Woocommerce Nedir? WordPress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

Ali Ay Posted on 9 dakika

Woocommerce Nedir?

Woocommerce, WordPress üzerine kurulu özelleştirilebilir, açık kaynak bir e-ticaret platformudur. Woocommerce aslında bir WordPress eklentisidir. Wordpress siteniz üzerine Woocommerce eklentisini kurduğunuzda sitenizi online bir mağaza haline dönüştürüp, fiziksel, dijital veya her çeşit ürünü satabilirsiniz. Woocommerce, en popüler e-ticaret eklentisidir. Woocommerce ile uyumlu çeşitli eklentiler (ödeme, kargo, özel indirimler, üye analizi) kurarak, Wordpress sitenizin içeriğini kullanıcılara göre özelleştirebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz. WordPress Woocommerce sitenizde ödeme altyapısı olarak iyzico’yu kullanabilir, böylece Türk Lirası, Avro, Dolar, İngiliz Sterlini olmak üzere farklı para birimlerinde ödeme alabilirsiniz. iyzico Woocommerce ödeme eklentisi ile sadece Türkiye’den değil tüm dünyadan müşterilere erişebilir, ödeme hacminizi büyütebilir, müşterilerinize hızlı ve güvenilir bir ödeme altyapısı sağlayabilirsiniz.

Woocommerce Avantajları

1- Maliyet

Woocommerce tamamen ücretsiz bir eklentidir. Bu yüzden maliyet açısından düşünüldüğünde işletmelere ek bir harcama yapmadan, e-ticaret sitesi oluşturma imkanı sunmaktadır.

2- Woocommerce Eklenti ve Tema Çeşitliliği

Woocommerce, WordPress altyapısında çalıştığı için WordPress üzerinde çalışan binlerce ücretli veya ücretsiz eklentiyi kullanabilir, sitenizi özelleştirebilirsiniz. Örneğin, iyzico Woocommerce eklentisini e-ticaret web sitenize kolayca entegre edebilir ve sorunsuz ve güvenli bir şekilde ödeme almaya başlayabilirsiniz.

Woocommerce için geliştirilmiş binlerce ücretli veya ücretsiz tema bulunmaktadır.

3- Analitik Yapı

Müşterilerinizin hangi ürünlere ilgi duyduğunu elbette merak ediyorsunuzdur. Woocommerce ile Google Analytics, Yandex Metrica vb. eklentileri kullanarak, web sitenizi detaylı bir şekilde analiz edebilirsiniz.

4- Kurulum Kolaylığı

Woocommerce kurulumu için kod bilmenize gerek yoktur. Sadece belirli adımları takip ederek, kolayca kurulumu tamamlayabilirsiniz. Yazının devamında  Wordpress Woocommerce Kurulumu detaylı bir şekilde anlatıyor olacağım.

5- Woocommerce Topluluğu

Woocommerce, WooThemes tarafından yapılan ve Automattic tarafından geliştirilen özgür ve açık kaynak kodlu bir eklentidir. Özgür ve açık kaynak olan yapılar, topluluklar tarafından desteklenir. Woocommerce’de büyük bir uluslararası topluluğa sahiptir. Bu yüzden herhangi bir sorun yaşadığınızda size destek verebilecek binlerce kişi vardır.

WordPress Woocommerce Kurulumu Nasıl Yapılır?

WordPress Woocommerce kurulumu son derece kolaydır. Woocommerce kurulumu için kodlama bilgisine ihtiyaç yoktur. Woocommerce’i 7’den 70’e herkes kolayca kurabilir, WordPress Woocommerce ile kolayca ödeme alabilir. Şimdi adım adım Wordpress Woocommerce kurulumunun nasıl yapıldığını anlatalım.

1. Adım Woocommerce Kurulumu

İlk olarak WordPress admin panelinden Eklentiler->Yeni Ekle tıklayalım (1). Açılan sayfada sağ üst köşedeki arama alanına Woocommerce yazalım (2). Arama sonuçları sayfaya yüklenince Woocommerce eklentisini Şimdi Kur butonuna basarak, Woocommerce eklentisini kuralım (3). Aşağıdaki görselde numaralandırılmış şekilde görebilirsiniz.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

Kurulum tamamlandıktan sonra Etkinleştir butonuna tıklayarak Woocommerce etkinleştirelim.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

Sıra geldi Woocommerce Kurulum Ayarlarını yapmaya.

2. Adım Woocommerce Kurulum Ayarları

Bu aşama Woocommerce kurulum sihirbazı olarakta geçmektedir 🙂 Mağaza bilgilerinizi, sektör, ürün çeşitleri, işletme bilgileri, tema seçiminizi bu kısımda yapabilirsiniz. Merak etmeyin, bu ayarları daha sonra değiştirebilirsiniz. Woocommerce kurulum ayarları ekranı aşağıdaki gibidir.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

1- Mağaza bilgilerinizi doldurduktan hemen sonra sektör bilgilerinizi girmelisiniz.

2- Ürün çeşitleri ayarlarında satış yapmayı planladığınız ürün çeşitlerini seçebilirsiniz. Bu sayfada Woocommerce için bazı ücretli modüllerde bulunuyor. Onları seçerek daha farklı özelliklere sahip olabilirsiniz. Aylık veya yıllık olmak üzere fiyatlamayı görebilirsiniz.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

3- Ve geldik son aşama olan Tema seçimine. Bu ekranda Ücretli ve Ücretsiz olmak üzere Woocommerce destekleyen temaları görebilirsiniz. İstediğiniz temayı seçerek ilerleyebilirsiniz. Daha sonra tema değiştirmek isterseniz bunu WordPress admin panelindeki tema ayarlarından yapabilirsiniz.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

Son olarak Woocommerce & Jetpack işbirliğini kabul ederek kurulumu tamamlayın.

5 adımda Woocommerce kurulum ayarlarımızı tamamladık. Hızlı ve kolay bir şekilde Woocommerce kurulumunu yaptık. Kurulum tamamlandıktan sonra WordPress admin panelinizde Woocommerce, Ürünler gibi alanları göreceksiniz.

Şimdiyse Woocommerce sitemize iyzico ödeme altyapısını kuralım.

Woocommerce Ödeme Yöntemi

Woocommerce’de Banka Havelesi, Kapıda Ödeme, Çekle Ödeme ve Paypal ödeme seçenekleri hazır olarak geliyor. Bunların dışında bir ödeme yöntemini Woocommerce’de kullanmak isterseniz eklenti kurulumu yapmanız gerekiyor. Bu noktada iyzico entegrasyon mühendisleri tarafından geliştirilen iyzico Woocommerce Ödeme Eklentisi ile ödeme entegrasyonunuzu başından sonuna kadar en pratik yolla gerçekleştirebilirsiniz.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

iyzico Woocommerce Ödeme Eklentisi Kurulumu

1- iyzico Woocommerce ödeme eklentisini adım adım kuralım. Wordpress admin panelinden Eklentiler->Yeni Ekle tıklayalım (1). Açılan sayfada sağ üst köşedeki arama alanına iyzico yazalım (2). Arama sonuçları sayfaya yüklenince iyzico eklentisini Şimdi Kur butonuna basarak, iyzico Woocommerce ödeme eklentisini kuralım (3). Aşağıdaki görselde numaralandırılmış şekilde görebilirsiniz.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

2- Kurulum tamamlandıktan sonra Etkinleştir butonuna tıklayarak iyzico Woocommerce ödeme eklentisini etkinleştirelim.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

3- Etkinleştir butonuna bastıktan sonra Yüklü Eklentiler sayfasına yönlendirileceksiniz. Burada iyzico eklentisini bulup Ayarlar’a tıklayalım.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

Ayarlar’a tıkladıktan sonra iyzico Woocommerce eklentisi ayarlarına ulaşacaksınız. Şimdi detaylıca iyzico Woocommerce Eklenti Ayarlarını anlatalım.

iyzico Woocommerce Eklenti Ayarları Nasıl Yapılır?

iyzico Woocommerce eklenti ayarlarına girdikten sonra sizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılayacak. Bu ekranda yer alan kısımları tek tek açıklayalım.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

Api Türü: iyzico’da Sandbox/Test ve Live olmak üzere iki api vardır. Test hesabı kullanıyorsanız Sandbox/Test seçmeli, iyzico’da onaylanmış bir başvurunuz var ise Live api türü seçmelisiniz. Hesabınız yoksa Woocommerce ile ödeme alabilmek için iyzico sanal pos başvurusu yapabilirsiniz.

Api ve Güvenlik Anahtarı: iyzico merchant panelinizin Ayarlar->Firma Ayarları kısmından api ve güvenlik anahtarlarınıza erişebilirsiniz. Merchant paneldeki api ve güvenlik anahtarlarınızı kopyalayıp, bu kısımlara yapıştırmalısınız.

Sandbox Merchant Panel Anahtarları

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

Webhook URL Ayarı: iyzico webhooks yapısının kullanılması ile, müşterilerinizin ödeme sonrasında yaşayabileceği internet, tarayıcı kaynaklı problemlerde siparişlerin woocommerce panel tarafına doğru bir şekilde iletilmesini sağlayabilirsiniz. Ekrandaki webhook URL adresinizi kopyalayıp iyzico Merchant panelde, Ayarlar->Firma Ayarları sayfasındaki İşyeri Bildirimleri kısmındaki URL alanına yapıştırmalısınız. Üstteki “Ödeme bildirimlerini gönder” kısmını aktif edip, KAYDET butonuna basınız.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

Ödeme Seçeneği Metni: Bu mesaj ödeme seçenekleri kısmında kullanıcıya gösterecektir. Bu alanı değiştirmenize gerek yoktur.

Ödeme Seçeneği Açıklaması: Bu mesaj ödeme seçenekleri kısmında kullanıcıya gösterecektir. Bu alanı değiştirmenize gerek yoktur.

Ödeme Formu Görünümü: Responsive veya Popup olmak üzere 2 seçenek vardır.

Sipariş Durumu: Ödeme sonrasında sipariş durumunu belirten alandır. Varsayılan olarak kalması tavsiye edilir.

Buyer Protection – Logo: iyzico ile Öde logosu ile, müşterilerinize 7/24 Canlı Destek, %100 Sorunsuz Alışveriş, Tek Tıkla Ödeme Kolaylığı vurgularını yapabilir, sitenizin ödeme yöntemi olarak iyzico kullandığını belirtip, müşterinizin güvenle alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz. Alt sol, Alt sağ ve Gizle olarak 3 seçenek vardır. Temanıza göre Alt Sol veya Alt Sağda gösterebilirsiniz.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

Affiliate Network: iyzico ile işbirliği yapıyorsanız bu alanı doldurabilirsiniz.

Eklenti Durumu: iyzico ile öde, ödeme yönteminin aktif ve pasifliği ayarlanabilir. Aktif olarak işaretleyebilirsiniz.

Tüm bu alanları ayarladıktan sonra Değişiklikleri Kaydet butonuna basarak ayarlarınızı kaydedin. Kolay ve hızlı bir şekilde iyzico Woocommerce Ödeme eklentisini aktifleştirdiniz.

Şimdiyse Woocommerce’de ürün ekleyelim ve iyzico Woocommerce Ödeme yöntemi ile Sandbox ortamında satın alma işlemi yapalım.

Woocommerce Ürün Ekleme

Woocommerce nasıl ürün eklenir? Woocommerce ürün ekleme nasıl? gibi sorulara şimdi yanıt vereceğiz. Woocommerce’de çok kolayca ürün ekleyebilirsiniz. Burada basitçe bir ürünün nasıl eklendiğini göstereceğiz.

WordPress admin panelinden Ürünler->Yeni Ekle tıklayalım (1). Açılan sayfada ürün adımızı yazalım (2). Ürün açıklamamızı bu alana girelim (3). Basit bir ürün yükleyeceğimiz için fiyat alanını dolduralım (4). Ürün kapak fotoğrafını bu alandan ekleyin (5). Son olarak Yayımla butonuna basarak ürünü sitenizde yayınlayın (6). Aşağıdaki görselde numaralandırılmış şekilde görebilirsiniz.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

Eklediğiniz ürüne websitemize girip, Mağaza kısmından ulaşabilirsiniz.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

Şimdiyse iyzico Woocommerce Ödeme yöntemi ile ürünü satın alalım. 🙂 Ürününüzü sepete ekleyin ve ödeme adımına ilerleyin. Ödeme sayfasında Banka/Kredi Kartı ile Öde ve iyzico ile Öde seçeneklerini görebilirsiniz.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

iyzico Woocommerce eklentisindeki Banka/Kredi Kartı ile Öde seçeneğinde direk olarak ödeme formuna yönlendirme yaparken, iyzico ile Öde seçeneği tıklandığında müşterilerinize kredi kartı, banka kartı, Korumalı Havale/EFT ve iyzico bakiye gibi alternatif ödeme yöntemlerini tek bir ödeme çözümü üzerinden sunabilirsiniz. Müşterileriniz alışverişlerinde iyzico hesaplarına yükledikleri iyzico bakiyeleri sayesinde kartsız ve anında tamamlanan ödeme deneyiminin tadını çıkartır.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi

Kredi/Banka Kartı ile Öde seçeneğini tıklayarak ilerlediğimizde yaptığımız form seçimine göre popup veya responsive ödeme formu açılıyor olacak. Not: Sandbox yani test ortamında işlem yaptığımız için ödeme formunda Sandbox yazıyor. Live ortamda işlem yaptığınızda bu yazı görünmeyecektir.

Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi
Popup Form
Woocommerce Nedir? Wordpress Woocommerce Kurulumu-iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi
Responsive Form

iyzico Woocommerce Ödeme Yöntemi Avantajları

iyzico entegrasyon mühendisleri tarafından geliştirilen iyzico Woocommerce eklentisi ile  müşterilerinize hızlı ve güvenilir bir ödeme altyapısı sağlayabilirsiniz. iyzico Woocommerce eklentisi birçok avantaja sahiptir. iyzico Woocommerce eklentisi avantajları;

  • Tüm kurulum işlemlerini kolayca tamamlayabilirsiniz.
  • Ödeme aşamasındaki tüm geri bildirimler, entegrasyon ekibimiz tarafından dikkate alınarak yeni versiyonlara yansıtılır.
  • iyzico Woocommerce eklentisini e-ticaret web sitenize kolayca entegre edebilir ve sorunsuz ve güvenli bir şekilde ödeme almaya başlayabilirsiniz.
  • iyzico Woocommerce eklentisi, web sitenize taksitlerle satış yapmanızı sağlar.
  • iyzico Woocommerce entegrasyonundan sonra, iyzico’nun Alıcı Koruması özelliği ile müşterilerinize 7/24 canlı destek ve sipariş takibi sunabilirsiniz.
  • iyzico Woocommerce eklentisi, Woocommerce ve WordPress sistemleriyle %100 uyumludur.
  • Müşterilerinize kredi kartı, banka kartı, Korumalı Havale/EFT ve iyzico bakiye gibi alternatif ödeme yöntemlerini tek bir ödeme çözümü üzerinden sunabilirsiniz.
  • iyzico entegrasyon mühendisleri eklenti kurulumunda yaşayacağınız herhangi bir problemde sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır.

Oturduğunuz yerden iyzico Sanal POS’a başvurun ve 24 saat içinde online satış yapmaya başlayın.

Bu yazımızda Woocommerce kurulumunu, Woocommerce ödeme yöntemlerini ve iyzico’nun Woocommerce ile olan uyumundan bahsettik. iyzico Woocommerce eklentisini kolayca kurarak, hızlı ve güvenli bir şekilde ödemelerinizi alabilirsiniz.