Okul Çantası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

iyzico Posted on 6 dakika

Her yeni dönem başladığında, aileler ve öğrenciler için de hazırlık telaşı başlar. Satın alma sürecinde okul çantası seçimi en önemli soru işaretlerinden biridir. Çocuğunuza çanta alırken boy, kilo ve yaşına uygun olanı seçmek çok önemlidir. Yanlış seçimler çocuklarda duruş bozukluğuna ve ağrıya neden olabilir. Askılı ilkokul sırt çantaları, kayışın şekli ve nasıl tutulacağı gibi noktalara sahiptir.

Eğitim öğretim yılı başlamadan önce de okul çantasından kırtasiye malzemesine, kıyafetten ayakkabıya kadar çeşitli ihtiyaçlar için alışveriş listeleri oluşturulur. Rengarenk çantalar, kırtasiye malzemeleri ve okul kıyafetleri reyonlarda yerlerini alırken, özellikle okul çantası seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Akılda tutulması gereken birkaç önemli konu var. Okul dönemi yaklaşırken, en iyi çanta seçimini yapmak için ihtiyacınız olan ipuçlarını takip ederseniz işiniz oldukça kolaylaşacaktır.

Okula Dönüşte Çanta Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Pek çok farklı çanta stili vardır ve en yaygın olanı sırt çantası gibi tasarlananlardır. Diğer seçenekler arasında tekerlekli çanta, omuz çantası ve bir el çantası bulunur. Taşınacak eşya miktarı fazla ise ilk olarak çantanın kapasitesi ve çocuğunuzun ne kadar taşıyabileceğine dikkat etmelisiniz. Genellikle, çok fazla kitap taşıması gereken biri için tekerlekli sırt çantası veya çekçekli okul çantası en iyisidir. Örneğin, postacı okul çantası ağır eşyaları taşırken yükün tek omuza yüklenmesinden dolayı kullanıcının çabuk yorulmasına sebep olabilir. Hafif yük taşımak için çanta arayışı içerisindeyseniz postacı okul çantası modelleri uygun olacaktır.                                  

Her şeyden önce okul çantasının boyutuna dikkat etmelisiniz. Okul sırt çantası çocuğun omuzları arasında olmalı ve çantanın boyu beli geçmemelidir. Okul çantası, kullanımı ve taşınması kolay olacak şekilde çocuk için doğru boyutta seçilir.

Seçilen okul çantasının arkasında kemer varsa çantayı taşırken çocuğun beline destek olur. Çantanın ve kemerin omuz askıları da esnek bir desteğe sahip olmalıdır. Okul çantası ilkokul çağındaki çocuklar için özellikle kemerli olmalıdır, böylelikle gelişimi devam eden ilkokul öğrencilerinin bel ve sırt problemleri yaşaması önlenir.                     

Okul çantası öğrencilerin zevkine uygun olmalıdır. Sırt çantası seçerken hangi cinsiyet için alacağınız da önemlidir. Okul çantası erkek ve kız okul çantası olarak ikiye ayrılır. Her iki cinsiyet için farklı özelliklerde üretildiklerinden alırken özelliklerine dikkat etmek isteyebilirsiniz. Bunun yanı sıra sırt çantasına sahip olacak öğrenci küçükse ona da sormayı ve zevklerini gözetmeyi unutmamak gerekir.

Okul çantalarının uzun süre kullanılacağı göz önüne alındığında, çocuğunuzun çok beğeneceği bir çanta tasarımına sahip olmak ve kişisel tarzını ifade etmek, okul hevesini devam ettirmesine yardımcı olacaktır. Kız çocuk okul çantası modelleri daha çok pembe, mor renklerde ya da kadın çizgi film karakterleriyle üretilirken, erkekler için daha çok siyah okul çantası modelleri üretilmektir. Elbette bu konuda bir sınırlama bulunmamaktadır.

Çantayı seçtikten sonra çantanın kullanımı da çok önemlidir. İlkokulda özel olarak hazırlanan okul çantasının ağırlığı fazladır. Çantanın ağırlığı, çocuklarda omuz ağrısı ve sırt sorunlarına neden olabilir, bu nedenle ebeveynlerin bu konuda daha dikkatli olmaları gerekir. Bu noktada çekçekli okul çantası da tercih edebilirsiniz. Bazen çok ders olduğu günlerde öğrenciler çantayı taşımaktan yorulabilir. Tekerlekli okul çantası iyi bir seçim olabilir.

Okul çantası ortaokul seviyesinde dikkat edilmesi gerekenler ise hemen hemen benzerdir. Okul çantalarının taşınması gereken eşyaların yanı sıra kendi ağırlıkları da vardır. Çantanın yapıldığı malzemeye bağlı olarak bu ağırlık her çanta için değişebilir. Ancak çocukların üzerindeki yükü arttırmamak için okul çantalarının mümkün olan en hafif malzemeden yapılanları tercih edilmelidir.

Çok ağır bir çanta daha fazla yük anlamına geleceği için çantanın içine konan malzemeleri de göz önünde bulundurarak toplam ağırlığa göre bir çanta seçmeniz en mantıklı seçim olacaktır.

Peki lise okul çantası seçerken nelere dikkat etmelisiniz? İlkokul çantalarından daha büyük olup daha fazla bölmeye sahip olmaları büyük bir avantaj sağlayacaktır. Lise düzeyinde çocuklar da ortaokul düzeyindekiler gibi çok fazla kitap, defter ve kaynak kitabı taşımak zorunda kalır.

İyi Bir Çanta Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

İyi ve kaliteli bir okul çantası seçmek, hem çocuğunuzun büyürken postüründe sıkıntı yaşamamasını sağlayacak hem de uzun süre kullanılabileceği için ebeveynler açısından ekonomik olacaktır. Uzun süre verim alabilecek bir okul çantası istiyorsanız kaliteli malzemeden üretilen modelleri tercih etmeniz önerilir. Aynı zamanda ilkokul, ortaokul ve lise seviyesi düşünmeden uygun bir boyuta ve taşıma kapasitesine sahip çanta tercih edebilirsiniz. Yapacağınız alışverişlerde iyzico güvencesiyle ödeme kolaylığını deneyimleyin.

En Kullanışlı Okul Çantası Modelleri

Taşıma askıları ve sırt kısmında bulunan destek pedleri, çantanın sahip olduğu ağırlığı direkt olarak sırta yüklemediği için öğrenciye kullanım kolaylığı sunar. Sırt destekleri aynı zamanda çantadaki sert cisimlerin batmalarını da önler. Ayrıca bir okul çantasının kullanışlı olması için su geçirmez özellikte, yeterli bölmeye sahip olması ve taşıma kulpu içermesi gerekir. Elektronik eşya bölmesine sahip olan sırt çantaları birçok kişi için büyük bir kolaylık sağlar.

Okul çantaları, yeni bir çanta satın alma ihtiyacını ortadan kaldırarak gelecekteki ihtiyaçları karşılamak için bölmeler, kemerler ve kayışlar gibi ekstralar içerir. Örneğin; yağmurluk, beslenme çantası, kalemlik gibi eşyalar için çanta üzerinde kayış, kemer ve çıkarılabilir sileceklerin bulunması size ve çocuklarınıza büyük kolaylık sağlayacaktır.

Sahip olmanız gereken ideal okul çantasına modellere göz attıktan sonra karar verebilir ve sonrasında iyzico’dan satın alabilirsiniz. Kalite, ürün çeşitliliği ve konforu bir arada sunan iyzico ile pek çok farklı markanın sunduğu çantalara sahip olabilirsiniz. Çeşitli pazar yerlerinden okul çantası satın alırken iyzico’nun güvenli ödeme seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay