Online Girişimcilik

iyzico Posted on 5 dakika

Son zamanlarda revaçta olan bir girişimcilik türü olan online girişimcilik, kişiler arasında tercih edilen bir iş kolu haline gelmiştir. Girişimciliğin bir dalı olarak karşılaştığımız bu sektör, belli bir sermaye ile iş kurma ile ilişkilidir. Online girişim, daha çok verdiği hizmetleri internet üzerinden sunan bir girişim türüdür.

Online Girişimcilik Nedir?

İnternette girişimcilik nedir sorularıyla sıkça karşılaşılmaktadır. Online girişimcilik; daha az maliyet ile yüksek verim almak isteyen kişilerin başvurduğu bir girişim sektörüdür. İnternet kullanımının artış gösterdiği günümüzde, insanların tamamen internet odaklı yaşadıklarını görüyoruz. Bu durumda da internet girişimciliğine başvurmak akıllıca bir hamle oluyor. Daha az maliyet ile kendi işinizin patronu olabilme imkanınız bulunuyor.

Ancak her işte olduğu gibi tabii ki bu internet girişimciliğine de başlamadan önce sektörü en iyi şekilde tanımaya çalışmak ve sürekli yeni fikirler üretmek alacağınız riski en az seviyeye düşürecektir. Bu sektörün sağladığı avantajlardan biri de kendinize ait bir işinizin olması ve sadece sizin belirlemiş olduğunuz vakitler arasında bir çalışma zamanınızın olmasıdır.

Şirket veya ofis gibi yinelenen aylık harcamaları ortadan kaldırmak da özellikle para konusunda tasarruf etmek için kullanabileceğiniz bir seçenektir. Elde ettiğiniz başarı sizi tamamen etkileyecektir. Risk almayı seven ve tehlikeli durumların nasıl yönetileceğini bilen biriyseniz, internet girişimciliği sizin için daha uygun olabilir.

Kimlere Online Girişimci Denir?

Günümüzde yaygınlaşan internet üzerinden girişimcilik, birçok özelliği de beraberinde isteyen bir daldır. Öncelikle hitap edeceği kitleyi iyi tespit ederek onlara göre ürün sunan kişi online bir girişimciliğin başlangıcını tamamlamış sayılır. Kendine güvenen ve risk almayı göze alabilenler, bu işte daha başarılı olmaktadır. Bundan dolayı ileri görüşlülük ve risk alabilme yeteneği online bir girişimcide olması gerekir. Daha sonra motivasyon yüksekliği, bir girişimci için olmazsa olmaz özelliktir. Zaman yönetimi, tüm bunların beraberinde önemli öngörülen bir özelliktir. Online girişimci, zamanı doğru şekilde kullanamıyorsa başarısız olma olasılığı çok yüksektir.

Özgüven eksikliği, girişimcilerin almaları gereken riskleri almamalarına neden olur. Güven olmadan isteksiz davranır ve fırsatları kaçırırız. Güven oluşturmak, kendinize ve işteki yeteneklerinize inanmayı gerektirir. İyi bir girişimci, özgüvenli olmalıdır. Çalışmayı belirli bir plan dahilinde yürütürseniz başarılı olur ve tüm noktaları iyice kontrol ettikten sonra ilerleyebilir. Bunun için de liderlik özelliği yüksek kişiler girişimcilik sektöründedir. Ayrıca finansal bilgi sahibi olan, internet dünyasına hâkim, insanlarla iletişimi kuvvetli ve sabırlı kişiler; internet girişimcisi olarak değerlendirilir.

Online Bir Girişime Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Online girişimcilik fikirleri arasında birçok çeşit bulunmaktadır. Her işte olduğu kadar girişimcilik sektöründe de avantajlar ve dezavantajlar mevcuttur. Sanal girişimcilik son zamanlarda oldukça kabul gören bir girişimcilik şekli haline geldiğinden, bu alanda faaliyet gösteren marka ve bireylerin sayısında hızlı bir artış olmuştur. Bu da bir dezavantaj durumu yaratır. Sanal girişimciliğe dahil olan markaların ve bireylerin sayısı arttıkça rekabet de haliyle kaçınılmaz hale geliyor. Böyle bir durumla karşılaşmak istemeyen bir girişimci, pazarlamasını yapacağı ürünün farkında olmalı ve hitap edeceği kitlenin durumunu göz önünde bulundurmalıdır.

Örneğin internet üzerinde kıyafet satışı, satış pazarlarının en üstünde yer alır. Eğer farklı bir girişim düşünceniz varsa, kıyafet yerine daha dikkat çekici ve fazla satacağını düşündüğünüz bir ürünle işe girişmelisiniz.Ayrıca dijital girişimlerini büyütmek isteyen markaların, reklam bütçelerine çok odaklanmaları gerekir. Reklam ne kadar fazla ve kuvvetli olursa, kitle de o derece artış gösterecektir.

Tüm bunların akabinde Kosgeb’in girişimciler için destek programları mevcuttur. Kosgeb online girişimcilik eğitimi alındıktan sonra belge alınabilir. Ülkede girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve başarılı işletmeler yaratmak genel hedefi doğrultusunda uygulamalı girişimcilik eğitimi de bunlardan biridir. Girişimcilerin iş kurma ve işletme bilgi ve becerilerini kazanmalarını, süreçteki rol ve sorumluluklarını tanımalarını ve kendi iş planlarını geliştirebilecek bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamak için KOSGEB ve ilgili kurum/kuruluşlar ile iş birliği içinde düzenlenmektedir. Bu eğitime katılım, Girişimci Desteğine başvurmanın şartlarından biridir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ücretsiz ve herkese açıktır. Kosgeb’in sunmuş olduğu bu belge, girişimcilik düşünenler için oldukça yarar sağlar. Kosgeb sadece online girişimcilik sertifikası ve online girişimcilik belgesi ile kalmayıp; girişimcileri destekleyici katkılarda da bulunmaktadır.

Online girişimcilik sayesinde dünyanın her yerindeki müşterilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.