Yağmurluk Alışverişi ve Yağmurluk Seçimi Nasıl Yapılmalı?

iyzico Posted on 5 dakika

Mevsim geçişlerinin en sert olduğu zamanlar sonbahar ve kış ayları olarak düşünülebilir. Havaların sonbahar mevsim ayları ile çetin bir hal almaya başlaması sizleri ürkütebilir. Hava şartlarının yağmurlu, fırtınalı ve karlı bir hale bürünmesi ile birlikte saç ve kıyafet konusunda tedbir almak isteyebilirsiniz. Havanın sertleşmesiyle kıyafetlerinizi koruyabilmeniz için yapabileceklerinizden birisi de kaliteli bir yağmurluk tercihi ile anı kurtarabilmektir. Böylelikle yağmurlu havalarda dışarı çıkarken konforlu bir şekilde hareket edebilirsiniz.

Sonbahar aylarında ortaya çıkan şiddetli yağmurlarla birlikte su geçirmez yağmurluk çoğu kişi tarafından tercih edilebilir. Bazen soğuk ve yağışlı havalarda yapılan yürüyüşlerin, sık sık tekrar edilen sporların devamlılığı için kaliteli yağmurlukların arayışı beklenebilir. Yağmurlukların yaşam konforunu artırabilen özelliğinin yanı sıra, bireysel farklılıklarla isteklerin ve tercihlerin değişikliğine göre alışveriş farklılıklarına rastlamayı mümkün kılabileceği düşünülebilir. Diğer bir deyişle yağmurluk seçimlerini kendi istek ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak dilediğiniz tasarım, desen ve modelde tercih edebilirsiniz.

İyi Bir Yağmurluk Seçimi Nasıl Yapılır?

Karlı, yağmurlu ve fırtınalı hava şartlarında giyilen kalın giysi ve montların hareketlerinizi kısıtlamasından rahatsızsanız yağmurluk modelleri ilginizi çekebilir. Yağmurlukların geniş iç yapısı bedeninizi sararak hem kıyafetinizin havanın yapısından hasarsız kurtulmasını hem de sizlerin hareket alanını genişleterek rahat bir nefes almanızı sağlayabilir. Böylelikle yağmurlu günlerde dışarı çıkmak konusunda endişe duymanıza gerek kalmaz.

Gün içinde yapacağınız iş ve gideceğiniz mevkiye göre havanın getirdiği olumsuz koşullara dayanabilecek yağmurluğu seçmeniz gerekebilir. Doğru ve iyi bir yağmurluğu seçerek yaşantınızda kolay bir gün oluşturabilirsiniz. Kimi sporcuların dikkat ettiği hareket alanı ve hareketlerinde kabiliyet kısıtlaması gibi konular da yağmurluk seçimini etkileyebilir. Ayrıca bedensel farklılıkların ön plana çıkmasıyla kız çocuk yağmurluk ve erkek çocuk yağmurluk gibi konuların yer aldığı çocuk yağmurluk adı altında çocuklarınıza göre de yağmurluklar seçebilirsiniz. Çocuklar için tercih edilen yağmurluklar özellikle okul günlerinde onlara büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Yağmurluğunuzu seçerken ceplerine, cep boyutlarına, kapüşonuna, su geçirmezliğine ve bir o kadar da hava alabilirliğine dikkat edebilirsiniz. Bunun yanı sıra yağmurluğu seçerken kime göre seçtiğinizin de önemi olabilir. Kimi kız ve erkek yağmurluk çocuk modelleri gibi kız ve erkek bebek yağmurluk seçimi de yapabilir ve istediğiniz ebatta, istediğiniz kalitede yağmurluğu bebekleriniz için tercih edebilirsiniz.

Yağmurluk Hangi Kumaştan Olmalıdır?

Yağmurluk tipik olarak su geçirmeyen ve nefes almayan kumaşlardan üretilmelidir. İsteğe bağlı olarak astarlı olan modelleri tercih edebilirsiniz. Astar kullanıcıya ekstra avantaj sağlar. Günümüzde yağmurlukların üretiminde Gore Tex kumaşlar tercih edilir. Gore Tex su geçirmez ve kaplanmış naylondan üretilir. Aynı zamanda nefes almayan bir yapıya sahiptir. En bilindik yağmurluk kumaşı ise paraşüt kumaştır. Paraşüt kumaş zorlu hava şartlarına karşı dayanıklı bir yapıdadır ve yırtılmaz özellikte olduğu için sıklıkla tercih edilir.

Yağmurluğun Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Yağmurluklar sert hava koşullarında etkili olabilen kıyafetler olarak nitelendirilebilir. Haliyle yağmurluğunuz havaların etkisiyle ıslak, karlı ve kirlenmiş bir halde olabilir. Çoğu yağmurluk su geçirmeyen yapısıyla su tanecikleri yüzeyinden akarak yağmurluğunuzu terk edebilir. Ancak bazı durumlarda yüzeyi ıslak kalan yağmurluğunuzun temizlik ve bakımı için üzerinizden çıkarmanız ve ters çevirmeniz gerekebilir. Ters çevirdiğiniz yağmurluğunuzun yüzeyinde herhangi bir kir kalıntısı olabileceği için soğuk su ile güzelce yıkamanız önerilir. Yüzeyi iyice temizlenen yağmurluğu bir bez ile iyice temizledikten sonra bir kenara sererek kurumasını bekleyebilirsiniz. Ancak bazen yağmurlukların kumaşının farklı olabileceği ihtimaline karşı etiketindeki uyarılara dikkat etmeniz gerekebilir. Bazı yağmurluklara ait modellerinin kuru iken temizlenmesi gerektiğini unutmayınız.

Hava şartlarında gözlenebilen değişimlere direnen ve bir çeşit su geçirmeyen mont olarak kabul görebilen yağmurlukların hava şartlarında dayanıklı performans sergilemesi istenebilir. Bu sebeple yağmurlukların kumaşlarına, boyutlarına ve özelliklerine göre yağmurluk fiyatları değişiklik gösterebilir. Yağmurluk seçiminde ihtiyacınızı ve bütçenizi göz önünde bulundurarak alacağınız modele karar verebilirsiniz.

Yağmurluk Çeşitleri Nelerdir?

Yağışlı havalarda yeterince rağbet gören yağmurlukların birçok şekilde çeşidi bulunabilir. Özellikle renk farklılıkları gösterebilen yağmurluklarla birlikte tasarımsal bir dizi farklılıkla karşılaşmak mümkündür. Ancak çoğu zaman yağmurlukların tasarımlarında ebat farklılıklarının yanı sıra cinsiyetlere özgü kalıp biçimleri ile de karşılaşılabilir. Bu duruma en yakın örnekler erkek yağmurluk ve kadın yağmurluk çeşitleri ile ifade edilebilir. Kimi bayan yağmurluk tasarımlarında kalıplar erkeklerinkine nazaran daha dar olabilir. Yağmurluk alırken kadın ve erkek ayrımına dikkat etmeniz gereken modellerle karşılaşabileceğiniz gibi unisex yağmurluk seçeneklerini de kolaylıkla bulabilirsiniz.

Ayrıca yağmurlukların tasarım olarak birçok çeşitliliği bulunabilir. Örnek olarak motosiklet yağmurluk, motorcu yağmurluk, tesettür yağmurluk ve panço yağmurluk verilebilir. Motosiklet sürücüleri için özel olarak tasarlanan yağmurluklar bulunur ve bu modeller zorlu hava şartlarında sürücünün işini kolaylaştırmak için üretilir. Çeşitli pazar yerlerinden yağmurluk satın alırken Iyzico’nun güvenli ödeme seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.