Fiziksel Mağazadan Online Mağazaya Geçmek

Son yıllarda markalar, daha geniş kitlelere ulaşmak için fiziksel mağazalarını online dünyaya taşımaya yönelme eğilimindeler. Özellikle belli bölgelerde faaliyet yürüten markaların fiziksel mağazalarını online mağazalara taşımaları, her yıl yaklaşık %30 oranında büyüyen Türkiye e-ticaret piyasasından pay sahibi olmalarına yardımcı olmaktadır.

Ancak altyapısı yeterli ve güvenlik sertifikalarına sahip bir e-ticaret sitesi kurmak, ardından da mağazada yer alan ürünleri buradan satışa sunmak yeterli değildir. Birçok farklı e-ticaret firması benzer alanlarda faaliyet yürüttükleri ve sizin hedef kitlenize çok daha önceden ulaştıkları için farklılık yaratacak uygulamalar denemeli, markanızın kalitesi ile internetten alışveriş yapmanın kurallarını bir potada eritmelisiniz.

Tercih Edilmeniz İçin Sebepler

Oldukça sert bir rekabetin yaşandığı e-ticaret piyasasında ön plana çıkmanızı sağlayacak seçeneklere yönelmelisiniz. Yalnızca online mağazanızdan yapılacak alıverişlerde geçerli olacak kampanya, indirim ve fırsatlar sunup bunu kullanıcılara etkin bir şekilde duyurmanız, hem tanıtım faaliyetlerinize katkıda bulunabilir hem de sitenizin ziyaret edilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca hızlı teslimat ya da ücretsiz kargo gibi seçenekler de sunabilirsiniz. Sepet terk oranında önemli bir yer işgal eden teslimat ücreti ve uzun kargo süresini bir problem olmaktan çıkarmanız, potansiyel müşterilerin sizi tercih etmesini sağlayabilir.

Ürün Temin ve İade Seçenekleri

Online mağazanızdan yapılacak bir alışverişin ardından teslimat seçeneği olarak mağazadan alınabilmesi, son yıllarda markaların tercih ettiği bir yöntem. Adrese teslim için kargo ücreti ödemek istemeyen kullanıcılar, sipariş ettikleri ürünü belirttikleri mağazadan teslim almayı talep edebilirler. Aynı şekilde e-ticaret sitenizden alınan bir ürünün iadesi ya da değişiminin fiziksel mağazadan yapılabiliyor olması da tüketiciler arasında olumlu bir izlenim bırakmanıza ve sonraki alışverişlerde de tercihe dilmenize yardımcı olacaktır.

Müşteri İlişkileri ve Farklı Ekipler

Hızlı ve kaliteli bir iletişim kurulmasını sağlayacak müşteri destek hizmeti, potansiyel müşterileriniz için bir güven duygusu oluşmasını sağlayacaktır. Kullanıcılar herhangi bir sorun yaşamaları durumunda fazla zahmete girmeden bir ilgiliye ulaşabilecekleri ve çözüm seçeneklerine sahip olacaklarını bilirlerse alışveriş için e-ticaret firmanıza yöneleceklerdir. Ayrıca fiziksel mağazanız ile online mağazanızın müşteri destek hizmetini farklı ekiplerden oluşturmanız, yaşanabilecek problemlerde daha hızlı çözüm sunmanızda etkili olacaktır.

Dijital Ortamda Görünürlük

Online alışverişte başarılı olmanın en önemli kurallarından biri, hedef kitleyi doğru tespit etmek ve ona ulaşabilmektir. Bu nedenle marka bilinirliğini arttıracak, kullanıcıların sitenizi ziyaret etmesini sağlayacak reklam ve tanıtım faaliyetlerine mutlaka ağırlık verin. Arama motoru optimizasyonu, SEO içerikli metinler, sosyal medya üzerinden kullanıcılarla etkileşime geçmek, Google’da daha görünür olmanızı sağlayacak ücretli reklamlar hazırlamak gibi yöntemler mutlaka denenmelidir. Ayrıca video içeriklerden ve viral reklamlardan da faydalanılmalı, kampanyalarınızın kolaylıkla paylaşılabilmesini sağlamalısınız.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication