Hızlı Ödeme Seçeneklerinin E-ticarete Etkisi

iyzico Posted on 4 dakika

E-ticaret sektörü özellikle Türkiye’de yıllık yaklaşık %30 oranında büyüme gösterse de henüz zirve noktasına ulaşmasına oldukça uzun bir yol var. Bu da e-ticaret firmaları için pazardan kapılabilecek pay oranı konusunda iştah açıcı sonuçlar ortaya koyuyor. Tabii sayısı sadece Türkiye’de binlerle anılan e-ticaret firmaları arasından sıyrılabilmek ve satış hacmini arttırabilmek için girişimcilerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Bu önemli adımların biri de ödeme sistemlerinin yeterli seviyede olması ve rakip e-ticaret firmalarına kıyasla farklılık sunması.

Yüksek Sepet Terk Oranında Başlıca Sebeplerden

Geleneksel mağazacılıkta olduğu gibi e-ticaret firmalarında da ürün ya da hizmetlerle ilgilenen her kullanıcının müşteriye dönüşmesi mümkün değil. Ancak e-ticaret sektöründe yaşanan en büyük problemlerden biri, sepet terk (drop-out) oranının yüksek olmasıdır. Yaklaşık %70 oranındaki sepet terk, yani her 10 müşteriden yalnızca 3’ünün online alışveriş işlemini başarıyla sonuçlandırması, e-ticaret firmalarının satış hacmini arttırmalarındaki engellerden biri olarak dikkat çekiyor.

Bu yüksek sepet terk etme durumunda ödeme sistemlerinin yetersizliği ve karmaşıklığı ise oldukça önemli bir yer tutuyor. Bu nedenle bir e-ticaret sitesinin satışlarını arttırmak için yapılması gerekenlerin başında, ödeme sistemlerinin hızlı ve kolay olmasını sağlamak geliyor demek doğru olacaktır.

İnternetten alışveriş yapan hemen herkesin en önemli kaygılarının başında, e-ticaret sitesinin güvenliği gelir. SSL sertifikası ve 3D Secure ile güvenli alışveriş sunulduktan sonra ödeme sistemlerinde müşteriye hız sağlayacak seçenekler sunmak gerekir. Bunlar da “kart saklama” ve “tek tıkla ödeme” seçenekleri ile mümkün kılınabilir.

Kart Saklama ve Tek Tıkla Ödeme

Kullanıcıların internetten alışveriş yaparken en çok zaman harcadıkları ve bu kayıp nedeniyle işlemi tamamlamaktan vazgeçtikleri durum, kart bilgilerini ve kişisel bilgilerini her seferinde tekrar girmeleridir. Bunun önüne geçmek için kart saklama seçeneğini sunmak, online ödeme işleminin daha hızlı gerçekleşmesini sağlayacaktır. Yani bir müşteri ilk alışverişini yaptıktan sonra, girdiği kart bilgilerinin kaydedilmesi seçeneğini sunmak, müşteriye sonraki alışverişler için pratiklik sunar. Böylece e-ticaret sitenizden daha sonra alışveriş yapacağında, kredi kartı ya da banka kartı ile alışveriş yapmak için kart bilgilerini tekrar girmesine gerek kalmaz.

Güvenlik Kadar Önemli

Beğendiği ürünü sepete ekleyen müşteri, kart saklama ve tek tıkla ödeme imkanı sayesinde sadece birkaç saniye içerisinde ödeme işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilir. Ödeme sayfasında karşısına çıkacak bilgilerini hızlıca kontrol etmesi ve ardından “ödeme yap” ya da “işlemi tamamla” butona tıklaması ile işlem tamamlanmış olur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, daha önce de söylenildiği gibi müşterinin, kart bilgilerinin ve özel bilgilerinin e-ticaret sitenizde güvende olduğunu ve 3. şahıslarla paylaşılmayacağını bilmesidir. Bu hızlı ödeme seçeneklerinin sunulmasının etkisi ise sepet terk oranının düşmesiyle orta ve uzun vadede hissedilir. Ödeme sayfasında zaman kaybetmeyen ve karmaşık işlemlerle uğraşmak zorunda kalmayan kullanıcılar, sonraki online alışveriş ihtiyaçlarında e-ticaret sitenize yönelebilir ve bu sayede sadık müşteri kitlesi oluşturma yolunda uzun bir mesafe kat edebilirsiniz.

iyzico ile Hıza ve Güvene Sahip Olun

Hızlı ödeme seçenekleri kadar farklı bankaların sanal POS‘larını kullanıma sunmak da sadık müşteri kitlesi oluşturmak için olmazsa olmazlardandır. Ancak bir bankadan sanal POS alabilmek için gerekli prosedürler, uzun bekleme süresi ve yüksek komisyon oranları, özellikle yeni kurulan e-ticaret firmaları için oldukça zahmetlidir. Oysa alternatif sanal POS uygulaması olan iyzico, bütün büyük bankalarla entegre ödeme sistemi sayesinde e-ticaret sitelerine hizmet sunar. 48 saatte kullanıma hazır hale gelen sanal POS iyzico, kart saklama ve tek tıkla ödeme seçenekleriyle müşterilerinize hızlı, pratik ve güvenilir işlem sunmanıza imkan tanır.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay