2019 Ramazan Ayı Online Alışveriş Dünyasında Neler Oldu? (İnfografik)

iyzico Posted on 2 dakika

Ramazan ayının sonuna sayılı günler kala, bir iyzico klasiği olarak Ramazan ayı online alışveriş karnemiz ile sizlerleyiz. İnternet kullanım alışkanlıklarımızın değişmesiyle ortaya çıkan Ramazan ayı online alışveriş infografiğimizde, 2019 yılında hangi veriler öne çıktı? Gelin birlikte göz atalım.

Bu yıl Ramazan ayında internet üzerinden yaptığımız alışverişlerin %67’sini ev, bahçe ve ofis ürünleri oluşturdu. Yiyecek-içecek alışverişleri %57 ile ikinci sırayı alırken, üçüncü sıranın sahibi %28 ile giyim ve aksesuar alışverişleri oldu.

Ramazan ayında online alışverişi daha çok tercih ettik. Öyle ki bir önceki aya oranla işlem adedinde %25’lik, işlem tutarında ise %17’lik bir artış gerçekleşti.

Yapılan alışverişlerin %68’si kadınlar, %32’si erkekler tarafından yapıldı. Aslına bakarsanız bu oran diğer aylara göre pek de değişmedi. Kadınlar alışverişe zaman fark etmeksizin yön vermeye devam ediyor. 🙂

Sahurun beklendiği saatleri alışveriş yaparak değerlendirdik. 00:00-04:00 arası yapılan alışverişler, bir önceki aya göre %75’lik bir artış gösterdi.

Online alışverişin şehirler ligindeki şampiyonu her zamanki gibi İstanbul oldu. İstanbul’un takipçileri ise İzmir ve Ankara.

Bu yılın çarpıcı verilerinden biri ise kadınların mobil alışverişlerindeki artış oldu. 2018 yılının Ramazan ayında kadınlar tarafından yapılan alışverişlerin %33’ü mobil cihazlardan gerçekleştirilirken, 2019 yılında bu oran %57’ye yükseldi.

Karadeniz kadınları, bu yıl dikkat çekici bir başka verinin baş kahramanları. Online alışverişin kadınlar tarafından en çok tercih edildiği il %78’lik bir oranla Giresun oldu. Yapılan her 10 alışverişten 9’unun taksitsiz olarak gerçekleştiği bu ayın daha detaylı verilerini infografiğimizde görebilirsiniz.

2019 Ramazan Ayı Online Alışveriş Dünyasında Neler Oldu? (İnfografik)

iyzico

iyzico

Şimdi Kolay