Yaz Bitmeden Mutlaka Gidilmesi Gereken Plajlar

iyzico Posted on 5 dakika

Türkiye en güzel plajlara ev sahipliği yapıyor. Kumsallar, plajlar saymakla; kumsalların doğal güzelliğini anlatmakla bitmiyor. Türkiye plajlar konusunda oldukça zengin seçenekler barındırıyor. Yaz tatili denildiğinde Türkiye’ deki popüler ve sakin plajlardan oluşan tatil rotaları nasıl sıralanıyor? İçeriğimizin devamında listeliyoruz!

Yaz Biterken Hangi Rotalara Gidilir?

  • Akvaryum Koyu-Fethiye:

Akvaryum Koyu, kamp yapmak veya karavanlarında kalmak isteyenler için harika bir seçenektir. Plajın sessiz konumu, çadır kurmak için son derece elverişlidir. Akvaryum Koyu çok küçük ama yoğun bir plajdır. Adaya yaz aylarında gelenlerin çoğu tarafından ziyaret edildiğinden oldukça kalabalık olmaktadır. Yine de hayatınızda görebileceğiniz en temiz ve en berrak koylardan biri olabilir.

Denizin altında yüzerken bir akvaryum gibi su altını gözlemleyebildiğinizden, buraya gelirken bir çift gözlük getirmek daha iyi keşfetmenize yardımcı olacaktır. Zengin su altı dünyası ile tüplü dalış için oldukça elverişlidir.  Tabii adanın geri kalanı gibi orada da suyun oldukça soğuk olduğunu unutmayın.

  • Kaputaş Plajı-Antalya:

Türkiye’nin en özel plajlarından biri olan Kaputaş’ı mavi yolculuk programınıza eklemenizi öneririz. Kaputaş Plajı’nın en önemli özelliği bir kanyonun ağzında yer alan bir plaj olmasıdır. Bu özelliğinden dolayı yapılaşmaya karşı korunmuş olup, doğal yapısı ile misafirlerini ağırlamaktadır. Karayolu ile bölgeye ulaştıktan sonra 187 basamak inerek plaj alanına ulaşabilirsiniz. Bu plajı güzel yapan bir diğer özellik ise kumların altından akan ve denizle buluşan yer altı suyunun muhteşem turkuaz renginin sebebi ve deniz suyunun Akdeniz’de olmasına rağmen oldukça serin olması, bu sebeplerin başında geliyor.

Bahsettiğimiz özelliklere ek olarak aşağıda ele alacağımız Blue Grotto’nun varlığı Kaş Kaputaş Plajı’nın turistik önemini artırmaktadır. Her yıl yüz binlerce insan tüm bu güzellikleri görmek, güzel kumsalında güneşin tadını çıkarmak ve pırıl pırıl deniz suyunda serinlemek için bu kumsala akın ediyor.

  • Kelebekler Vadisi-Fethiye, Muğla:

Fethiye yakınlarındaki Ölüdeniz ‘de dünyaca ünlü plajlardan biri de Kelebekler Vadisi’dir. Muğla ili Fethiye ilçesi Ölüdeniz ilçesi sınırları içerisinde bulunan doğal bir hazinedir. Babadağ’ın eteğinde, endemik türleri nedeniyle Dünya Mirası koruması için önerilen 100 dağ arasında yer almaktadır. Vadi adını, başta kaplan kelebeği olmak üzere, barındırdığı 80’den fazla kelebek türünden alıyor. Mavinin tüm tonlarıyla karşılaşacağınız deniz kesinlikle görülmeye değer.

Yukarıda bahsettiğimiz bu plajlar Türkiye’deki mavi bayraklı plajlar arasındadır. Berraklığı ve güzel doğasıyla sizi cezbedecek, hiç ayrılmak istemeyeceksiniz.

Türkiye’deki En İyi Plajlar

Türkiye en iyi plajlar denince akla gelen ülkelerde ilk sıradadır. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz tam bir kumsallar, koylar ve plajlar cennetidir.

  • İztuzu Plajı- Muğla:

İztuzu, deniz suyu ile tatlı su arasında yer alan dünyanın sayılı plajlarından biridir. Bu doğa harikası plaj, Caretta Carettaların buraya yumurta bırakmasından dolayı Kaplumbağa Plajı olarak da bilinir.

Plaj, kaplumbağaları rahatsız etmemek için akşam 8’den sabah 8’e kadar kapalıdır. Buradayken nehirde tekne gezintisine çıkabilir ve Kaunos’un eski kentini görebilirsiniz.

  • Sarımsaklı Plajı- Balıkesir:

Mavi bayraklı plajlarıyla ünlü Ayvalık’ın en güzel plajlarından biri Sarımsaklı’dır. 7 km uzunluğunda ve 100 m uzunluğunda, geniş plajı uzun bir kumsala ve temiz deniz suyuna sahiptir. Sarımsaklı, beş yıldızlı otellerden mütevazı pansiyonlara, balık restoranlarından küçük büfelere kadar çok çeşitli sosyal alanlara ev sahipliği yapmaktadır.

Plaja Giderken Yanınıza Neler Almalısınız?

Muğla’nın sıcacık denizi Fethiye, Antalya’nın sakin güzelliği Kaş ve Antalya’nın ihtişamı Bodrum… Ege ve Akdeniz’in etkileyici şehirleri dinlendirici bir tatil için sizi bekliyor. Tatilinizi nerede geçirirseniz geçirin, plaja giderken bazı ürünlerin yanınızda getirmesi olmazsa olmazlardandır. Sizin için listeledik:

  • Güneş kremi:

İlk sırada yer alan ve sizi tatil boyunca yanıklara karşı koruyacak ve güzel bir bronzlukla şehre geri dönmenizi sağlayacak araçlardan biri de güneş kremidir. İlk başta güneşin etkisi yokmuş gibi görünse de güneş yanığının akşam saatlerinde etkisini gösterdiğini unutmamalıyız. Bu sebeple güneş kremini her zaman yanınızda taşımalısınız. Tatilin olmazsa olmazlarından güneş kremini, güneşin kötü ışınlarından korunmak için her gün sürmeniz iyi olacaktır.

  • Havlu:

Denizden çıktığınızda soğuk algınlığından veya üşütme gibi durumlardan korunmak için havlu almak tatiliniz için alınması gereken önlemlerden biridir. Donmamak için her zaman ihtiyacınız olan havluları şezlongların üzerine koyarak kendinizi kurutabilir, şezlong yoksa kumların üzerine koyup güneşlenebilirsiniz.

  • Yiyecek:

Denizde saatlerce yüzebilir, dolayısıyla çok fazla efor harcayıp güç kaybedebilirsiniz. Bu da acıkmanıza neden olabilir. Denizden çıkınca hemen atıştırabileceğiniz, aperatif yiyecekler iyi olabilir. Bu nedenle her ihtimale karşı yanınızda atıştırmalıklar getirmelisiniz. Fakat bazı plajlar dışarıdan yiyecek ve içecek getirmeye izin vermez. Gideceğiniz plajın bu konuda bir düzenlemesi olup olmadığına dikkat etmelisiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay