iyzico’nun Mimarları – Operasyon Ekibi

iyzico Posted on 9 dakika

Bir marka adını duyduğunuzda ilk olarak aklınıza gelenler, pazarlama dünyasında “Marka Kimliği” olarak nitelendiriliyor. Bu kimliğin arka planında ise, yüzlerce kişinin yıllar boyunca verdiği emekler yer alıyor. Peki ama kim bu insanlar? Bu kimliği oluşturmak için tam olarak neler yapıyorlar? “iyzico’nun Mimarları” yazı dizimizde, iyzico’nun marka kimliğini oluşturan kahramanları daha yakından tanıyacağız.

Yazı dizimizin ilk konuğu, iyzico Operasyon Ekibi. Üye iş yerlerimizin ve tüketicilerimizin iletişim kurduğu ilk departman olan Operasyon Ekibi için, bir anlamda iyzico’nun sesi de diyebiliriz. iyzico’nun ilk kurulduğu yıllardan beri üye işyerlerimize ve şimdi de iyzico Korumalı Alışveriş hizmetimizle son kullanıcılara destek hizmeti sunan iyzico Operasyon Ekibi, “Müşteri Önceliktir” ilkesiyle hareket ediyor ve müşteri memnuniyetimizin her zaman üst düzeyde olmasını sağlıyor. Şimdi gelin, her geçen gün büyüyen iyzico Operasyon Ekibi’nden birkaç gizli kahramanı daha yakından tanıyalım.

iyzico’nun Mimarları - Operasyon Ekibi

Burak Çamlı-Operation Lead

Sakinliğiyle tüm sorunlara çözüm getiren bir festival tutkunu.

Yaklaşık 3 buçuk yıldır iyzico Operasyon Ekibi’ndeyim. Gün içinde gelen telefonların yoğunluğu, taleplerin cevaplanma durumu ve üyelik bilgilerinin güncellenmesi gibi birçok süreci takip ediyorum. Bu ekipteki herkes, burada olmayı benimsemiş insanlar ve kendilerini bu işe ait hissediyorlar. Sahip olduğumuz bu duygu birliği de gerçek bir aile ortamına sahip olmamızı sağlıyor.

iyzico Operasyon Ekibi olarak müşterilerimizle ilk biz iletişime geçtiğimiz için onların taleplerini, sorularını doğru cevaplamak bizim en büyük sorumluluğumuz. Bunun için de iyzico’daki entegrasyon, mühendislik, pazarlama gibi diğer tüm ekiplerle dirsek dirseğe çalışıyoruz. Ama galiba bu işin en keyifli yanı, üye iş yerlerimizden gelen birbirinden farklı ihtiyaca çözüm bulmaya çalışmak. Bu sayede de işimiz tekdüzelikten çıkıyor aslında.

İş dışında başka neler mi yapıyorum? Festivalleri takip etmeyi seviyorum. İçeriğinin ne olduğundan bağımsız olarak, kahve ya da yemek festivali de olabilir, o ortamda bulunmaktan keyif alıyorum. Festival davetlerinize açığım!

Tülay Atakul-Operation Team Lead

iyzico’nun Mimarları - Operasyon Ekibi

Jon Snow hayranı bir iyzico Korumalı Alışveriş meleği.

iyzico Operasyon Ekibi’ne katılalı 2 yıl oldu. iyzico’nun son kullanıcıya sunduğu ilk ürün olan iyzico Korumalı Alışveriş hizmeti kapsamında 7/24 canlı destek sunan ekibimizin süreçlerini yönetiyorum. Bunun yanı sıra farklı kanallardan bize ulaşan üye iş yerlerimizle ilgili birçok süreçte yer alıyor, birebir destek veriyorum. Son kullanıcılardan ya da üye iş yerlerinden

gelen sorulara hızlı dönmek bizim için çok önemli. Gösterdiğimiz bu hassasiyetin karşılık görmesi de yüzümüzü gülümsetiyor açıkçası. Hatta geçenlerde bir müşterimiz “Siz robot musunuz gerçek insan mısınız?” diye bile sordu.🙂 Böyle keyifli geri bildirimler bizi çok motive ediyor.

İş dışında eşimle birlikte oluşturduğumuz bir gurme haritamız var. Farklı restoranlara giderek, farklı lezzetler denemeyi seviyoruz. Sonrasında bu haritamızı arkadaşlarımızla da paylaşıyoruz. Şu an için sadece İstanbul’la sınırla ancak umuyorum yakın zamanda farklı şehirleri de ekleyeceğiz. Favori dizim Game of Thrones. 8. sezonda da her zamanki gibi sonuna kadar Jon Snow’cuyuz!

iyzico’nun Mimarları - Operasyon Ekibi

Sercan Dosdoğru-Onboarding Specialist

Karides güveç ustası bir Onboarding Uzmanı.

6 aydır Onboarding ekibindeyim. Diğer arkadaşlarıma göre daha kısa süredir buradayım ama buradaki ortam sizi hemen içeri alıyor ve bu ekibin bir parçası olduğunuzu hissettiriyor. Biz, üye iş yerlerimizin ödeme almaya başlamadan önce iletişime geçtiği son bölümüz. Bu yüzden üye iş yerlerimizi detaylıca bilgilendirmemiz gerekiyor. Onları en kısa sürede ödeme almaya hazır hale getirmek en önemli görevimiz.

Yemek workshopları özel ilgi alanım. Farklı mutfakları öğrenmeyi seviyorum ve kendimi bu alanda geliştirmeye çalışıyorum. Zaten aşçılık bizde bir aile geleneği. Karides güveçte fazlasıyla iddialıyım.🙂

iyzico’nun Mimarları - Operasyon Ekibi

Nükte Bayrı-Merchant Support Specialist

Sağlıklı beslenmeye özen gösteriyor, ekibin uluslararası yüzü.   

1,5 senedir iyzico’da hem Türk hem yabancı üye iş yerlerimizin ve tüketicilerin talepleriyle ilgileniyorum. iyzico Operasyon Ekibi’nin uluslararası ismiyim diyebilirim.🙂 Yakın zaman önce son kullanıcıların da hayatımıza girmesiyle birlikte tempomuz daha da yükseldi.

Yoga ve sağlık beslenmeye ilgiliyim. Fiziksel görünüş için değil, daha çok sağlıklı yaşam konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. Pesketaryenim. Yani balık haricinde hiçbir et ürünü tüketmiyorum. Dünyada sayımız çok az ama ben bu beslenme düzeninin çok faydasını gördüm. Herkese de tavsiye ederim.🙂

iyzico’nun Mimarları - Operasyon Ekibi

Erinç Ürgüplü-Head of Operation

Operasyon ekibinin gurusu, motosiklet tutkunu bir marangoz.  

Bizim ekibimiz iyzico’nun dış dünyaya bakan yüzü çünkü bu ekipte yaptığımız her şey doğrudan müşteriye yansıyor. 2013’te bu işe ilk başladığımızda sadece tek bir telefon hattımız vardı ve Barbaros’la bir iddiamız vardı; live ettiğimiz müşteri sayısı 4’ün altında kalırsa biz ona, geçerse o bize Red-Bull ısmarlıyordu. Bugün ise günlük ortalama live sayımız neredeyse 100’ün üzerinde.

Zaman içinde telefon hatlarımız arttı ve 2018 itibariyle canlı chat uygulaması üzerinden de son kullanıcılara hizmet sunmaya başladık. Bizimle iletişime geçen herkesi, en kısa sürede en doğru şekilde bilgilendirmek bu ekibin en büyük sorumluluğu. Bizim ekibimiz yaşayan bir ekip çünkü müşterilerimiz saat veya gün fark etmeksizin bize ihtiyaç duyabiliyor. Tabii ki bu, zaman içinde bir samimiyet oluşmasını sağlıyor, ofisin yakınındayken bir çaya uğrayayım diye arayanlar oluyor. Açıkçası böyle durumlar hoşumuza da gidiyor.🙂

iyzico’daki Operasyon Ekibi yapısının başka markalarla karşılaştırıldığında farklı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Burada çok daha özgür bir ortam var. Mesela belirli mola saatlerimiz ya da hiyerarşik bir ekip yapısı yok. Önemli olan ekipteki herkesin sorumluluklarının farkında olması. Tabii ki bunlar beraberinde yüksek bir aidiyet duygusu getiriyor diye düşünüyorum. Zaten insanların uzun yıllardır burada olması da bu durumun somut bir göstergesi.

Kafa dağıtmak için ahşap ürünleriyle uğraşmayı seviyorum. Sıkı da bir motosiklet kullanıcısıyım. Favori motorum Honda CBR 650R.

Seda Kıvanç-Merchant Support Specialist

iyzico’nun Mimarları - Operasyon Ekibi

Şikayet Var’ın gizli yüzü, Kung Fu eğitmeni.

iyzico’daki diğer ekiplerle oldukça yakın çalışıyorum. Başvuru sürecindeki bir üye iş yerinin sorularının cevaplanması ya da iyzico Kontrol Paneli ile ilgili kullanıcılarımızın desteğe ihtiyacı olduğu bir noktada ben devreye giriyorum. Ayrıca Şikayet Var operasyonunda yer alıyorum. Evet, Şikayet Var’daki iyzico mesajlarını yazan kişilerden biri benim.🙂 Orada bir tüketicinin problemine çözüm sunduğumuz zaman, kısa süre içinde teşekkür mesajları alıyoruz. Bence 2 buçuk senedir işimin en güzel yanlarından biri bu çünkü yarattığım etkiyi hemen görebiliyorum. Bu da beni çok motive ediyor.

İş hayatım dışında 4. kuşağa sahip bir Kung Fu eğitmeniyim. Zaman zaman federasyonun verdiği eğitimlerde eğitmen olarak da yer alıyorum. Ayrıca farklı savunma sporlarıyla da yakından ilgileniyorum. iyzico Operasyon Ekibi korumam altında!🙂

iyzico’nun Mimarları - Operasyon Ekibi

Merve Doğruyol-Quality Specialist

Arkeoloji meraklısı bir operasyon uzmanı.

iyzico Korumalı Alışveriş canlı destek ekibimizle birlikte çalışıyorum. Burada tüketicilere 7/24 canlı destek sunuyoruz. Tabii bu da yüksek bir tempo anlamına geliyor. Tam anlamıyla bir ekip işi yapıyoruz ve bir kişinin eksikliği bile bizi çok etkiliyor. Bu yüzden birbirimizle olan bağımız çok güçlü.

Chat üzerinden destek sunmaya ilk başladığımız zaman yanlışlıkla profilime bir erkek fotoğrafı eklemiştim. Ve bir süre müşterilerimiz Merve adında erkek fotoğrafı olan biriyle iletişime geçti. Tabii ki zaman zaman böyle minik hatalarımız oluyor. 🙂

2015’ten beri yogayla ilgileniyorum ve kamplara katılıyorum. Ayrıca tarihi yerleri gezmekten de çok keyif alıyorum. Lise dönemlerimde hep arkeolog olmak istemiştim ama biraz aile biraz da çevre baskısıyla farklı bir alana yöneldim. Bu ilgimi şu an elimden geldiğince tarihi yerleri gezerek canlı tutuyorum.

Aslıhan Erişmiş- Merchant Support Specialist

iyzico’nun Mimarları - Operasyon Ekibi

Sporcu disiplininin Operasyon Ekibi’ndeki temsilcisi.

Ben de Şikayet Var üzerinden gelen talepleri cevaplıyorum. iyzico’da olmayı, buranın enerjisini gerçekten çok seviyorum ve iyi ki buradayım diyorum. Diğer ekiplerde çalışan arkadaşlarımızı, özellikle aramıza yeni katılanları “iyzico Mutfak” programında konuk ediyoruz ve burada neler yaptığımızı onlara gösteriyoruz. Bu yüzden Operasyon Ekibi için iyzico’nun mutfağı diyebiliriz. Ben de bu mutfakta olmaktan dolayı çok mutluyum.🙂

Haftada en az 2-3 gün spor yapmaya özen gösteriyorum. iyziPark’taki spor salonumuz da bu anlamda bir avantaj. En çok da yüzmeyi seviyorum. Spor yaparken bence en önemli şey, onu gerçekten hayatınızın bir parçası olarak görmeniz.

iyzico’nun Mimarları - Operasyon Ekibi

Kaan Öztürk-Onboarding Officer

Operasyon Ekibi’nin güçlü kalemi.

1 buçuk yıldır iyzico’dayım ama Operasyon Ekibi’ne 2 ay önce katıldım. Daha önce Satış Ekibi’ndeydim. Her iki ekipte adrenalini oldukça yüksek ekipler, bu hoşuma gidiyor. Üye iş yerlerimizin ödeme almaya başlamadan önce belgelerinin eksiksiz olarak tamamlanması gibi süreçlerde yer alıyorum. Satış, Karar ve Entegrasyon ekipleriyle birlikte çalışıyorum. Satış Ekibi ile kıyasladığım zaman operasyon tarafında daha fazla kişiyle iletişim halindeyiz ve müşterilerimiz her zaman bizden doğru ve hızlı destek bekliyor. Bu yüzden de iyzico olarak sunduğumuz çözümlerle ilgili bilgilerimizi güncel tutmamız önemli.

Okumak ve yazmak benim en çok keyif aldığım şeyler. Bir roman yazıyorum. Henüz başlangıç aşamasında olduğum için çok fazla bilgi veremiyorum ama en çok ilham aldığım isim Ned Beauman diyebilirim. Eskiden blogold yazarlığı da yapmıştım. Rap dinlemeyi çok seviyorum. Favori isimlerim Hayki, İndigo, Sansar ve Da Poet.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay