3 Adımda Web Sitenizde Daha Çok Vakit Geçirtin

iyzico Posted on 1 dakika

Satışını yaptığınız ürünleri, verdiğiniz hizmetleri direkt olarak anlatabildiğiniz en kolay yol web sitenizden geçiyor. Dijital pazarlamayla ilgilenmek, hatta içli dışlı olmak durumundasınız. Bu sebeple en önemli hedeflerinizden biri de kullanıcıları web sitenize çekmek olmalı. Sosyal medya üzerinden, kampanyalarla ya da SEO&SEM metotlarıyla diye düşünüyorsanız doğru yoldasınız, ancak dikkat etmeniz gereken üç farklı başlığımız var.

İlk Adım: İlgi Çekici Başlıklar Yazın
Kullanıcılar internette gezinirken genelde ilk önce o sırada bulunduğu web sitesinin kategorilerini, büyük fotoğraflı yazıları ya da alt sayfalardaki başlıkları okur. Bahsettiğimiz bu bölümlerde kullandığınız kelimeler ilgi çekici olmayıp kuru, cansız ve hatta alakasız olursa kullanıcılar çoğu sitenizi terk edecektir. İlgi uyandıran bir başlık; ilham ve heyecan verici ve anımsatıcı olmalıdır.

İkinci Adım: İhtiyaçları Karşılayın
Birçok kullanıcının hakkında arama yaptığı yaygın bir konu olması, insanların bu konu hakkında meraklandıklarını gösterir. Halihazırda sizin verdiğiniz hizmetler hakkında yapılan aramalar sitenize trafik sağlar. Örneğin mutfak aletleri ile ilgili arama yapılma oranı çok yüksekse siz de e-ticaret sitenizde bu alana yönelebilirsiniz.

Üçüncü Adım: Renkler ve Grafikler Kullanın
Site tasarımında kullanılan renkler bile son derece önemlidir. Dikkat çekici ve huzur duygusunu uyandıran, tetikleyen renklerin kullanılması ziyaretçilerin sitede vakit geçirmesini sağlar. Ayrıca sitenin içeriğinde grafikler ve tablolar kullanılması siteye giren ziyaretçilerin dikkatini çeker.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay