E-Ticarette Satışlarınızı Artıracak 6 İpucu

E-ticaret sitenizden satışlarınızı artırmak için sadece indirim ve reklam yapmak yetmeyebiliyor. Ziyaretçilerinizi ve potansiyel müşterilerinizi etkileyip onlara bazı fırsatlar sunarak markanızın büyüyüşüne tanık olabilirsiniz.

1. Güvenli Alışverişi Vurgulayın
Kullanıcıların çoğunluğu internetten alışverişi güvenli bulmadığı için çekimser davranıyor. E-ticaret sitenizde ziyaretçilerinizi bu konu hakkında bilgilendirmeniz, tüketicilerin sizden güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmesini sağlar. Ödeme işlemlerinde 3D güvenlik gibi ek hizmetler sunmanız, veri transferinin güvenliğini sağlamak için sitenizin tüm altyapısını http’den https’e geçirmeniz potansiyel müşterilerinizde bir artış sağlayacaktır.

2. Kayıt Zorunluluğundan Vazgeçin
Kullanıcılar bir siteyi denemek için tek seferlik alışveriş yapabiliyor. Bunu göz önünde bulundurarak ödeme işlemleri için kayıt zorunluluğunu e-ticaret sitenizden kaldırabilirsiniz. Ziyaretçi girişinde kullanıcının bilgilerini alabilir, izinleri doğrultusunda onlar için otomatik bir hesap açabilirsiniz.

3. Video’lardan Destek Alın
Video içeriklerin daha fazla ilgi çektiği büyük bir gerçek. Web sitenizde satışını yaptığınız ürünlerle ilgili tanıtıcı videolar oluşturabilirsiniz. Bunun için, öne çıkan ve geri dönüşümü yüksek olan ürünlerinizi seçebilirsiniz. Videolar, görsellere göre ürün hakkında daha fazla detayın ortaya çıkmasını sağladığı için daha çok dikkat çekiyor. Ürün tanıtım videolarının yanı sıra ürünün teknik özelliklerinin tanıtıldığı videolarla da ürün açıklamalarını destekleyerek site üzerinde ziyaretçilerin daha fazla vakit geçirmelerini sağlayabilir ve bu videolarla beraber ziyaretçilerin satın alma kararlarını değiştirebilirsiniz.

4. Detaylı Kargo Bilgilendirmesi
İnternetten alışveriş yapan tüketiciler, kargo süreçleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak ister. Mümkünse kargo teslimatı hemen yapılmalı, bekleme süresi minimumda tutulmalıdır. Burada müşterilerinize ekstra bir değer sunabilir, kargo teslimatını belli bir tarihte yapacağınızı söyleyebilirsiniz. Bu özelliğiniz sayesinde müşterileriniz kargolarını teslim almak için evde beklemeyebilir, sizinle arasında ayrı bir bağ oluşabilir. Ayrıca kargo ücretleri, hangi kargo firmasının seçileceği, ne zaman teslim edileceği gibi detayları belirtmeniz, müşterinizin teslimat konularına hakim olmasını sağlar. Sitenize ücretsiz kargo fırsatı özelliği eklediğiniz zaman bunun bilgisini müşterilerinize verebilirsiniz.

5. Marka Bilinirliğiniz Önemli
Genel olarak satışlarınızın artmasına yardımcı olacak diğer bir faktör ise marka bilinirliğinizin yüksek olması. Müşterileriniz markanız hakkında ne kadar çok konuşursa, bu sizin için o kadar iyi. Kulaktan kulağa pazarlamayı tetiklemenin en kolay yolu ise sosyal medyada e-ticaret siteniz için başarılı bir profil oluşturmak ve yönetmekten geçiyor.

6. Fırsatlar Sunun
Kullanıcılar gönüllü olarak e-posta aboneliklerine kayıt olmayı pek sevmezler. Bu sebeple onlara abone olma karşılığında indirim kuponu ya da belli bir fırsat sunabilirsiniz. Böylelikle ilerleyen zamanlarda onlara pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication