İnternetten Saat Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

iyzico Posted on 4 dakika

İnternet dünyası, kaliteli markaların ürettiği harika tasarımlı erkek saat modelleri ve kadın saat modellerinin binlercesine aynı anda bakarak tek bir tıklamayla avantajlı fiyatlarla sahip olma fırsatı veriyor. Peki, en iyi saat modeline sahip olabilmek için saat alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Saat, zaman dilimini kontrol edip programlı hareket etmeyi sağlaması işlevinin yanı sıra aksesuar olarak da kombinleri tamamlıyor. Saat markaları çocuklar için eğlenceli ve renkli çocuk saat modellerini, kadınlar için zarif ve narin kadın saat modellerini, erkekler için maskülen ve sade çizgilere sahip erkek saat modellerini üretiyor. Hem estetik hem de teknik fayda sağlayan saatler dijital, analog ve akıllı saat olarak karşımıza çıkıyor.

Saatin Kalitesini Gösteren Detaylar Nelerdir?

Saatler; saat çapı, camı, kordon tipi, saat kadranı gibi detaylarına göre farklılık gösteriyor. Renkli deri veya metal saat kordonu ile saat modelleri her tarza uyum sağlayabiliyor. Saat çeşitleri, pek çok ayrı parçadan meydana geliyor. Saatlerin kayış kısmının deri olması ve kolay kolay soyulmaması kaliteli olduğunu gösteriyor.

Saatin su geçirmeme, kronometre, takvim gibi fonksiyonlarla zenginleştirilmişi olması da kalitesi üzerinde belirleyici oluyor. Mekanik saat modelinin aksine pille çalışan Quartz saatler, dayanıklılık konusunda öne çıkıyor. Suya dayanıklı saatler sürekli çıkarmak gerekmediği için kullanımda kolaylık sağlıyor. Seramik saat modelleri metale alerjisi olanlar için alternatif oluşturuyor.

Saat Camının Özellikleri Nasıl Olmalı?

Kristal cam kol saatleri, saydamlığı ve berrak görünümüyle öne çıkıyor. Kristal camda bulunan kurşun oksit malzemesi, camın insana ve doğaya zarar vermesini önlüyor. Mineral cam hemen tozlanmaması, çizilmeye ve kırılmaya karşı dayanıklı olmasıyla öne çıkıyor. Bununla birlikte yansıma ve buğu yapma özelliği de dezavantajlarını oluşturuyor. Suni sentetik safirden yapılan ve 9 MOH’luk bir sertliğe sahip olan safir saat camı, çizilmelere ve kırılmalara karşı sağlam durabiliyor. Araba camlarında da bulunan ve organik cam olarak da bilinen mika saat camı, kırılsa bile parçalanmamasıyla saatler için güvenli bir cam alternatifi oluyor.

Yeni nesil saat çeşitleri camı kolu hareket ettirince veya ışığın geliş açısı değişince renk değiştiriyor. Bu sayede tek bir saat çok çeşitli saatlere sahipmiş izlenimi verebiliyor. Saat camını uzun süre çiziksiz ve hasarsız bir şekilde uzun süre kullanmak için gözlük silme beziyle günlük ve haftalık saat camı bakımı yapmak gerekiyor.

İdeal Saat Kordonu Nasıl Olmalı?     

Deri kayış, kauçuk, nato veya seramik kordon arasından tercih yaparken avantajları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Seramik saat kordonu, çizilmeye karşı dayanıklı olsa da sert darbe aldığında kırılabiliyor. Nano saat kayışı; yıkanabilmesi, renk çeşitliliğinin fazla olması, hafif ve konforlu olmasıyla avantaj sağlarken uzun süre kullanıldığında aşınabiliyor. Kauçuk saat kayışı su ile temasında deforme olmaması ve dayanıklı olmasıyla öne çıksa da zamanla genleşerek kopabiliyor.

Metal saat kordonu ıslandığında koku yapmıyor ve sağlam görünüyor olsa da metalin kalitesi ile doğru orantılı olarak çizilebiliyor. Deri saat kayışı renk ve baskı seçeneği bakımından zengin olduğu gibi eskidiği zaman çok kolay değiştirilebiliyor; fakat ter ve su zamanla derinin deforme olmasına yol açıyor ve deri kayış koku yapabiliyor. İyi orantılı bir saat kordonunun kasa çapının yarısı kadar olması gerekiyor.

Saat fiyatları, saatin tasarımı ve taşıdığı ek özellikler doğrultusunda değişkenlik gösteriyor. Farklı tarzlara uygun saatleri internetten güvenli, hızlı, kolay ve avantajlı şekilde almak için iyzico logosunun bulunduğu internet sitelerini tercih edebilirsiniz. Şimdi siz de iyzico ile Öde avantajlarının geçerli olduğu binlerce sitede saat alışverişinizi yapabilir, iyzico Kendim İçin Korumalı Alışveriş güvencesiyle 7/24 canlı destek ve iptal/iade süreçlerinde kolaylığa erişebilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay