iyzico’nun Mimarları-Risk Circle

iyzico Posted on 7 dakika

“Circle” sistemini kaç kişi duydu? Bazılarınızın Silikon Vadisi’nin derinliklerini analiz eden makaleler veya kitaplardan bu kavrama aşina olduğunu tahmin ediyoruz. Circle yapısı, bir ürün ya da hizmetin şirket içerisindeki tüm sahiplerini bir araya getiren küçük ekipleri temsil ediyor. Bu ekipler şirket içerisinde adeta otonom startuplar olarak faaliyet gösterip tüm paydaşları bir araya getirip işin en yüksek kalitede ortaya çıkmasını sağlıyor. Circle’ın içerisinde ürünün ortaya çıkması için mühendisler, daha iyi iletişiminin yapılabilmesi için pazarlama uzmanları, ürünün müşterilere sunulabilmesi için satış uzmanları ve daha birçok farklı departmandan kişiler yer alıyor.

Silikon Vadisi orijinli bir çalışma modeli olan circle sistemi, iyzico’nun da yapı taşını oluşturuyor. iyzico’nun asıl kahramanlarını yakından tanıdığımız “iyzico’nun Mimarları” yazı dizimizin ikincisinde, iyzico’nun ürün ve hizmetlerinin kalitesinden sorumlu olan circle’lardan biri olan Risk Circle’ını daha yakından tanıyacağız. Risk Circle’ı, geliştirdiği yapay zeka tabanlı teknolojiler sayesinde müşterilerimizi online ödeme dünyasındaki sahtecilik işlemlerine karşı koruyor ve başarılı ödeme oranlarını artıracak projeler geliştiriyor. Kısa bir süre önce üye iş yerlerimizin yapay zeka tabanlı iyzico teknolojileriyle kazandığı ek geliri tüm detaylarıyla gösteren iyzico Kazanç Merkezi’ni de yayınlayan Risk Circle’ı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Hazırsanız, Risk Circle üyelerini daha yakından tanımaya başlayabiliriz. 🙂

iyzico’nun Mimarları-Risk Circle

Kadriye Doğan

Fifa şampiyonu ve doğa aşığı bir mühendis.

4 buçuk yıldır iyzico’dayım. Mühendislik ekibine ilk katılanlardan biriyim. Risk Circle’ında yer almak, yapay zeka teknolojisini iş dünyasında kullanabilme imkanı sağlıyor. Bu anlamda kendimi çok şanslı görüyorum, çünkü Türkiye’de sık görebileceğimiz bir durum değil. Circle içerisinde mühendislik ekibini yönlendirme, deadline’ları takip etme ve ürün yöneticimizi destekleme gibi görevlerim var.

Risk Circle’ında olmak, yapay zeka tabanlı teknolojiler geliştirdiğimiz için aynı zamanda akademik bilgi birikimi de gerektiriyor. Teoride öğrendiğim bilgileri pratikte uygulamak, benim için Risk Circle’ının güzel tarafı. Bana sürekli olarak kendimi geliştirme imkanı sunuyor.

Akademi ve iş hayatının dışında bitkilerle uğraşmayı seviyorum. Şu an 8 tane bitkim var ama umuyorum bu sayı daha da artacak. Favori bitkim Areka Palmiyesi. Bir de vazgeçemediğim bir plak tutkum var. Elimden geldiğince plak toplamaya çalışıyorum, seyahat ettiğim ülkelerin yerel sanatçılarının plaklarını almaya çalışıyorum. Diğer tutkum Fifa oynamak ve en çok keyif aldığım takımlar Manchester City ve PSG. Kendine güvenen, iddialı isimler varsa ben her zaman maça hazırım. 🙂

iyzico’nun Mimarları-Risk Circle

Yeliz Ustabaş

Circle’ın pozitif enerjisi ve ürün yöneticisi. Nam-ı diğer “Takdir Reis”

iyzico’ya geleli 1 yıl oldu ama Risk Circle’ına 4 ay önce katıldım. Circle’da ürün yöneticisiyim. Görevlerim arasında işleri önem sırasına göre organize etmek, analizlerini yapmak, diğer departmanlarla ve circle’larla iletişimini sürdürmek var. Kısacası circle’ın tüm yönetimsel süreçlerinde varım. Ben bu circle’da olmaktan dolayı çok mutluyum çünkü üye iş yerlerimize kattığımız değerleri rakamlarla görebiliyorum ve yaptığımız işin hem iyzico’da hem de sektörde karşılık bulduğuna inanıyorum.

İş stresini resim yaparak atıyorum. Ayrıca okumayı ve farklı konularda kendimi geliştirmeyi çok seviyorum. Sürekli hiçbir bilgimin olmadığı konularda belgeseller izlerim ve online eğitimler alırım. Circle içindeki lakabım ise Takdir Reis. İş hayatında takdir etmenin ve edilmenin çoğu zaman es geçildiğini düşünüyorum. Ben de buna dikkat ediyor ve ekip arkadaşlarımı motive etmek için elimden geleni yapıyorum. 🙂

Toprak Uçar – Analog fotoğraf sanatçısı bir mühendis.

iyzico’nun Mimarları-Risk Circle

2,5 yıldır iyzico’dayım ve ekibe katılmadan önce de risk alanında çalışmayı çok istiyordum çünkü yapay zekâ tabanlı bir teknolojiyi iş hayatında aktif olarak kullanabilmek, biz mühendisler için çok büyük bir fırsat. iyzico, genel olarak mühendislik kültürüyle öne çıkan bir şirket ve Risk Circle’ının bu kültüre katkısı oldukça fazla. Circle’daki görevlerim genel olarak mühendislik tarafında ürünün ortaya çıkması, etkilerinin monitör edilmesi ve analizlerinin yapılması diyebilirim.

Analog fotoğraf benim için büyük bir tutku. Nikon FM2 kullanıyorum. İnsan portreleri ve mimari eserlerin fotoğraflarını çekmeyi seviyorum. Bu yüzden İstanbul’u ve gittiğim tüm şehirleri uzun uzun geziyorum. Fotoğraflarıma siz de https://www.flickr.com/photos/toprakucar adresinden göz atabilirsiniz.

iyzico’nun Mimarları-Risk Circle

Emel Kuru – Salsa profesyoneli bir satış uzmanı.

Risk Circle’ında satış departmanını temsil ediyorum. Ekipteki temel görevim geliştirdiğimiz ürünün üye iş yerlerimizin ihtiyacını doğru karşılayacağından emin olmak. iyzico ekibinde 2,5 senedir satış pozisyonunda çalışan biri olarak Risk Circle’ında olmaktan özellikle keyif alıyorum çünkü iyzico’nun üye iş yerleri için yarattığı farkı gerçekten ortaya koyan bir ürün üzerinde çalışıyoruz. Biz bu circle’da iyzico Kazanç Merkezi’yle üye iş yerlerimizin satışlarını doğrudan artıracak servisler üzerine odaklanıyoruz.

Hafta içinde oldukça yoğun bir programımız olabilir ancak işin yoğunluğunu dans ederek atıyorum. 20 yıldır Salsa dalında dans ediyorum, bu yüzden dans hayatımda önemli bir yere sahip. Ayrıca büyük bir Michael Jackson ve Freddie Mercury hayranıyım. Favori dizim La Casa De Papel. Profesör’ün askerleriyiz!

Talha Selamet

Circle’ın “genç” mühendisi.

iyzico’nun Mimarları-Risk Circle

iyzicoder New Graduate programıyla ekibe katıldım, bu yüzden de ekip içerisinde bana “Genç” diyorlar. iyzico, mühendislik kültürüyle öğrenciyken de takip ettiğim bir şirketti. Mezun olur olmaz böyle bir ekibe dahil olmak benim için çok güzel oldu. Risk Circle’ında temelinde Ar-Ge olan bir iş yapıyoruz ve sektörle daha fazla iletişim kurabiliyoruz. Bu da bir mühendisin kendini geliştirebilmesi için çok önemli. Bulunduğumuz alan akademik bilgi de gerektirdiği için yüksek lisansa devam ediyorum.

Premier Lig hayranı ve Liverpool taraftarıyım. Anfield Road’da bir maç izlemek ve You Will Never Walk Alone bestesini söylemek en büyük hayallerimden biri. 🙂

Halil Kesmez

Hem mutfak hem data uzmanı.

iyzico’nun Mimarları-Risk Circle

Risk Circle’ında veri ekibinin temsilcisiyim ve en temel haliyle görevim makine öğrenme modelini besleyecek verileri sağlamak, risk skorlarını belirlemek, veri aracılığıyla yeni modeller kurmak ve bu modelleri mühendislik ekibine sunmak. Bunun dışında hazırladığımız dashboard’ların formülleri ve diğer veri tabanlı ihtiyaçları da ben karşılıyorum. Fakat tabii ki ekipteki herkesin veri konusunda bilgi sahibi olması gerekiyor. Risk circle’ı akademik bilginizi yoğun kullandığınız bir yer. Ben de bu sebeple Sabancı’da doktora eğitimime devam ediyorum.

Öğrencilik yıllarımda Fransa’da yaşarken, belki de birçok insanın aşık olduğu Fransız mutfağını bir türlü sevemeyince iş başa düştü dedim ve kendimi mutfağa attım. Özellikle et yemeklerinde iddialıyım ve bir de doğa fotoğraflarında. Hafta sonları Sony A6000 ile doğa fotoğrafları çekmek en büyük zevklerimden.

Can Yegane

Metal müzik tutkunu bir mühendis.

iyzico’nun Mimarları-Risk Circle

Risk circle’ındaki diğer arkadaşlara göre yeniyim ve ekibe teknik liderlik yapıyor; yani eksik alanları belirliyor, süreçleri yönetiyor ve mühendislik ekipleri arasındaki iletişimi sağlıyorum. Risk ekibinde olmak farklı bir uzmanlık gerektiriyor ve insana çok değerli tecrübeler katıyor.

Iron Maiden ve Queensyrche hayranıyım. Elektro gitar, bas gitar ve davul çalabiliyorum. Öğrencilik yıllarında İzmir’de barlarda çıkan bir grubumuz da vardı. Artık eskisi kadar ilgilenemiyorum ama tabii ki metal müziğin yeri bende her zaman ayrı. Bunun dışında kayak yapmayı çok seviyorum. Kışın fırsat buldukça Uludağ’a gitmeye çalışıyorum.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay