Bkmkitap.com 2020 Yılı Alışveriş İstatistikleri

iyzico Posted on 2 dakika

COVID-19, tüm hayatımızda olduğu gibi alışveriş alışkanlıklarımızda da büyük değişimlere sebep oldu. Bu değişimden pozitif anlamda etkilenen sektörlerin başında ise kitap sektörü geliyor. Pandemi sebebiyle evlerimize kapandığımız 2020 boyunca, en yakın dostlarımızdan biri olan kitapların değerini yeniden anladık.

Türkiye’deki kitapseverlere dokunarak bugün 3 milyon üye sayısına ulaşan üye iş yerlerimizden Bkmkitap.com, 2020 yılı istatistiklerini tüm detaylarıyla paylaştı.

2020 Yılı Bkmkitap.com İstatistikleri

Pandemi döneminde e-ticaretin etkisinin artmasıyla online alışveriş yapan tüketicilerin yaş oranları da önceki yıllara göre farklılık gösterdi. 2020 yılında %32 oranla 25-34 yaş aralığı en çok alışveriş yaparken bir önceki yıla oranla %3’lük bir kısmı 45 yaş üzerine dağılarak e-ticarette yaş ortalamasının artışını gözler önüne serdi. En genç müşterinin yaşı 13 iken en yaşlı müşterinin yaşı ise 81 oldu.

Alışveriş yaparken kullanılan cihazlarda %70 oranında mobil cihazlar tercih edildi.  

Bkmkitap.com 2020 yılı boyunca 1 milyondan fazla yeni üye kazandı. Artan taleple Türkiye’de ulaşmadığı hiçbir il ve ilçe kalmayan bkmkitap.com, 2020 yılında 11 milyon adet kitabı okurlarla buluşturdu.

Bkmkitap.com, geniş ürün yelpazesi ile 2020 yılında 3,5 milyon paketi sahibine ulaştırdı. 2020 yılında nüfusa oranla en çok kitap alan iller ise Bursa, Bilecik, Karabük, Tunceli ve Bayburt oldu.

En çok satan 5 kategori ise edebiyat kitapları, çocuk kitapları, eğitim ve okula yardımcı kitaplar, insan ve toplum kitapları ile tarih kitapları şeklinde sıralandı.

bkmkitap.com 2020 yılı alısveriş istatistikleri

Kitapseverlerin yıl içinde en çok okuduğu 10 yazar Dostoyevski, Sabahattin Ali, Stefan Zweig, J.M. de Vasconcelos, Geroge Orwell, Ahmet Ümit, Shakespeare, Zülfü Livaneli, Varol Yaşaroğlu ve Beyza Alkoç oldu.

Bkmkitap.com 2020 Yılı Alışveriş İstatistikleri

2020’nin en çok okunan 10 kitabı ise Şeker Portakalı, 1984, Simyacı, Momo, Bir Ömür Nasıl Yaşanır?, Bir İdam Mahkûmunun Son Günü, İçimizdeki Şeytan, Körlük, Kral Şakir-Macera Adası, Hayvan Çiftliği oldu.

Yayınevleri özelinde geçtiğimiz yıl en çok satış yapanlar: İş Bankası Kültür Yayınları, Can Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Epsilon Yayınları, Destek Yayınları, Ephesus Yayınları, İndigo Yayınları, Martı Yayınları, İthaki Yayınları ve Timaş Yayınları.

Türkiye genelinde ise en çok kitap satın alan okurların il bazında sıralaması; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Kocaeli, Konya, Adana, Balıkesir ve Manisa şeklinde belirlendi.

Bkmkitap.com’da iyzico ile Öde Kolaylığı Sizi Bekliyor

Şimdi siz de Bkmkitap.com’da binlerce kitaba kolayca ulaşabilir, ödeme adımında iyzico ile Öde’yi tercih ederek iyzico Korumalı Alışveriş kapsamında 7/24 canlı destek alabilirsiniz!


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay