Video İçeriklerle E-ticarette Fark Yaratın

İçerik pazarlamada son yıllarda gittikçe gelişen ve popülerleşen video içerikler, markaların hedef kitlelerine ulaşmalarında etkili rol oynuyor. Çok sayıdaki e-ticaret firması arasında bilinirliği ve trafiği arttırmak için video içeriklerden yararlanmak, etkili bir tanıtım aracı konumundadır. Rekabete sonradan dahil olan ya da hareketlilik kazanarak satış trafiğini arttırmak isteyen e-ticaret siteleri için video içeriklerin faydaları dikkate değerdir.

Paylaşım Kolaylığı

Zamanın gittikçe önem kazandığı günümüzde kullanıcılar da reklam ve tanıtımlara hem hızlıca ulaşmayı hem de bilgi edinirken fazla zaman harcamamayı tercih eder. Bu da yazılı içeriklerin, görsel ve işitsel içeriklere göre zaman zaman biraz daha geri planda kalmasını beraberinde getirir. Yapılan araştırmalara göre internet kullanıcılarının %60’ı video içerikleri, yazılı içeriklere tercih ediyor. Yani kullanıcıların yarısından fazlası, okuma ve paylaşma konusunda videoları ilk sıraya koyuyor. Gün geçtikçe artan bu oranın en büyük sebeplerinin başında ise hem bilgi edinme hem de tanıtımı paylaşma konusunda video içeriklerin pratiklik sağlaması geliyor.

Arama Motoru Optimizasyonuna Katkısı

Google üzerinden elde edilen verilere göre video içerikleri ile kullanıcılara ulaşan e-ticaret siteleri, yapılan aramalarda %50’den fazla bir oranla daha çok ilk sayfada görüntülenir. Yani bir e-ticaret firması, kullanıcılar tarafından yapılan aramalarda, video tanıtımlarını avantaja dönüştürmeyi başarır. Aynı şekilde video içeriklerin yer aldığı e-ticaret sitelerinde geçirilen zaman da diğerlerine göre birkaç dakika fazla.

Youtube ile Artan Site Trafiği

1 milyar kullanıcı ve günde yaklaşık 5 milyar video izlenme oranına sahip Youtube, en önemli 2. arama motoru konumunda. Youtube üzerinden yayınlanan videolar aracılığıyla e-ticaret sitesine kullanıcıları yönlendirmek hem bilinirliğe katkı sağlar hem de satış trafiğini arttırır. Ayrıca Google üzerinden yapılan SEO aramalarında da anahtar kelimelerle ilgili videolar, gösterilen sonuçlar içerisinde yer alır. Bu nedenle videoların başlığı ve tanıtım metinlerinde keyword’lerden faydalanmak, trafiğin arttırılmasında yardımcı olacaktır.

Reklam Maliyetini Düşürür

Birkaç dakikadan oluşan video içerikler genellikle düşük maliyetle hazırlanırlar. Uzun süreli ve yüksek maliyetli videolar yerine daha ortalama ekipmanlarla tasarlanan viral video reklamlar, tanıtım görevini yerine getirirken reklam ve tanıtım maliyetlerinin de düşük tutulmasına yardımcı olur. Özellikle ürünün ya da hizmetin kullanım şekliyle nasıl yapıldığını anlatan videolar, kullanıcılar tarafından son zamanlarda oldukça yüksek bir ilgiyle takip edilir.

Marka Bilinirliğini ve Sadakati Arttırır

Hedef kitleye ulaşmada, kolay takip edilebilmesi sayesinde oldukça etkili olan video içerikler, aynı zamanda kullanıcılar arasında marka bilinirliğini de arttırır. Takipçiler tarafından paylaşıldıkça takipçilerin çevresi arasında da yayılan video içerikler, normalde ulaşılamayacak kişilere de ulaşılmasını sağlar. Bu da markanın ve ürünlerin daha fazla kişi tarafından tanınmasına yardımcı olur. Ayrıca kaliteli video içerikleri ve bilinirlilik, müşteri sadakatini de beraberinde getirir. Herhangi bir ürüne ya da hizmete ihtiyaç duyulduğunda akla ilk olarak, video içeriklerin sahibi e-ticaret firması gelir. Buna ek olarak hem bir ürüne ihtiyaç duyulduğunda hem de rutin olarak e-ticaret sitesi kullanıcılar tarafından takip edilir.

Satışları Arttırır

Arama motoru optimizasyonu, paylaşım kolaylığı, marka bilinirliğini ve sadık müşteri sayısını arttırma gibi faydalar sağlayan video içerikler, hem kısa hem de orta ve uzun vadede site trafiği ile satış oranını hedeflenen seviyeye yaklaştırır. Kullanıcılar üzerinde yapılan araştırmalara göre ürün satın almadaki %90’ı aşan etkisi de e-ticaret firmaları için video içeriklerin önemini ortaya koyar.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication