Türkiye’deki En Güzel Kamp Alanları

iyzico Posted on 6 dakika

Nefes kesen manzaraların doğayla birleştiği yerlerde konaklamanın verdiği huzur paha biçilemez. Türkiye, ormanlarla kaplı arazisi ve güzel iklimiyle bilinen ülkeler arasındadır. Ayrıca çok zengin bir flora ve faunaya ev sahipliği yapmaktadır. Peki Türkiye’deki kamp alanlarına ne kadar hakimsiniz? Gelin, birlikte inceleyelim.

Türkiye’de Hangi Bölgelerde Kamp Yapılır?

Belgrad Ormanı: İstanbul halkının uğrak yerlerinden biridir. Burası yürüyüşçülerin uğrak yeri olsa da kamp yapmak için de oldukça uygun. Orman içerisinde alışveriş yapabileceğiniz bir büfe de yer alıyor.

Saklıgöl Kamp Alanı: Şile’de bir yaz sabahına uyanmak size hiç olmadığı kadar huzur verebilir. Doğayla iç içe sakin bir yerde kamp yapmak için çok uygun bir yer olan Saklıgöl’de kahvaltı ve akşam yemeği servisi yapan restoran ve tuvaletler bulunmaktadır.

Şile Kamp Alanları: Şile bir tatil yeri olmasının yanı sıra; Genellikle şelaleler, akarsular, kamp alanları ve plajlarıyla anılıyor.

Sahil Kamp İstanbul: Şile’de ve deniz kenarında bulunan bu tesis, İstanbul’un en işlek kamp alanlarından biridir. Günlük kullanım için Hobbit evleri kiralayabilir, kendi çadırınızla kamp kurabilir, karavan kamp alanını tercih edebilirsiniz. Kamp alanında; elektrik, oturma alanı, piknik masası, plaj ve kafe de mevcuttur. Gitmeden önce rezervasyon yaptırılması gereklidir.

İzmir Kamp Alanları

Temiz havanın tadını çıkarmak, yürüyüş yapmak ve doğayla kaynaşmak pek çok insanın sevdiği aktivitelerden biridir. Özellikle son yıllarda kamp faaliyetlerinin artması turistik bölgelerdeki kamp alanlarının sayısını da artırmıştır. En ünlü yerlerden biri de turizm cennetlerinden biri olan İzmir’dir.

Hipo Kamp: İzmir’in Menderes ilçesinde yer alan Hipo Camp, duş, tuvalet, mutfak alanı, mini market, çocuk oyun alanı gibi birçok olanak sunuyor. Kendi çadırınızda veya şirket çadırında kalabilirsiniz. Bilgi almak için gitmeden önce iletişime geçebilirsiniz.

Bodrum Kamp Alanları

Yahşi Plajı Kamp Alanı: Bodrum – Yalıkavak yolu üzerinde ve Bodrum’un Ortakent yahşi semtinde bulunan Yahşi Plajı’nda kamp yapabilirsiniz. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan Yahşi Plajı’nın hemen hemen tüm alanları işletmelerle doludur. Çevrede marketler, kafeler, restoranlar, lokantalar, büfeler, manavlar, manavlar, kasaplar gibi işletmeler bulunmaktadır. Kamp için plajın arka tarafını seçebilirsiniz. İşletmelerde tuvalet ve duş ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Çanakkale Kamp Alanları

Ayazma Pınarı Tabiat Parkı: Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Kelebek Köyü içinde bulunan Ayazma Pınarı Tabiat Parkı sizleri bekliyor. Çadır kampı, piknik ve karavan kampı ile popüler olan Ayazma Pınarı Tabiat Parkı’nın biletleri ücretlidir. Çeşme, piknik alanları, yürüyüş parkurları, giriş kontrol noktaları, kamelyalar, şelaleler, tuvaletler, ahşap köprüler, büfeler mevcuttur.

Mersin Kamp Alanları

Mersin egzotik doğası, lezzetli mutfağı, temiz denizi ve sayısız tarihi yeri ile beğeni kazanan bir şehirdir. Doğa ve deniz turizmi açısından oldukça zengindir. Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen şehir, etkileyici özellikleri ile kamp tutkunlarının da ilgisini çekmektedir.

Akyar Koyu: Bir zamanlar Mersin’in turistik cazibe merkezi olarak bilinen Akyar Koyu, şehir merkezine araçla iki saat uzaklıktadır. Kayalardan denizin serin sularına atlayabilir, gölgede serinleyebilir, temiz Akdeniz havasını içinize çekebilirsiniz.

Fethiye Kamp Alanları

Muğla’nın turistik bölgelerinden biri olan Fethiye, kamp alanları açısından da gözde tatil yerlerinden biridir. Fethiye kamp alanları, her bütçeye uygun alternatiflere sahiptir. Günlüklü Koyu, Kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi başta olmak üzere Fethiye, kamp alanları açısından oldukça zengin bir bölgedir.

Muğla demişken Marmaris’e değinmemek olmaz. Ülkemizin gelişmiş turizm bölgelerinden biridir. Burada birçok koy ve plaj bulunur. Bu koylarda ücretsiz kamp alanları bulabileceğiniz yerler vardır. Ücretsiz kamp yapabileceğiniz alanlar ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Çubucak Tabiat Parkı:

Marmaris’te bulunan hem piknik yapmak hem de doğa fotoğrafı çekmeyi seven kampçılar için çok güzel bir mekandır. Marmaris ve Datça arasında bulunan bu tabiat parkı, sıcaktan bunalanlar için harika bir yer. Kamp yapmak için bir çadır veya karavan düşünüyorsanız, burası her ikisi için de uygundur. Üstelik ulaşım da oldukça basittir.

  • Pamucak Orman Kampı:

İçmeler bölgesinde yer alan bu kamp alanı merkeze 8 km uzaklıktadır. Geniş bir alana sahiptir. Bu kamp alanında tatil köyleri ve oteller de bulunmaktadır. Kamp yaparken spor yapmak isteyenler için su sporları yapılabilecek yerler mevcuttur.

  • Datça Kamp Alanları:

Datça, masmavi denizi, yemyeşil doğası ve altın sarısı kumsalları ile bölgenin en sevilen tatil beldelerinden biri haline gelmiştir. Bu nedenle masmavi ve masmavi denizin kesiştiği, kamp yapabileceğiniz, gezip manzaranın tadını çıkarabileceğiniz doğa harikaları ile yerli ve yabancı birçok turisti kendine çekmektedir. Çadır, karavan ve dağ evlerinde konaklayabileceğiniz ve berrak deniz suyunun tadını çıkarabileceğiniz alanlardan biridir. İklimi, coğrafi özellikleri ve doğası ile eşsiz anlar geçirebileceğiniz kamp alanlarına sahiptir.

  • Kargı Koyu Kamp Alanı:

Kargı Bay Kamp Alanı, Muğla-Datça bölgesindeki kamp alanlarından biri olup, şehir merkezine 2 saat, Datça merkeze 3 km uzaklıktadır. Masmavi deniz ve yemyeşil doğanın buluştuğu kamp alanında tuvalet ve duşlar bulunuyor.

  • Kaş Camping:

Kaş; yürüme mesafesinde, sakin ve huzurlu bir kamp alanlarına sahiptir. Kamp alanının yanı sıra gruplar halinde tatilciler için sahil karavan alanı da bulunmaktadır. Kaş kamp alanları arasında yer alan Kamping alanında tatilini klimalı bir ortamda geçirmek isteyenler için bungalov bulunmakta olup, bungalovlar deniz kenarında yer alır. tatilcilerin favori renkleri olan banyo, tuvalet ve klima bulunan bu evleri “Mavi Şelale” ile ayırt eder. Kaş Camping’in diğer alanlarından biri de yemek ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz plaj ve kafedir.

Antalya Kamp Alanları

Kamp severlerin Antalya’da değerlendirebileceği birçok seçenek bulunuyor. Antalya’daki ücretsiz kamp alanları şu şekilde listeleniyor;

  • Maden Koyu,
  • Avlan Gölü,
  • Doyran Göleti,
  • Beldibi Gizli Koy.

Hangi Mevsimlerde Kamp Yapılır?

Kamp yapmak için özellikle yaz mevsimi tercih edilse de her mevsim kamp yapabilmek mümkündür. Kışın kamp yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar farklılaşmaktadır. Yaz ve kış mevsimleri için farklı şekillerde kullanılabilecek farklı özellikli çadırlar bulunmaktadır. Kampınızı hangi mevsimde planlıyorsanız, o mevsime uygun ürün seçeneklerinden faydalanarak hava koşullarına karşı koruma sağlayabilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay