Plaj Çantasında Bulundurmanız Gerekenler Nelerdir?

iyzico Posted on 6 dakika

Yazın bunaltıcı sıcağından kaçmak için kendinizi denizin serin sularına bırakmak isteyebilirsiniz. Deniz kenarında vakit geçirmek her ne kadar keyif veren bir aktivite olsa da güneşin ve tuzlu suyun yakıcı etkisi kendisini kısa sürede gösterir. Dolayısıyla kendinizi bu etkilere karşı korumak için plaja hazırlık olarak gitmekte fayda vardır. Plaj çantasında bulundurmanız gerekenler arasında; havlu, yedek mayo, güneş kremi ve güneş gözlüğü gösterilebilir. Bu eşyaları yanınıza aldıktan sonra geriye sadece gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarmak kalır.

Plaj çantasında bulundurmanız gerekenler, deniz kenarında geçirdiğiniz zamanın daha konforlu hale gelmesini sağlar. Örneğin; bikini ve mayo değişimi yapmak istediğinizde yanınızda alternatiflerin bulunması işlerinizi kolaylaştırır. Yanınızda yüksek emiciliğe sahip bir plaj havlusu olduğunda denizden çıktıktan sonra kurulanmak sadece saniyeler alır. Dilerseniz geniş iç hacimli bir plaj çantası kullanarak söz konusu olan tüm eşyaların yedeklerini yanınıza alabilirsiniz.

Tatilinizin tatsız bir hal almasını önlemek yanınıza aldığınız ürünlerle mümkündür. Yüksek koruma faktörüne sahip olan bir güneş kremi plaj çantasında olması gerekenler arasında gösterilebilir. Güneş yanıkları tüm tatilin acı içinde geçmesine sebebiyet verebilir. Dolayısıyla deniz kenarında geçirdiğiniz günlerde mutlaka yanınıza almanız gerekenler arasındadır. Cildinizin zararlı ışınlardan korunması bu kremlerle mümkün.

Plajda sizi güneşten koruyacak, plaj çantasında olması gerekenler arasında yer alan bir diğer ürün de şapkadır. Şapka, güneşin doğrudan yüzünüze gelmesini önler. Kitap okurken veya telefonunuzla ilgilenirken işlerinizi kolaylaştırır. Şık tasarımlara sahip büyük şapkalar tarzınız için tamamlayıcı bir özellik de taşır. Bikiniyle ve mayoyla uyum sağlayan bir şapka dikkatleri üzerine çeker. Dolayısıyla plaj çantanızda yer vermeniz gereken son derece fonksiyonel bir parça olur.

Denizden çıktıktan sonra keyifli vakit geçirmek için çevredeki mekanlara gitmek isteyebilirsiniz. Bu mekanlara giderken üzerinize hızlıca giyebileceğiniz bir pareo oldukça şık görünmenizi sağlayabilir. Plaj çantası içerisine dahil edeceğiniz bir pareo tarzınızın tamamlayıcısı olur. Bikini, mayo, şapka ve terliklerinizle uyumlu bir pareo kullanarak son derece modern bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Plaj çantasında olması gerekenler listesi kişisel istek ve ihtiyaçlarınıza göre de değişebilir. Örneğin deniz kenarında müzik dinlemeyi seviyorsanız çantanıza kulaklığınızı da ekleyebilirsiniz. Ya da dalga sesleri eşliğinde kitabımı okumak istiyorum diyorsanız o halde çantaya kitabınızı da dahil edebilirsiniz. Söz konusu plaj ürünleri daha keyifli vakit geçirmenizi sağlar. Bu eşyaları sahildeki kumlardan ve güneşin etkisinden korumak da plaj çantası ile mümkün olur.

Yedek Mayo ve Bikini

Plaj çantasında bulundurmanız gerekenler arasında yedek mayo ve bikini mutlaka olmalıdır. Gün boyu deniz kenarında olduğunuz zamanlarda belirli aralıklarla bikini ve mayo değiştirmek isteyebilirsiniz. Bazen eşit bir şekilde güneşlenmek için farklı bir bikini modeline ihtiyaç duyulur. Bu gibi durumlar için yanınıza uygun bikiniyi alabilirsiniz. Dalgalı bir denizde yüzerken başınıza istenmeyen olaylar da gelebilir. Bu anlarda yanınızda yedek plaj ürünleri olduğunu bilmek daha rahat hareket etme şansı verir. Böylece denizin tadını doyasıya çıkarmak mümkün olur. Yedek mayo ve bikini mutlaka plaj çantası içerisinde yer almalıdır.

Yedek mayo ve bikini sağlık açısından da son derece önem arz eder. Uzun süre ıslak mayoyla oturmak sağlık problemlerine sebebiyet verebilir. Plaj havlusu her ne kadar üzerinizdeki nemi alsa da bikini ve mayonun ıslaklığını gidermez. Dolayısıyla rüzgardan ve diğer etkenlerden dolayı rahatsız olma ihtimaliniz son derece olasıdır. Yanınızda yedek bikininin ve mayonun bulunması kendinizi gün boyu rahat hissetmenizi sağlar. Daima kuru kalabildiğiniz için plajda dilediğiniz gibi vakit geçirmeniz mümkün olur.

Havlu

Plaj çantasında bulundurmanız gerekenler içerisinde olmazsa olmazlardan biri de havludur. Denizden çıktıktan sonra rüzgarın etkisiyle üşümeniz son derece muhtemeldir. Büyük boyutlara sahip yumuşak bir plaj havlusu sizi adeta sarıp sarmalar. Böylece rüzgara karşı koruyucu bir görev üstlenir. Mayonun ve bikininin üzerindeki nemi alarak kısa sürede kurumanızı sağlar. Ayrıca denizden sonra vaktiniz olmadığında hızlıca kurulanıp kıyafetlerinizi giymenizi mümkün hale getirir. Sözünü ettiğimiz bu özelliklerinden dolayı plaj çantası içerisinde havluya mutlaka yer vermeniz gerekir.

Güneş Kremi

Güneş kremi, plaj çantasında bulundurmanız gerekenler arasında belki de en önemlilerinden biridir. Bronzlaşmak her ne kadar estetik bir görünüm sağlasa da uygun korunma yöntemleriyle desteklenmelidir. Bu görevi üstlenen güneş kremlerinde yüksek koruma faktörleri kullanılır. Söz konusu kremler teninizde istediğiniz bronzluğa ulaşmanıza yardımcı olur. Bu sırada güneşten gelen zararlı UV ışınlarına karşı da koruma sağlar. Güneşin zararlı ışınlarının kırışıklık artırma ve leke yapma gibi birçok olumsuz yanı bulunur. Güneşten korunmak deniz kenarında göz ardı etmemeniz gereken bir konudur. Size uygun olan güneş kremini mutlaka yanınızda bulundurmanız ve belirli aralıklarla tazelemeniz gerekir.

Plaj çantasında bulundurmanız gerekenler arasında güneş sonrası kremler de yer alır. Güneşin kurutucu etkisi cildinizde gerilmelere sebebiyet verebilir. Güneş kremi sürseniz dahi bir süre sonra cildinizin kuruması kaçınılmaz olur. Buna bağlı olarak yanmaya ve gerilmeye başlayan cildinizi rahatlatmak için soğutucu etkili kremler kullanabilirsiniz. Deniz kenarında geçirdiğiniz günlerde yanınıza güneş kremiyle birlikte bu soğutucu ürünleri de alarak kendiniz için konfor sağlayabilirsiniz.

Şimdi plaj çantanız için yapacağınız tüm alışverişleri iyzico ile Öde güvencesinde gerçekleştirebilirsiniz. iyzico ile Öde kapsamında kolayca ve güvenle alışveriş yapabileceğiniz yüzlerce mağaza, web sitemizde sizi bekliyor!


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay