Okul Alışverişi Nasıl Yapılmalıdır?

iyzico Posted on 5 dakika

Biten yaz tatilinin ardından yeni bir döneme merhaba diyecek öğrenciler için okul alışverişi oldukça önemlidir. Dünyanın birçok yerinde yılın en yoğun dönemlerinden biri olarak kabul edilen okula dönüş sezonu, ülkemizde de aynı şekilde büyük bir etki yaratır. Her yaştan öğrenci için kendi ihtiyaçları doğrultusunda uygun fiyatlı ve mantıklı bir alışveriş listesi hazırlamak doğru bir tercih olacaktır. Organize bir ihtiyaç listesi hazırlamış olmak her zaman sizin işinizi kolaylaştıracaktır. İhtiyaç listesinin oluşması, elinizde nelerin olmadığını ve ne almanız gerektiğini size hatırlatmak için iyi bir rehberdir. Böylece alacağınız ürünleri unutmamış olursunuz ve daha akıllıca alışveriş gerçekleştirirsiniz. Okul alışverişi de oldukça kapsamlıdır ve bu yüzden planlı bir şekilde ilerlemek uygun olacaktır.

Okula Dönüşte Alınması Gerekenler

Öncelikle elinizde ihtiyaca dayalı bir alışveriş listesi olan organize bir liste, öğrenciler için finansal açıdan stressiz ve keyifli bir alışveriş deneyimi yaratmaya yardımcı olacaktır. İlk olarak lüks sayılabilecek ürünleri bir kenara bırakarak önceliğinizi sadece gerekli olan malzemelere verdiğinizde, eksikleri kapatarak alışverişin büyük bir kısmını halletmiş olursunuz. Daha sonra bütçeniz doğrultusunda istediğiniz ürünleri alabilirsiniz.

Okul alışverişi denildiğinde akla yalnızca kırtasiye malzemeleri gelse de öncelikli olarak eğer ihtiyaç varsa, okulun istemiş olduğu ve öğrencilerin giymek zorunda olduğu üniformalar alınmalıdır. Bu aşama atlandıktan sonra okul alışverişi listesinde bir sonraki madde ise tabii ki kırtasiye malzemeleridir. Öğrenciler için en önemli ürünler olan kalem, defter, silgi, sözlük, kalemtıraş, boya kalemleri, el işi kağıtları gibi pratikte birinci dereceden kullandıkları malzemelerden sonra bir okul çantası alarak alışverişe devam edebilirsiniz. Böylece kafanızda oluşan alışveriş listesini daha kolay ve kısa sürede yönetmiş olacaksınız. Bazı kırtasiye ve mağazalarda okula dönüş için özel olarak hazırlanmış okula dönüş seti satılmaktadır. Vakit kaybetmek istemeyen ebeveynlerin birçoğu bu yöntemi de tercih edebilmektedir.

Alışveriş gerçekleştirilirken göz önünde bulundurulması gereken ve günümüzde de salgın sebebi ile bağışıklığı düşük olan çocuklar için önemini bir hayli artıran hijyen ürünleri bulunur. Okullar, çocukların virüs ve çeşitli hastalık kapmalarına en müsait oldukları ortamları oluştururlar. Bunun için de okulda hijyenlerine dikkat ederek bu olumsuz durumları olabildiğince aza indirgemek için çanta boy dezenfektanlar ya da sabunlar, ıslak ve kuru mendiller, kolonya gibi hijyen ürünleri tercih etmek oldukça önemlidir.

Okula dönüş ürünleri tercih ederken, okula dönüş kutusu da birçok marka tarafından özel olarak hazırlanmaktadır. Kutuların içerisinde defterden kaleme, su matarasından post-it’lere kadar her şey mevcuttur. Eğer uğraşmak için fazla zamanınız yoksa bu kutular da oldukça uygundur.

Okula Dönüş için Alışveriş Listesi

Çoğu kişi liste hazırlamak yerine hazır bir listeye göre ilerleyerek o ürünün eksik olup olmadığını listeden takip etmeyi tercih eder. Bu da herhangi bir şeyin unutulmamasını kolaylaştırır. Okul alışverişi listesi aşağıdaki gibi olabilir:

  • Okul çantası en önemli okul malzemelerinden biridir. Özellikle çocukların hızlı gelişimi göz önüne alındığında okul çantalarını düzenli olarak değiştirmek doğru bir karardır. Okul alışverişi yaparken iskelet sağlığını doğrudan etkileyen okul çantalarına öncelik vermeniz çocukların gelişimi açısından iyi bir seçenek olacaktır.
  • Suluk, su matarası ve beslenme çantası
  • Beslenme örtüsü
  • Resim çantası
  • Kalemlik

Elbette hijyenin önem kazandığı bu günlerde okula dönüş için gerekli önlemleri de almak gerekir. Bu nedenle hijyen ürünlerini okul alışveriş listesinin en başına koymak mantıklı olacaktır.

  • El dezenfektanı
  • Kolonya
  • Islak ve kuru mendil
  • Maske

Kıyafet alışverişi listesinde ise:

  • Okul üniforması
  • Eşofman
  • Hırka/ceket
  • Toka vb.

malzemeler yer alır.

Ders esnasında işlerini kolaylaştıracak materyaller:

  • İngilizce ve Türkçe sözlük
  • Deyimler ve atasözleri sözlüğü
  • Tarih ve coğrafya atlasları

Normal bir okula dönüş alışverişi listesinde maddelenen ürünler genellikle çoğu öğrenci için aynı ihtiyaçlardır.

Okula Dönüş için Kırtasiye Alışverişi

Okula dönüşte öğrencilerin kırtasiye açısından pek çok eksiği bulunabilir. İhtiyaca ve ders sayısına göre kareli ya da çizgili defterler, müzik ve resim dersi için bu derslere özel defterler gerekir. Ders esnasında ve haricinde alınan notlar için uygun bir boyuta sahip not defteri de öğrenciler tarafından tercih edilir. Defterin yanı sıra kalem de bir öğrenci için olmazsa olmaz kırtasiye ürünlerinden biridir. Kurşun kalem, uçlu kalem ve keçeli kalem gibi pek çok farklı kalem çeşidi yer alır. Resim dersi için kullanılan boya kalemleri de çoğu öğrencinin ihtiyaçları arasındadır. Kalemin yanı sıra silgi, post-it, makas, uhu, kalemtıraş, uçlu kalem ucu, cetvel takımı gibi ürünler de gereklidir.

Bu ürünler, her öğrencinin ihtiyaç listesinde olması gereken ve sıkça kullandıkları ürünlerdir. İhtiyaca göre ekleme ve çıkarma yapılabilir ancak bir okula dönüş alışveriş listesinde olması gereken temel malzemeler bu şekildedir. İlkokul, ortaokul, lise veya üniversite için bu alışveriş listesi değişim gösterebilmektedir. Okula yeni başlayacak olan bir öğrenci için listede yer alan tüm malzemeler gerekliyken, lise öğrencisi için çeşitli malzemeler çıkarılabilir. Alınan dersler denk olmadığı için materyallerde de değişkenlik olabilmektedir.

Genel okul alışverişi malzemelerinden yola çıkarak ihtiyacınıza göre uygun fiyatlı bir okul alışverişi deneyimi elde edebilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay