iyzico’yla Kolayca: Odywood Sektör Alışkanlıklarını iyzico ile Değiştiriyor

iyzico Posted on 4 dakika

Hayatını kolaylaştırdığımız üye iş yerlerimizin hikayelerini sizlerle paylaştığımız “iyzico’yla Kolayca” serimizin dokuzuncu yazısındaki konuğumuz, Odywood markasının kurucularından Berk Çağlayan oldu. iyzico avantajlarıyla sektör alışkanlıklarının dışına çıkabildiklerini belirten Çağlayan, Odywood ve iyzico iş birliğini tüm yönleriyle anlattı.    

Bize Odywood’un kuruluş sürecinden bahseder misiniz? Bu iş fikri nasıl ortaya çıktı?

Doğal ahşap malzemeleri, dokularını ve formlarını öne çıkararak işleme fikri elbette tasarım ilhamları ile ortaya çıktı. Farklı tasarımlarıyla dikkat çeken Can Burhan Tunç ve Uğur Armutçu ile bir araya geldiğimizde, bireysel olarak sürdürdüğümüz çalışmalarımızı Odywood çatısı altında bir araya getirmeye karar verdik ve Odywood’un hikayesi böylelikle başlamış oldu. Bizi doğal ağaç tasarımlarına yönlendiren bir diğer faktör ise tabii ki bulunduğumuz coğrafya oldu. Ayvalık, yani Kuzey Ege bölgesi bize benzersiz doğal formlu ağaçlar sunuyor. Odywood tasarımlarını rekabetçi kılan da doğal malzeme konusundaki zenginliğimiz.

İşin ödeme adımında bugüne kadar ne gibi zorluklar yaşadınız?

Mobilya sektörü, diğer sektörlere göre daha yüksek alışveriş tutarlarına ulaşılması sebebiyle ödeme alma konusunda zorluk yaşamaya açık bir alan. Özellikle bizim gibi kişiye özel tasarımlar yapan organizasyonlar için sepet tutarları daha da yüksek olabiliyor. Bu konuda bizim için çözüme ulaştırılması gereken en önemli konu, potansiyel müşterilerimizin ödeme ile ilgili tüm süreçte %100 güven hissini standart hale getirmekti.

Bunun yanı sıra, ödeme süreçlerimiz aslında yalnızca müşterilerimizden gerçekleştirdiğimiz tahsilatlarla kısıtlı değil. Çözüm ortaklarımızın bize gerçekleştireceği ödemelerde de kredi kartı seçenekleri sunabilmek, nakit akışı planlamalarımız için büyük bir önem taşıyor. Hem B2C hem de B2B ödemelerde karşımıza çıkan zaman sorunu da bizim için çözüme ulaştırılması gereken bir konuydu. Banka havalesi ile ödeme aldığımız dönemde hafta içi mesai saatleri içine sıkışan ödemeler, tüm operasyonlarımızda gecikme ve belirsizlik yaratmaktaydı.

iyzico’yla Kolayca: Odywood Sektör Alışkanlıklarını iyzico ile Değiştiriyor

3-iyzico ile çalışmaya başladıktan sonra hayatınızda neler değişti?

iyzico, 3 ürünü ile iş hayatımızın önemli bir parçası haline geldi:

-Sosyal medya üzerinden yaptığımız satışlarımızda müşterilerimize link göndererek ödeme almamızı sağlayan Link Yöntemi,

-iyzico çözüm ortaklarından biri olan ve ön muhasebe hizmeti veren Paraşüt üzerinden B2B ödemelerimizi gerçekleştirdiğimiz entegrasyon çözümü,

-Websitemiz üzerinden ödeme almamızı sağlayan sanal POS çözümü.

Tüm bu ödeme çözümlerinde hayatımızı kolaylaştıran öncelikli konu, kısa sürede tamamladığımız entegrasyon süreci oldu. Üyelik onayı ve entegrasyonlarımızı hızla ve kolayca tamamlamamızın ardından, kısa süre içerisinde ödeme sorunlarımızın her birine çözüm sağlandı ve biz de böylece kendi uzmanlık alanımıza odaklanabildik.

Kişiye özel mobilya tasarımları, sektör alışkanlıkları sebebiyle online ödemelere ve kredi kartı ödemelerine sıcak bir bölge değil. Ancak biz iyzico ile çalışmaya başladıktan sonra müşterilerimize kolay ödeme yapabilecekleri altyapıları sunabilme imkanına ulaştık.

4-iyzico ile çalışmaya başladıktan sonra satış dönüşüm oranınızda veya başarılı ödeme oranınızda herhangi bir artış gözlemlediniz mi?

iyzico ile ödeme almaya başlamamız öncesinde birkaç ay süren, farklı ödeme yöntemleri ile çalıştığımız bir dönem yaşadık. Bu dönem ile kıyasladığımız zaman, iyzico ile çalışmaya başlamamızın bize online ödemelerin kapısını açarak satış dönüşüm oranlarımızda gözle görünür artışlar sağladığını söyleyebilirim. iyzico sayesinde bulunduğumuz sektörün alışkanlıkları dışına çıktık ve dijital dünyadan ödemelerimizi sorunsuz bir şekilde tahsil etmeye başladık. Bu durum ekibimiz için de büyük bir motivasyon kaynağı haline geldi.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay