En Doğru Okul Ayakkabısı Seçimi Nasıl Yapılır?

iyzico Posted on 5 dakika

Günlük yaşamda sık sık hareket halinde olduğunuzda bu hareketlilikten en çok etkilenen organınız ayaklarınız olabilir. Sık hareketlilik halinin getirdiği yoruculuğu üstlenen ayaklar konforlu ayakkabı tabanlarına ihtiyaç duyabilirler. Çocuktan yetişkine, gencinden yaşlısına her kesimin ihtiyaç duyduğu doğru ayakkabıların varlığı bilinen bir gerçek sayılabilir.

Ancak rutin yaşamda okul hareketliliğinin dikkat çektiği vakitlerde okul ayakkabısı arayışı ön plana çıkabilir. Bunun nedenlerinden birisi de okul kurumunun resmi olması ve sizlerin ayak sağlığının gerekliliği şeklinde düşünülebilir. Okul ayakkabısı öğrencilerin konforunu sağlayabilecek potansiyelde olmalı ve onları daima rahat ettirmelidir. Gün içerisinde uzun süre ayakkabı giyen öğrenciler sürekli hareketliliğe rağmen ayaklarını yorgun hissetmemelidir.

Okulların açıldığını belirten zil sesiyle beraber ebeveynlerin arayış içerisine girdiği klasik okul ayakkabısı arayışının yanı sıra çocuk okul ayakkabısı gibi farklı arayışlar da olabilir. Okul ayakkabısının seçimini yaparken ayak numarası ve topuk sağlığı ön plana çıkabilir. Ortopedik ayakkabı ihtiyacı duyduğunuz anda veya öncesinde gerekli özveriyi gösterebilirsiniz. Çocuğun ayak yapısına uygun bir ortopedik ayakkabı seçimi gelecekte ayak sağlığı için de oldukça önemlidir. Bunu da göz önünde bulundurarak ayakkabı seçimi yapmak gerekir.

Okul Ayakkabısı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Okul gibi resmi ve özel kurumlarda eğitim gören öğrenciler için kıyafet tertibi ve düzenini aksatmadan doğru ayakkabı seçimi de dikkat edilmesi gereken kurallar arasında olabilir. Kimi öğrencilerin ayakkabı tercihi siyah okul ayakkabısı şeklinde olabildiği gibi başka arayışlar da gerçekleşebilir.

Ayakkabı seçiminde renginin önemi kadar okul kıyafeti ile olan düzeni de önemli konular arasına girebilir. Kimi kız öğrencilerin tercih ettiği ayakkabılar erkek öğrencilerin ayakkabılarına göre farklılık gösterebilir. Örneğin, renk seçimleri kız ve erkek öğrenciler arasında değişiklik gösterebilir. Tasarım konusunda da ayakkabılarda farklılar oluşur. Burada gerçekleşen farklılıkları kız çocuk okul ayakkabısı ve erkek çocuk okul ayakkabısı ayrımı ile fark edebilirsiniz. Ancak bu tasarımsal farklılıkların yanı sıra en çok dikkat edilmesi gereken konu ayak sağlığına gereken özeni verebilen ayakkabı tercihidir. Ayaklara uygun numarayı seçebilmek, ayakların hava almasını sağlayabilmek için iyi ve kaliteli ayakkabı tercihi yapmak gerekebilir.

İyi Bir Ayakkabının Özellikleri

İyi bir ayakkabı seçerken ayakkabının özellikleri ön plana çıkabilir. Genellikle genç kızların kız okul ayakkabısı seçiminde daha hassasiyet gösterdiği düşünülebilir. Ancak bu göreceli kavram kişiden kişiye değişiklik gösterebilirken, iyi bir ayakkabının özellikleri herkes tarafından bilinebilir.

Kaliteli ve doğru ayakkabıyı seçebilmeniz için öncelikle ayağın iyi tahlil edilmesi gerekebilir. Ayak yapısının taraklı veya uzun olması ayakkabı şeklini ve ayak numarasının seçimini etkileyebilir. Ayrıca iyi bir ayakkabı seçerken ayakkabı numarasının ayağa uygun olabilmesi, tabanının konforu, kumaşının hava alıp almadığı, ayakkabının dar bir burnunun olup olmadığı, ayakkabı tabanının kaygan veya ses çıkarıp çıkarmadığı, ayakkabının su geçirip geçirmediği ve ayakkabı içinin bileğinizde hasara neden olup olmadığı gibi birçok parametreyi hassasiyetle inceleyerek okul için iyi ve uygun bir ayakkabıya karar verebilirsiniz.

Doğru Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılır?

Ayakkabıların ayak konforu için gerekli bir koşul olduğu düşünülebilir. Kimi ayakkabının seçimi esnasında yapılan kulak ardı seçimlerle uzun süreler boyunca ayakların hasar görmesine sebep olunabilir. Ayakların konforu ve rahatı için doğru ayakkabı seçimi önemli bir konu olarak karşınıza çıkabilir.

Ayrıca ebeveynlerin kendi çocuklarının seneye de giyebilmesi adına okul ayakkabısı ilkokul olarak alınanların bir sonraki sürede giymesi için gösterdikleri dikkatsizlikleri okul ayakkabısı lise için de gösterdiklerinde çocuklarının ayakları için tehlikeli bir sonuca sebebiyet verebilmektedirler. Burada devreye doğru ayakkabı seçimi girebilir. Çocuğunuzun ayak yapısına ve numarasına uygun ayakkabılar tercih etmeniz gelecekte herhangi bir ayak sağlığı sorunu yaşamaması ve ayak gelişimini kötü etkilememesi için önemlidir.

Ayakkabı seçiminde gösterilmesi gereken hassasiyet için öncelikli olarak ayak yapısının analizi gerekebilir. Kimilerinin ayakları kısa ve geniş olabilirken kimilerinin ayakları ise uzun, ince ve taraklı olabilir. Böylece ayaklarda gözlenen farklılıklar ayakkabı numarasını ve ayakkabı tipini de doğrudan etkileyebilir. Ayrıca doğru ayakkabı seçimi için ayakkabının içindeki kumaşa, ayakkabı tabanına ve dokusuna bakmak ve ayakta deneyerek yürüyüş testi yapmak gerekebilir.

Çocuklar çizgi film ve animasyon filmlerindeki karakterlere düşkün olabilir. Etrafta sürekli maruz kaldıkları bu karakterleri günlük yaşantılarında da tercih etmek istemeleri oldukça normaldir. Okul ayakkabısı seçiminde de bu tarz modellere yönelebilirler. Onların isteklerini yerine getirirken aynı zamanda ayak sağlığı ve gelişimini de en iyi şekilde koruyacak modeller tercih etmeniz gerekir.

Doğru ayakkabıyı almak için sağlık açısında uygun olmasını gözetirken diğer yandan çocuğunuzun zevkine hitap etmesine de önem göstermelisiniz. Çocuklar okula giderken giyeceği ayakkabının güzel ve tarz olmasını isteyebilir. Bu sebeple ona farklı seçenekler sunarak kendi istediği ve beğendiği bir ayakkabıyı almasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle okula giderken kendi seçtiği okul ayakkabısı içerisinde kendini rahat ve konforlu hissedecek hem de mutlu olacaktır.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay