iyzico’yla Kolayca: elemanyonlendir.com’un Büyüme Hikayesini Kendilerinden Dinleyin

iyzico Posted on 4 dakika

iyzico’yla Kolayca serimizin sekizinci yazısında, iyzico Blog’da bir konuk yazarımız var. Hizmet sektörünün dikkat çeken ve adım adım büyüyen markası elemanyonlendir.com’un yaratıcısı Mesut Yurdakul, iyzico avantajlarıyla işlerini nasıl büyüttüklerini, satışlarını nasıl arttırdıklarını ve iyziStart programının girişimlere sunduğu tüm ayrıcalıkları içtenlikle kaleme aldı. Şimdi söz Mesut Yurdakul’da:

iyzico’yla Kolayca: elemanyonlendir.com’un Büyüme Hikayesini Kendilerinden Dinleyin

Merhaba, ben Mesut Yurdakul. elemanyonlendir.com girişiminin yaratıcısıyım. Aslında bizim ilk girişimimiz, bir online market hizmeti olan neistersenkapida.com’du. Ancak daha sonra, müşterilerimize yeni hizmetler sunmak amacıyla ev temizliği hizmeti vermeye başladık ve bu alanda çok fazla talep aldık. Buradaki büyüme fırsatımızı daha iyi değerlendirmek amacıyla da elemanyonlendir.com fikrini hayata geçirdik.

Bir iyzico üye iş yeri olarak, “iyzico’yla Kolayca” yazı dizisi fazlasıyla dikkatimizi çekiyordu. Çünkü bizim de “iyzico’yla Kolayca” dediğimiz anlar oldukça fazla.🙂 Aslında biz kuruluş aşamamızdan itibaren iyzico’yla çalışan bir girişim değiliz. Daha önce farklı ödeme yöntemleriyle çalışıyorduk. Ancak daha sonraki süreçte iyzico’nun iyziStart programından haberdar olduk. Programı incelediğimizde en çok dikkatimizi çeken şey, bir girişimin ihtiyaç duyabileceği neredeyse tüm hizmetlerin program kapsamında olmasıydı. Girişim ekosistemi, ülkemizde hızla büyüyor ancak bazı zorluklarla da karşılaşmıyor değiliz. Özellikle ödeme konusunda, geleneksel finans hizmetleri ihtiyaçlarımızın çok büyük bir bölümünü karşılayamıyor. Sanıyorum bir girişimin ortaya çıkma ve ayağa kalkma sürecinde onu en iyi aynı yoldan geçmiş iş ortakları anlayabilir. Çünkü girişimcilik gerçekten bir günü bir güne uymadan, sürekli bir delilik sürekli bir koşuşturma hali. Hal böyle olunca iyziStart’ın mottosu “Girişimcinin halinden girişimci anlar” bizim için biçilmiş bir kaftan oldu.

iyziStart programına dahil olduktan sonra fark ettiğimiz en önemli avantaj, başarılı ödemelerimizin artması ve işimizin ödeme adımını gönül rahatlığıyla iyzico’ya bırakmamız oldu. Girişimcilik dünyasının dinamikleri, kurumsal hayata pek benzemiyor. Eğer bir girişiminiz varsa, onunla ilgili her işin birinci sorumlusu siz oluyorsunuz. Girişimimle ilgili finansal, hukuksal ya da herhangi bir konunun ilk sorumlusu benim. Böyle bir yapıda işin ödeme adımında harcadığım eforun ortadan kalkması, benim için çok değerli. Daha önce ödeme konusuna ayırdığım zamanımı ve konsantrasyonumu, işimin diğer alanlarına kanalize edebiliyorum.

Bir diğer avantaj ise tabii ki finansal anlamda iyziStart’ın sunduğu esneklik. iyzico’yla çalışmaya başladıktan sonra, 3 ay boyunca hiçbir komisyon ödemedik. Bu bir girişim için oldukça değerli bir avantaj. Çünkü iş modelinizin oturması ve belli bir düzene girmesi sürecinde, birçok beklenmedik harcamayla karşılaşabiliyorsunuz ve iyzico o aşamada da yanınızda oluyor.

iyzico ile çalışmanın bir diğer avantajı, bize verdikleri güven duygusu. Gerçekten işini iyi yapan insanlarla çalıştığımızı hissediyoruz ve desteğe ihtiyaç duyduğumuz noktalarda hiçbir şüphe duymuyoruz. Mesela doğrudan iyziStart programından sorumlu bir arkadaş var; Pamir. Bir sorunumuz olduğunda ve Pamir’i aradığımızda, kolayca onunla iletişime geçebileceğimizi bilmenin fark yarattığını düşünüyoruz. Aslında iyzico’yu her aradığımızda, karşımızda ihtiyaçlarımızı kısa sürede anlayan ve çözüm sunan birilerini bulabiliyoruz. Bence bu bir girişim için çok değerli. Çünkü bizim işimizde bazı şeyler çok hızlı değişebiliyor ve beraber çalıştığımız iş ortaklarımızın da bunu anlayıp, ona göre çözümler üretmesi çok önemli.

iyzico, birçok farklı sektöre hizmet veren bir kurum. iyzico üye iş yeri olmak demek, bu topluluğun bir üyesi olmanız anlamına geliyor ve bize çok değerli bir networking imkanı da sunuyor. Örneğin, iyzico’nun içerik üretimi, performans pazarlama veya dijital pazarlama alanında beraber çalıştığı iş ortaklarından iyzico üye iş yerlerine özel indirimlerden, fırsatlardan yararlanabiliyorsunuz. Bir girişimin gerçekten güvenebileceği iş ortaklarıyla çalışması çok önemli ve iyzico bizim birçok başarılı markayla ortak paydamız.

elamanyonlendir.com geldiğimiz noktada 3 büyük şehirde her ay 1000’den fazla eve hizmet sunuyor. Önümüzdeki süreçte elemanyonlendir.com büyümeye devam edecek ve farklı pazarlarda da etkinliğini artıracak. 2020 yılında her ay 5000’den fazla eve hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bu noktada iyzico’yla sürekli iletişim halindeyiz ve neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Bence iyzico, iyziStart programıyla girişim ekosisteminde büyük bir değer yaratıyor. Bugüne kadar bize tüm kattıkları için iyzico’ya teşekkür ederim.”


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay