İnternetten Kazak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

iyzico Posted on 3 dakika

Kış sezonunun kurtarıcı parçası kazak modelleri birbirinden şık tasarımlar ve renk seçenekleriyle internet dünyasının avantajlarıyla e-ticaret sitelerinde kullanıcıları bekliyor. Bu yazımızda soğuk havalarda en yakın dostumuz olan kazakların seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri aktarıyoruz.

Kış mevsiminde gardıropların favori ürünlerinin başında gelen kazak doğru seçildiğinde hem spor hem de şık bir görünüm elde etmeye olanak tanıyor. Kazağın sıcak tutması kadar terletmemesine ve kaşındırmamasına da dikkat etmek gerekiyor. Soğuk günlerde sıcak bir görünüm kazanmayı sağlayan erkek kazak ve kadın kazak modelleri, hem iş kıyafeti hem günlük kıyafet olarak tercih ediliyor.

Kazak Modelleri Nelerdir?    

Sıcak kalmayı sağlarken giyim tarzına zariflik katan kazaklar triko, yün veya pamuktan üretiliyor. Özellikle kaşmir kazak modelleri, ısı dengesini sağlamasının yanı sıra zevk algısı yüksek kişilere hitap ediyor. Birbirinden farklı renk ve desen seçenekleriyle sunulan kazaklar hem nostaljik hem güncel tarz yaratmayı sağlıyor. Hem ince hem de kalın dokulu olarak üretilebilen kazaklar incili, balıkçı yaka, bisiklet yaka, kayık yaka ve v yaka kazak modelleriyle uzun kollu ve sıfır kollu olarak beğeni topluyor. Sevgili kombinleri, örgü kazak modelleri ve tunik takımları bayanların tercihi olurken siyah boğazlı kazak, gömlek üstü giyilen balıkçı yaka kazak, erkek kazak modelleri arasında çok tercih ediliyor.

Kazak Kumaşı Nasıl Olmalı?  

Bir kazağın kalitesini rengi ya da deseni değil, hammaddesi belirliyor. Kıyafet alışverişinde sağlıklı kumaşları seçebilmek için hangi kumaş türü nasıl özellik taşıyor bilmek gerekiyor. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaş sağlıklı kumaş olarak biliniyor.

Kazakta en çok düz örme kumaş olarak da bilinen trikolar karşımıza çıkıyor. Triko örme makinelerinde üretilen, atkılı örme sistemli kumaşları ifade ediyor. Triko, ilmeklerinden rahatça nefes alıp vücuda yapışmadığı için terletmiyor. Kaşmir kumaş, bir keçi yünü türü olup termal özelliği ve zor elde edilmesi nedeniyle kaşmir kazaklar yüksek fiyat etiketi taşıyor. Yün kumaş kazaklar yumuşak ve esnek olduğu için rahat kullanılıyor. Pamuklu kumaş, yüksek higroskopik (nem çeker) özelliği taşıyor ve cildi tahriş etmiyor.

Pamuklanma & Tüylenme Olmayan Kazakların Seçimi       

Tekstil sektöründe pilling ya da boncuklanma olarak ifade edilen pamuklanma ve tüylenme sorunu, özellikle örme kumaştan üretilmiş kazaklarda ortaya çıkıyor ve kullanım ömrünü kısaltıyor. Kazakta tüylenme sorununu yaşamamak için sık dokulu kazakları tercih etmek gerekiyor. Genellikle dirsek ve kol ağızlarında oluşan tüylenmeleri tiftik makinesi kullanarak ortadan kaldırmak mümkün olabiliyor. Keskin bir jiletin kazak üzerindeki tüylenmiş yerde gezdirme veya koli bandını kazağın üzerinde gezdirme gibi yöntemler de etkili olabiliyor; fakat bunlar geçici çözümler olduğu için kazağı satın alırken ürün detaylarındaki kumaş bilgisini kontrol etmek gerekiyor.

Renk renk, desen desen kazak modellerini internetten güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde almak için iyzico logosunun bulunduğu internet sitelerini tercih edebilirsiniz. Şimdi siz de iyzico ile Öde avantajlarının geçerli olduğu binlerce sitede kazak alışverişinizi yapabilir, iyzico Korumalı Alışveriş güvencesiyle 7/24 canlı destek ve iptal/iade süreçlerinde kolaylığa erişebilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay