Tatil İçin Erken Rezervasyon Yaptırmanın Avantajları

iyzico Posted on 4 dakika

Yaz mevsiminin adım adım yaklaştığı bu dönemde tatil hazırlıkları da giderek hızlanıyor. Tatil için yapılan erken rezervasyonlar ise tüketicilere birçok avantaj sunuyor. Erken rezervasyonlar, daha makul fiyata ve kaliteli hizmet almanın formülü olarak öne çıkıyor. En popüler tatil beldelerinde yoğun sezonlarda yer bulmak bile zor olurken fiyatlar da yüksek olabilir. Oysaki erken rezervasyonun avantajı ile tatilinizin daha keyifli geçmesini sağlayabilirsiniz.

Erken rezervasyon kampanyaları henüz otellerin doluluk oranına ulaşmadığı aylar öncesinden yapıldığı için hem planınız belli olur hem de çoktan ücretini ödemiş olabilirsiniz. Rezervasyon yaparken şu noktalara dikkat ederek avantajı en üst düzeyde yakalayabilirsiniz.

  • Beklentinizi belirleyin ve nerede, hangi koşullarda tatil yapmak istediğinizden emin olun.
  • İşten izin alabileceğiniz tarih (mümkünse yıllık izni aldıktan sonra), diğer etkenlere göre bir tarih belirleyin ve olası aksiliklere karşı önlem alın.
  • Tam pansiyon, yarım pansiyon, sadece oda ve her şey dahil gibi seçeneklerin tamamını incelerek size en uygun seçeneğe karar verin.
  • Çocuklar ve evcil hayvanlarla birlikte tatile gidecekseniz otelin imkanlarını bu konuda araştırmalısınız. Belli bir yaşın altında ücretsiz olarak çocuklar tatil yapabilir ya da çocuk kulübü gibi imkanlardan yararlanabilir.
  • İptal durumuna göre hazırlıklı olmak istiyorsanız buna koşulsuz izin veren ya da iptal paketi sunan işletmelere ya da sitelere göz atabilirsiniz.

Erken Rezervasyon Sistemi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok ilgi gören ve insanlar tarafından tercih edilen en az 4 günlük tatil sistemidir. Konaklama işletmeleri doluluk durumuna göre en erken dönemde en uygun erken rezervasyon fiyatlarından başlayan bir fiyatlandırma sunar.

Oteller doldukça tatili satın alabileceğiniz ücret artar ve sezonda üst düzey fiyata ulaşır. Erken rezervasyon sistemi her bütçeden insana uygun fiyatlı tatil imkânı sunarak halka hizmet eden faydalı bir uygulamadır. Bu sayede yaz ayları için Nisan ve Ekim arasında en canlı sezonda bütçe dostu fiyata tatil yapabilirsiniz.

Erken rezervasyon tatil yapmak istiyorsanız bu hizmeti veren online sitelerden yararlanabilirsiniz. Oteli, imkanlarını, odaya ve kapsama göre değişen fiyatlandırma sistemini ve çevredeki yerleri bu sitelerden kolaylıkla bulabilirsiniz. Yere, bütçeye ve döneme göre filtreleme ve sıralama seçeneklerini kullanarak saatlerinizi harcamadan size en uygun olan oteli bu şekilde bulabilirsiniz.

Erken Rezervasyon Avantajları Nelerdir?

Erken rezervasyon fırsatları ile sadece tatilinizi ucuza getirmek ile kalmaz farklı ayrıcalıklara ve kolaylıklara da sahip olursunuz. Erken tatil rezervasyonu zaman, bütçe ve stres yönetimi konusunda verim sağlar. Erken rezervasyonun avantajları arasında:

  • Sezon sonu doluluk, yüksek fiyat sorunu sizi hiç ilgilendirmez çünkü çoktan planınız hazır olur.
  • Tatil için ayırdığınız ücreti çok daha fazla olanak sunan lüks bir otelde konaklamak ya da uzun süreli konaklama için kullanabilirsiniz.
  • Erkenden plan yapmanız sayesinde dilediğiniz konsepte sahip oteli seçebilir, istemediğiniz bir seçeneğe mecbur kalmazsınız.
  • Taksitli ödeme sayesinde ücreti çoktan vermiş olabilir, bu sayede tatil harcamalarınız ve alışverişiniz için bütçenizden güzel bir pay ayırabilirsiniz.
  • Son dakika stresi, ulaşım sorunu ortadan kalkar. Uçak ve otobüs biletlerini de erkenden alarak kampanyalı dönemleri bulabilir, buradan da tasarruf yapabilirsiniz.

Erken Rezervasyon Dönemi Ne Zaman?

Erken rezervasyon sistemi belli dönemlerde açılıp kapanır. Kasım ve Aralık 1. dönem olmak üzere başlar ve aylık olarak güncellenir. Otelin dolum hızına göre fiyat artışı gerçekleşebilir. Erken rezervasyon dönemi ve kampanya takibi yaparak en uygun tatili kasım ayında alabilir ya da 31 Mart’a kadar fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Firmaya ve otele göre ufak farklar yaşansa da dönemsel ilerleme genellikle aynı şekildedir. Bu dönemler haricinde ise Nisan ve Mayıs ayları, sezon sonu olarak kabul edilen Eylül-Ekim tatilleri için uygun bir rezervasyon dönemi olarak öne çıkmaktadır.

Tatil rezervasyonunuzu tamamladıktan sonra, sıra tatil alışverişine geliyor. İnternetten güvenli ve kolay alışverişin yolu ise iyzico ile Öde’den geçiyor. Şimdi web sitemizde sizin için listelediğimiz yüzlerce mağazada size en uygun ödeme yöntemini tercih ederek tatil alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay