Elektrik Süpürgesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

iyzico Posted on 7 dakika

Elektrikli süpürge, farklı yüzeylerden toz ve diğer kalıntıları toplayarak ev veya iş yerleri için temiz ve güvenli bir ortam sağlar. Standart olarak, tozları toplama torbası veya tankına toplayan bir ağızlıkla hortuma bağlanmış emme motorundan oluşur. Yeni bir elektrikli süpürge alırken, farklı üreticilerin sunduğu benzer özelliklere sahip birçok elektrikli süpürge modeliyle karşılaşırsınız. Kuru, ıslak-kuru süpürgeler, halı temizleyiciler, şarjlı süpürgeler, robotik makineler gibi birçok farklı türü bulunur. İhtiyacınız karşılaşacak bir süpürge seçimi, onu ne için kullanacağınıza, süpürgenin sahip olması gereken özelliklere ve bütçenize bağlıdır. Elektrikli süpürge satın almak, aynı zamanda, motor ve emiş gücü, ağırlığı, garanti koşulları, kablo uzunluğu, aparat sayısı ve türü, hava filtreleme ve benzeri birçok özellik hakkında bilgi sahibi olmanızı gerektirir.

Elektrikli Süpürge Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yeni bir elektrikli süpürge satın almadan önce cevaplamanız gereken birkaç başlangıç sorusu bulunur. Bu sorular şöyle sıralanabilir:

  • Konut veya ticari kullanıma uygun bir elektrikli süpürgeye mi ihtiyacınız var?
  • Süpürgeyi müstakil bir evde mi yoksa apartman dairesinde mi kullanacaksınız?
  • Torbalı mı torbasız mı elektrikli süpürgesi tercih edersiniz?
  • Evcil hayvanınız var mı, varsa kaç tane ve ne tür kürkleri var?
  • Ailenizde alerji veya solunum sorunu yaşayan birey var mı?
  • Süpürgeyi kullanacağınız zemini nasıl tanımlarsınız: Az, orta veya uzun tüylü halılar, koridor kilimleri, fayanslar, parke veya bunların birkaçının bir kombinasyonuna mı sahipsiniz?

Ortamın türü ve boyutları, toplanacak malzemenin türü ve miktarı, kullanım sıklığı gibi ihtiyaçlarınızı tanımlandıktan sonra, farklı modelleri karşılaştırmak için belirli teknik özellikleri değerlendirmeniz gerekir. Genel olarak boyutları, ağırlığı, pratik kullanıma ek olarak dikkate alınması gereken motor ve emiş gücü performansı, gürültü seviyesi ve filtreleme sistemi bu parametreler arasında sayılabilir. Sorulara verdiğiniz cevaplara uygun olarak sıralanan teknik özelliklerin ihtiyacınızı karşılayıp karşılamadığını kontrol edebilirsiniz.

Elektrikli Süpürge Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni bir elektrikli süpürge alırken kullanım kolaylığı, taşıma ve bakım özellikleri, cihazın çalışma biçimi hakkında bilgi edinmeniz önemlidir. Elektrikli süpürgenin bakım ve kullanımı kolay olmalıdır. Emiş gücünü ve zemin tipini sık sık değiştirmeye ihtiyaç duyduğunuzda, kontrollerini kullanımı ve erişimi rahat olmalıdır. Toz torbalarının vakumlanan kalıntılara dokunmadan doğrudan çöp kutusuna boşaltılabileceğiniz tasarıma sahip olması tavsiye edilir. Birçok gelişmiş elektrikli süpürge, farklı parametreleri ölçen ve hava filtresinin, şarjının, fırça rulosu gibi parçalarının temizleme veya yenilenme zamanını geldiğinde kullanıcıya uyarı veren bir dizi sensöre sahiptir. Süpürge seçiminde dikkat edilemesi gereken diğer unsurlar şöyle sıralanabilir:

1.   Tasarım ve yapı

Elektrik süpürgesi alırken ağırlık ve boyutlar, maksimum ulaşılabilir mesafe ve manevra kabiliyetini içeren yapı ve tasarım özellikleri göz önünde tutulmalıdır. Genel boyutlar ve ağırlık, modele, uygulamaya ve ortama bağlı olarak değişir. Büyük veya küçük bir hazneye sahip olan, plastik veya çelik gibi farklı malzemelerden yapılan tasarımlar bulunabilir. Bunun yanı sıra, güç kaynağı kablosunun uzunluğu dikkate alınmalıdır. Elektrikli süpürgeler genellikle geniş bir hareket aralığı sunmak için sekiz metrelik bir güç kaynağı kablosu ile donatılır. Değerlendirilmeye değer bir diğer husus da, tekerlek tipi olarak kabul edilen taşıma sistemidir. Pürüzlü zeminlerde bile en iyi manevra kabiliyeti sağlamak için büyük kauçuk kaplı tekerlekli süpürgeler tercih edilir.

2.   Motor ve emiş gücü

Süpürgenin temizleme performansı büyük ölçüde Watt cinsinden verilen elektrikli süpürgenin emiş gücü ile doğru orantılıdır. Süpürgelerde bir kademeli veya iki kademeli olmak üzere genellikle iki tip motor kullanılır. Bir kademeli motorlar daha fazla hava akışı ile, iki kademeli motorlar daha fazla vakum ile karakterize edilir. Bununla birlikte, ana motorun güç derecesinin yüksek olması iyi bir vakum veya temizliği garanti etmez. Elektrikli süpürgenin performansı, hava akışı, emme miktarı, tasarım ve aparatları da dahil olmak üzere birçok faktöre bağlıdır. Kalın halılarınız ve tüy döken evcil hayvanlarınız varsa, güçlü bir emiş motoru gereklidir. Ancak kendi kendini temizleme teknolojisine sahip motorlu bir evcil hayvan kılı fırçası olmadan bu gücün neredeyse işe yaramadığı söylenebilir.

3.   Toz torbası veya haznesi kapasitesi

Ünitenin torbalı veya torbasız olmasına bakılmaksızın, küçük torba veya hazne, genellikle temizlik sırasında boşaltma yapılması gerektiği anlamına gelir. Öte yandan, büyük hazne veya torbaya sahip makinlerde beklemek zorunda kalan tozlar kötü kokuya neden olabilir. Birçok elektrikli süpürge için en az bir litrelik hazne kapasitesi tavsiye edilir. Bu kapasite kullanıcının geniş alanları kesintisiz olarak süpürmesine olanak tanırken, boşaltılması kolay bir sistem, her kullanımdan sonra toz haznesini temizlenmesine de yardımcı olur. Torbasız elektrikli süpürgeler düşük bakım maliyetleri sunarken karmaşık bir boşaltma işlemine sahip olabilir. Tozu ve kiri otomatik olarak içine hapseden tek kullanımlık torba kullanan ünitelerde ise, yanlışlıkla çekilen küçük bir nesnenin bulunup çıkarılması güç bir iş halini alabilir. 

4.   Hava filtreleri

Tüm elektrikli süpürgeler, toplanan tozun çevreye geri salınmasını önleyen bir dizi yüksek verimli filtre ile donatılır. Kuru elektrikli süpürgeler, genellikle, toz toplayan, yırtılmaya ve kırılmaya karşı dayanıklı bir mikrofiber torbaya sahiptir. Torbaya ek olarak, motoru emilen tozdan koruyan bir yukarı akış filtresi ve tozun dışarıya geri çıkmasını önleyen bir aşağı akış filtresi bulunur. Farklı tipte yukarı akış filtreleri vardır: Temel polyester filtre, yıkanabilir polyester kartuşlar veya yüksek filtreleme verimliliğine sahip HEPA filtre. Bu tür hava filtreleme araçları, astımı, alerjisi ve benzeri sağlık sorunları olan kişiler için önemlidir. Bununla birlikte, filtreleme iyileştikçe vakum içindeki hava basıncı düşüşü artar. Yüksek performansı ve vakum fonksiyonunu korumak için periyodik bakımların planlanması ve filtrelerin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir.

5.   Gürültü seviyeleri

Desibel -dB- cinsinden ifade edilen elektrikli süpürgenin ses seviyesi, değerlendirilmesi gereken diğer bir parametredir. Verimlilikle sıkı bir şekilde bağlantılı olmasa bile, özellikle gürültüye duyarlı bir ortamda kullanıldığında konfor üzerinde olumsuz sonuçlar doğurabilir. Elektrikli süpürge ses seviyesi çok yüksek olduğunda, diğer nitelikleri ne olursa olsun, ev tipi bir süpürge için en iyi çözüm olmayabilir. Ortalama olarak 75-80 dB aralığından daha gürültülü cihazlardan kaçınabilir, gürültü seviyesi 60 dB’nin altında olan süpürgeleri evde uyuyan birisi olsa dahi kullanabilirsiniz. Ancak gürültü seviyesini azaltmanın genellikle emiş gücünü de azalttığını bilmeniz gerekir.

Elektrik süpürgesi alışverişinizi iyzico ile Öde güvencesinde 7/24 canlı destek avantajıyla yapabileceğiniz siteler, şimdi web sitemizde sizi bekliyor!


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay