Kamp Yapmak İsteyenlere Altın Tavsiyeler

iyzico Posted on 5 dakika

Doğa severlerin yaz kış fark etmeksizin yapmaktan en keyif aldıkları aktivitelerden biri olan kamp, uzun yıllardır hem ülkemizde hem de dünya çapında en çok tercih edilen doğa sporlarından biridir. Gündelik hayatımızda mecbur kaldığımız yoğun çalışma saatleri ve sürekli koşturmaca hali yüzünden çoğumuz dinlenmeye fırsat bulamıyoruz; işte tam da bu noktada kamp yapmak hem bedenimizi hem de ruhumuzu dinlendirmemize olanak sağlıyor.

İçeriğimizin devamında nasıl kamp yapmanız gerektiği ve kamp yaparken nelere ihtiyacınız olacağıyla ilgili birkaç tüyo vereceğiz. Peki kamp malzemeleri nelerdir? Gelin, özellikle yeni başlayanlar ya da başlamayı düşünenler için kampın nasıl yapılması gerektiğini inceleyelim.

Kamp Nasıl Yapılır?

Eğer ilk defa kamp yapacaksınız mevsimin yaz olmasına dikkat etmelisiniz! Kamp yapmak tüm mevsimlerde mümkündür, fakat kış aylarında yağmur ya da kar altında kamp yapmak yeni başlayanlar için çok doğru bir tercih olmayacaktır. Kışın kamp yapma hayaliniz varsa ve siz de yeni başlıyorsanız sabırlı olun, öncelikle yaz aylarında yaparak tecrübe edinin ve sonrasında ise yavaş yavaş sonbahar ve kış aylarına yönelik çalışmalara başlayın.

Kamp yapmakla ilgili bir diğer önemli nokta ise ihtiyacınız olabilecek tüm malzemeleri doğru ve eksiksiz bir şekilde belirleyerek kendinize uygun bir çanta hazırlamanızdır. Kamp yapmak her ne kadar keyifli olsa da biliyorsunuz ki doğanın içerisinde başınıza gelebilecek pek çok tehlike mevcuttur, bu tehlikeleri bilerek ve bunlara karşı hazırlıklı olarak mutlaka önlemlerinizi almalısınız.

Kamp Yapmak İçin Gerekli 12 Önemli Malzeme

Siz de kamp yapmaya yeni başlayanlardansanız mutlaka detaylı araştırmalar yaparak ve ihtiyacınız olabilecek her şeyi göz önünde bulundurarak kendinize bir çanta hazırlamalısınız. Sizler için kamp esnasında yanınızda mutlaka bulunması gereken pratik malzemeleri aşağıda listeledik. İşte en pratik kamp malzemeleri listesi.

  • Çadır: Çadır kamp malzemeleri denildiğinde akıllara ilk olarak gelmektedir. Tahmin ediyoruz ki hiçbirimiz kamp yapmadan önce yanımıza çadır almayı unutmayız, fakat çadırlarla ilgili yeterince bilgiye sahip miyiz? Çadır seçimi kişinin ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda değişebiliyor olsa da kamp yapacağınız mevsime uygun çadır seçmeniz oldukça önemlidir. Mevsimlere göre 3 farklı çadır seçeneği mevcuttur.
  • 3 Mevsim Çadır: Yaz aylarında kamp yapmak isteyenler için en uygun çadır türüdür. Rüzgâr ve su dayanıklılığı az olduğundan yağmurlu ve sert havalarda kullanılmaması gerekir.
  • 4 Mevsim Çadır: Her mevsimde kullanabileceğiniz bir tür olan 4 mevsim çadır; rüzgâr, yağmur ya da hafif karlı havalarda tercih edilebilir.
  • 5 Mevsim Çadır: En sert hava koşulları için üretilmiş olan bu çadır türünü yoğun karlı, fırtınalı ya da yağmurlu günlerde rahat bir şekilde tercih edebilirsiniz.
  • Çadır Malzemeleri: Çadırlardan da bahsettikten sonra ilk olarak yanımızda bulundurmamız gereken şey çadır kurmamız için gerekli olan malzemeler ve içerisinde ihtiyacımız olabilecek ürünlerdir. Eğer daha önce hiç çadır kurmadıysanız mutlaka bilen bir kişiye danışarak çadır demiri nedir ve çadır nasıl kurulur gibi bilgileri öğrenin. Bunların yanı sıra ise geceleri altınıza serebileceğiniz bir örtüyü ve yedek ışıklarınızı çadır içine koymayı unutmayın.
  • Fener: Kamp yaparken yanımızda mutlaka bulunması gereken bir diğer malzeme ise fenerdir. Gündüzleri çok ihtiyacımız olmasa da geceleri olası durum ve risklere karşı etrafımızı kontrol edebilmemiz için fener yanımızda olması gereken en önemli malzemelerden biridir.
  • İlk Yardım Çantası: Kamp yapmak her ne kadar keyifli bir aktivite de olsa, doğanın içerisinde başımıza gelebilecek olası yaralanma ya da böcek ısırıklarına karşı yanımızda minik bir ilk yardım çantası bulunmalıdır. Yara bandı, sargı bezi, ağrı kesici, tentürdiyot ve yara kremi gibi malzemelerin bu çanta içerisinde bulunması olası risklere karşı bize oldukça kolaylık sağlayacaktır.
  • Uyku Tulumu: Yatmadan önce uyku tulumu kullanmamız hem sağladığı rahatlıkla çok daha konforlu bir uyku çekmemize yardımcı olurken hem de iklim koşulları ya da çeşitli çevresel etkenlere karşı bizi koruyarak güvenli bir uyku alanı oluşturmamıza yardımcı olur. Kamp yapan herkesin vazgeçilmezi olan uyku tulumları için mevsimine uygun araştırmalar yaparak tercih etmemiz önemlidir.
  • Yedek Kıyafet: Olası hava değişikliklerine karşı yanımızda bulunduracağımız bir ya da iki adet yedek kıyafetlerimiz ihtiyaç anlarında işimizi oldukça kolaylaştıracaktır. Yaz aylarında kamp yapıyor olsak bile ani hava değişimleriyle yağmura yakalanabiliriz, bu durumlara karşı yanımızda bir yağmurluk ya da hırka gibi yedek kıyafetimizin bulunması önemlidir.
  • Kamp Yemek Malzemeleri: Kamp yaparken mutfak malzemeleri dendiğinde aklımıza ilk gelen şeylerden biri tabak, çatal ve kaşık gibi ürünler oluyor. Yemeklerimizi rahatlıkla, etrafı kirletmeden yiyebilmemiz için tabak, çatal ve kaşıklara ihtiyacımız vardır fakat bir diğer unutulmaması gereken ürün ise termoslardır. Akşamları soğuk havalarda kahvemizi ya da çayımızı sıcacık içmemiz termoslarla mümkün olmaktadır.

Bu mutfak malzemelerine eklememiz gereken bir diğer önemli ürün ise soğutucu çantalardır. Soğutucu çantalarımızın bulunması yiyecek ve içeceklerimizi bozulmadan saklamamıza olanak sağlayarak kamp süreci içerisinde taze bir şekilde korunmalarına yardımcı olur.

Kısaca özetlememiz gerekirse kamp esnasında yanımızda bulunduracağımız pratik kamp malzemeleri bu keyifli anları bizler için çok daha kolay hale getirecektir. Kullandığımız çadır malzemeleri, mutfak malzemeleri ya da ilk yardım malzemelerinin hepsi bu süreç içerisinde çok önemlidir ve olmazsa olmazdır. Kendinize önceden bir kamp listesi oluşturarak almanız gereken her şeyi listeleyebilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay