arttırıyor. Özellikle mobil kullanıcıların neredeyse tamamının günlük olarak mail kutularını takip ettiği düşünülürse doğrudan müşterinin adıyla seslenen e-postalar, 2016’da daha değerli ve etkili olacaktır.

Ürün Teslim Seçenekleri

Yapılan bir araştırmaya göre satın almada etkili olan kriterlerden biri de kargo işlemi. Müşterilerin %59’unun değerlendirme yaparken kargo seçeneklerini incelemesine ek olarak %44’ü de mağazadan teslim seçeneği bulunuyorsa internetten alışveriş yapmaya karar veriyor. Ayrıca aynı gün teslim ya da aynı gün kargo gibi seçenekler de müşterilerin seçim yapmalarında etkili oluyor. 2016’da e-ticaret firmaları, kargo üzerinden yeniliklere giderek birkaç gün süren gönderim işlemini daha da kısaltıyor.

Çok Kanallı Pazarlama

Geçmiş dönemlerde geleneksel mağazacılıkla online mağazacılık birbirinden tamamen ayrı iki tür olarak kabul edilirken 2016’da çok kanallı pazarlama bir trend olarak dikkat çekiyor. Markaların sosyal mecralara, TV kanallarına, mobil cihazlara ve web sitelerine uygun hazırladığı reklamların, e-ticaret sitelerine trafik olarak döneceği kabul edilmiş durumda. 2016’da blog yazıları, e-postalar ve diğer araçlarla bol içerikli ve bol reklamlı bir pazarlama stratejisi hüküm sürüyor.

Günlük Fırsat

Müşterilere bir gün ya da birkaç gün gibi çok kısa süreler için indirimler, fırsatlar ve kampanyalar sunan fırsat siteleri, 2016’da büyümeye devam ediyor. Müşteriye özel kampanya yerine kampanyaya özel müşteri stratejisiyle işleyen bu anlayış, doğru fiyat politikası ve zamanlama ile stokları eritirken satış hacminin de artmasında etkili oluyor.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication