Türkiye’deki Dijital Platformlar ve Sundukları Ayrıcalıklar

iyzico Posted on 4 dakika

Dizi, film, müzik ve spor alanlarında kaliteli içeriklere ulaşmak isteyenlere hitap eden dijital platform dünyası özellikle pandemi dönemiyle birlikte birçok kişi tarafından daha fazla tercih edilmeye başlandı. Akıllı televizyonlar, bilgisayar ve cep telefonu gibi cihazlar sayesinde ev konforunda ya da dilediğiniz herhangi bir yerde bu platformlar üzerinden en kaliteli içeriklere ulaşabilirsiniz. Kendi zevkinize uygun kategoriler arasında tüm dünyada yayınlanan dizi ve filmleri yüksek çözünürlük ile seyredebilir ya da dijital platformlar tarafından üretilen özel yapımları izleyebilirsiniz.

Dijital platformlar, kullanıcılar tarafından daha fazla tercih edilmek için her geçen gün yeni içeriklerle karşımıza çıkıyor. Aralarından size en çok hitap edeni kolayca bulabilmeniz için dijital platform seçeneklerini ve ayrıcalıklarını sizin için bir araya getirdik. Siz de dijital platformlar aracılığıyla eğlenceli ya da eğitici birçok içeriğe ulaşabilir, boş zamanlarınızı keyifli bir şekilde geçirebilmenize yardımcı olan seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Dünya Çapında Dijital Platform Seçenekleri

Dijital platformda dizi ve film izlemek istiyorsanız, içerikleri ve fiyatlandırması seçim aşamasında dikkat etmeniz gereken bir noktadır. Dijital platform fiyatları, kampanya dönemlerine göre değişiklik gösterebilir. Dünya çapında en popüler olan bazı dijital platformların sundukları ayrıcalıklar şu şekildedir:

  • Netflix: Amerika merkezli Netflix, abone sayısı ve bilinirlik anlamında sektörünün öncüleri arasında yer alıyor. Netflix, dünya çapında birçok farklı ülkedeki prodüksiyonları ve içerik çeşitliliğiyle öne çıkıyor. Akıllı televizyona ya da mobil cihazlara indirebileceğiniz uygulama sayesinde erişim kolaylığı sunan Netflix, sunduğu birçok farklı üyelik planıyla her geçen gün yeni aboneler kazanmaya devam ediyor.
  • YouTube Premium ve YouTube Music: Ücretsiz olarak yayın hayatına başlayan bir video yükleme-izleme platformu olan YouTube’un 2018 yılında yeni bir markalaşma stratejisi ortaya koydu. YouTube’un reklamlarından sıkıldıysanız ve arka planda müzik oynatma deneyimi yaşamak istiyorsanız, bir YouTube Premium hesabı edinerek seyir keyfinizi artırabilirsiniz.
  • Amazon Prime: Bir alışveriş sitesi olan Amazon Prime üyelerine çeşitli avantajlar sunar. Alışverişte hızlı ve ücretsiz teslimat imkânı sunarken bunu aynı zamanda dizi-film içerikleriyle destekler. Ödül almış orijinal Amazon Prime dizileri ve birçok popüler filmi Prime Video ile izleyebilirsiniz. Prime Gaming ile oyun dünyasında farklı avantajlara sahip olabilirsiniz.
  • Spotify: Müzik ve podcast içeriklerine erişim imkanı sunan Spotify, dünya çapında en popüler müzik platformları arasında yer almaktadır. Cep telefonu ya da bilgisayarınıza uygulamayı indirerek çevrimdışı ve çevrimiçi şekilde dilediğiniz şarkıları dinleyebilir, kendi listenizi oluşturabilir ve herkesle paylaşabilirsiniz.

Türkiye’deki Yerel Dijital Platformlar

Türkiye’de yayın yapan dijital yayın platformu seçeneklerinin yanı sıra yerli içeriklere önem veren Türk şirketlerine ait yayımcılar:

  • BluTV: Yerli ilk dijital platform olan BluTV, 2015 yılında yayın hayatına başladı. Kendi özel yapımlarının yanı sıra dünya çapında birçok popüler içeriği de seyretmenizi sağlayan platform, yıllık ve aylık farklı ödeme planları sunmaktadır.
  • Exxen: Acun Medya’nın 2021 yılında yayın hayatına başlayan dijital içerik platformu, kendi yapımları ve popüler içerikleriyle kısa sürede büyük bir izleyici kitlesine ulaştı. Dünya çapında öne çıkan futbol organizasyonlarının da yayıncılığını sürdüren Exxen, aylık ve yıllık ödeme planları sunmaktadır.
  • Gain: Gözde Akpınar tarafından kurulan Gain, dijital içerik platformları arasına 2019 yılında katılmıştır. Eğitici ve eğlenceli kısa videolar, yerli ve yabancı diziler ile canlı şekilde haberleri takip edebilirsiniz. Ücretsiz şekilde sınırlı içerik erişimi hakkı da sunan Gain, aylık ve yıllık farklı ödeme planlarına sahiptir.

iyzico

iyzico

Şimdi Kolay