Sıkça Sorulan Sorular Sayfanızın Olmasının 3 Önemi

iyzico Posted on 2 dakika

E-ticaret sitelerindeki en önemli sayfalardan biri de Sıkça Sorulan Sorular sayfalarıdır. Müşterilerinizi bilgilendirmek ve hızlı destek sağlamak adına oldukça faydalı ve önemli bir yer taşır.

Adından da anlaşılabileceği gibi Sıkça Sorulan Sorular (SSS), sitenizi ziyaret eden tüketicilerin akıllarında oluşabilecek sorulara yanıt bulabilecekleri sayfalardır. Destek ekibinize ulaşmadan, sorulma olasılığı en yüksek soruların cevaplarının yer aldığı sayfalara SSS Sayfası denmektedir. Genel olarak site üzerindeki alışverişlerle ilgili soruların yanı sıra, ürünlerle ilgili teknik soruların yanıtlarına, ödeme ile ilgili bilgilere ve kimi zaman da şirket hakkında merak edilenler bu alanda bulunabilir.

Sıkça Sorulan Sorular bölümü sitelerde farklı yerlerde konumlandırılabilirler, anak çoğunlukla sayfanın en altındaki “footer”da yer almaktadır. Footer alanı sitenin tüm sayfalarında sabit kalması sayesinde oldukça bir ideal bir alan olma özelliğini taşır. E-ticaret sitelerinin ziyaretçileri diledikleri an sayfanın en alt bölümünden SSS sayfasına ulaşabilirler.

Siteniz üzerinden sattığınız ürün ya da hizmetleriniz teknik konuda açıklamalar gerektiriyorsa ya da tüketicilerin akıllarında çok fazla soru olabileceğini düşünüyorsanız sitenin üst kısmında “header” alanında ayrı bir menü linki olarak Sıkça Sorulan Sorular’ı konumlandırabilirsiniz.

1. Zamandan Tasarruf
Sitenizin ziyaretçileri merak ettikleri bir konunun cevabını bu sayfaya bakarak öğrenebilirler. Destek ekibinizle iletişime geçmek ve sizden destek almak uzun bir süreç olabileceği için hem müşteriler, hem de sizin için zamandan tasarruf demektir. SSS bölümlerinde bu soruları ve yanıtları kullanmak zamandan tasarruf etmenizi sağlar ve ziyaretçilere daha hızlı bir çözüm sunar.

2. SEO’ya Katkı
Hizmetleriniz, ürünleriniz ve e-ticaret ile ilgili hazırladığınız genel soru ve cevaplar SEO değerinizi yükseltir. Direkt olarak markanız bazında arama yapılmasa da, kullanıcıların sektörünüz ve benzer ürünlerle ilgili yaptığı aramalarda Sıkça Sorulan Sorular bölümünüz arama sonuçlarında çıkabilir.

3. Daha Verimli Çalışmalar
Sitenizi ziyaret eden müşterileri Sıkça Sorulan Sorular bölümüne yönlendirip detaylı bir şekilde birçok konuya net cevaplar verdiğinizde, müşteri destek bölümünüzün yükü azalacaktır. Böylelikle ekibiniz daha farklı alanlarda daha iyi hizmet verebilir.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay