Sanal POS ve Alternatif Ödeme Sistemlerine Genel Bir Bakış

iyzico Posted on 4 dakika

Bir e-ticaret sitesi kurmanın ilk şartı Sanal POS sahibi olmaktır. Eğer yeni bir siteyseniz ve internetten alışveriş fırsatı sunmak için Sanal POS sahibi olmak istiyorsanız bir dizi bürokratik işlemi gerçekleştirmeniz ve belli ücretleri karşılamanız gerekir. Peki Sanal POS tam olarak ne demektir?

İnternetten alışveriş imkanı veren e-ticaret sitelerinin ürünlere karşılık olarak tahsilat yapabilmeleri için kredi kartı bilgilerini aldıkları bir yazılımdır. Klasik iş yerlerinde kredi kartlarının okutulduğu POS (Point of Sale) cihazlarının sanal versiyonu olarak da adlandırılabilir. Herhangi bir e-ticaret sitesinden bir ürünü almak için ödeme sayfasında kişisel bilgiler ve kart bilgilerinin girilmesinin ardından site, kullanılan kartın ait olduğu banka ile iletişim kurar ve herhangi bir sorun yoksa işlemi doğrular. Bunun ardından işlem sonlanır.

Zorlu Bir Süreç ve Zaman Kaybı

Yeni açılan bir e-ticaret sitesiyseniz yapmanız gereken, Sanal POS sahibi olmaktır. Bankalara Sanal POS başvurusu yapmak ve istenilen evrakları toplamakla işe başlarsınız. Başvuru yaparken genellikle firmalar adına istenen belgeler arasında vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi fotokopisi gibi evraklar bulunur. Bu esnada bankadan ticari bir hesap açarsınız ve eğer ekstra belgeler istenirse bunları temin edersiniz.

Ardından banka ile üyelik sözleşmesi imzalarsınız ve bankanın onayını beklersiniz. Bu sırada internetten alışveriş yapma fırsatı sunan e-ticaret siteniz banka tarafından incelenir ve diğer bilgilerinizle birlikte uygun görülürse onay verilir. Belgelerin toplanması, başvurunun yapılması ve onay işleminin uzun sürmesi, yeni e-ticaret siteleri için hem zaman hem de para kaybı anlamına gelir. Adım adım büyük bir titizlikle takip etmeniz gereken bu işlemlerden herhangi birinin aksaması durumunda onay gecikeceği için e-ticaret siteniz faaliyete geçemez ve internetten alışveriş dünyasında beklediğiniz büyük atılımı gerçekleştirmeniz gecikir.

Sanal POS’un Avantajları

Sanal POS uygulamasının getirdiği kolaylıklar aslında göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir. İnternetten alışveriş için ne kadar hızlı faaliyete geçer ve sorunsuz çalışırsa firmanın imajı o kadar güçlenir. Rekabet ortamında rakiplerden birkaç adım öne geçmeyi sağlar ve klasik alışveriş yöntemlerinin yoruculuğundan müşteriyi kurtardığı için her zaman tercih edilir. Sanal POS uygulamasının sorunsuz ve hızlı çalışması sürdükçe de müşteri memnuniyeti artar, internetten alışverişlerde aynı e-ticaret sitesine bağlılık ya da bağımlılık oluşur. Ancak bu kolaylıklara rağmen sanal POS uygulamasına geçişte yaşanan zorluklar ve beklemeler bazen yıldırıcı olabiliyor. Bu süreçte hiçbir zahmete girmemek için alternatif Sanal POS yöntemlerini deneyerek işlemleri hızlandırmak da mümkün. iyzico dünyasına dahil olarak hızlı ve basit işlemlerle Sanal POS uygulamasına sahip olunabilir.

En Yüksek Güvenlik ve Tüm Dünyayla Uyum

Kopyala-yapıştır işlemiyle entegre olabileceğiniz iyzico, bir alternatif Sanal POS uygulamasıdır ve beklemeyi ortadan kaldırır. Basit birkaç adımla hesabınızı aktif hale getirdikten sonra kısa süre içerisinde alternatif Sanal POS uygulamanızı kullanmaya başlarsınız. Çünkü iyzico, sizin yerinize bankalarla anlaşır.

Üye olduktan sonra size verilecek kod ile bu sistemi nasıl kullanacağınız anlatılır. Ardından sistemi kurup alışveriş ve ödeme denemeleri yaparsınız. 48 saat içinde de kullanıma hazır hale geleceği için e-ticaret sitenizi aktif hale getirebilir ve gerçek ödemeleri almaya başlayabilirsiniz. Mastercard ve Visa ile uyumlu olan iyzico, tüm ülke hesapları için kullanılabilir ve internetten alışverişlerinize evrensellik getirir. Üstelik e-ticaret sitenizin itibarını arttıracak ve müşterilerinize güven aşılayacak PCI güvenlik sistemine de ekstradan başvuru yapmanıza gerek kalmaz. E-ticaret siteleri için olmazsa olmaz güvenlik sistemlerinin başında gelen PCI DSS, müşterilerin kart bilgilerinin güvenliğini garanti altına alır. 3. kişilerin müşteri kart bilgilerine ve diğer bilgilere ulaşarak hesaplar üzerinden hırsızlık yapmalarının önüne geçer. Siz de alternatif ödeme sistemleri için iyzico ile çalışmaya başladığınız andan itibaren aynı zamanda PCI DSS sertifikasının da sahibi olursunuz ve sunduğunuz güven ile müşterilerin bağlılığını arttırırsınız.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay