Esnek Çalışma Modelinin Bir Adım Ötesi: iyzico Homequarters

iyzico Posted on 4 dakika

Tüm dünya, 2020 yılının ilk çeyreğinde COVID-19 ile tanıştı ve olağanüstü bir dönem yaşanmaya başlandı. Geçmişte sadece bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz olaylar, bir anda hayatlarımızın rutini haline geldi. Bu olağanüstü dönem, doğal olarak hayatımızda olmayan birçok olguyla tanışmamıza da neden oldu. Mesafenin ve hijyenin önem kazandığı şartlarda, çalışma hayatında da büyük değişimler yaşandı. Pandemi döneminde fiziksel olarak ofislerde bulunmak büyük bir tehlike anlamına geliyordu. iyzico olarak ülkemizdeki ilk vakanın görülmesinin hemen ardından tüm ekibimizin sağlığını koruyabilmek adına %100 uzaktan çalışma sistemine geçiş yapan şirketlerden biri olduk. “Sesim geliyor mu?” ve “Deminden beri konuşuyorum, sessizdeymişim.” cümlelerini gün içinde en az birkaç kez kullanmaya başladık. 🙂 Tüm dünyadaki gelişmeleri göz önünde bulundurarak gerçekleştirdiğimiz hazırlıklar sayesinde de hiçbir sorun yaşamadan yeni sisteme adapte olmayı başardık.

Bugüne kadar başarıyla sürdüğümüz uzaktan çalışma sisteminin ardından, tüm dünyada aşılama çalışmaları hızlandı ve COVID-19 mücadelesini kazanacağımızın sinyalleri gelmeye başladı. Biz de gelecek döneme uyum sağlamak adına esnek çalışma modelini bir adım öteye taşıdığımız “iyzico Homequarters” adlı yeni bir çalışma sistemi kurguladık. Bu yeni sistemin oluşturulma aşamasında ise tüm ekibimizin fikirlerini aldık ve onların hayatını kolaylaştıracak çözümler sunmayı amaçladık.

Esnek Çalışma Modelinin Bir Adım Ötesi: iyzico Homequarters

Sorumluluklarımız Dahilinde Özgürüz

iyzico Homequarters’ın temelinde yatan felsefe, ilk günden beri iyzico kültürünün bir parçası olan “sorumluluklarımız dahilinde özgürüz” mottosu oldu. Bu yeni sistemde ekibimiz evlerinden veya onlar için kurguladığımız ofis alanlarından çalışabilecek. Evden çalışma sisteminin birçok avantajı olsa da özellikle çocuk sahibi çalışanların zaman zaman evden uzaklaşmanın yollarını aradığını sanırım hepimiz biliyoruz. 🙂 Yılın 4 haftasında ise tüm ekip, dünyanın herhangi bir noktasından çalışma özgürlüğüne sahip olacak. Buenos Aires veya Nairobi’den ekip toplantımıza bağlanacak ilk iyzinatorümüzü heyecanla beklediğimizi belirtmek isteriz…

iyzico Homequarters ile ofis alanlarımızı daha ulaşılabilir kılmak amacıyla Kolektif House Maslak ve Ataşehir’de çalışma alanlarına sahip olacağız ve İstanbul’un her iki yakasında bulunan ekibimizin hayatını kolaylaştıracağız. Köprü trafiksiz bir İstanbul, bizce çok daha yaşanabilir bir şehir! iyzico’da sosyalleşmenin, bir arada olmanın ve ortak fikir geliştirmenin gücüne inanıyoruz. Bu sebeple şirket toplantılarımızda ve tüm şirket ritüellerimizde düzenli olarak bir araya gelmeye devam edeceğiz.

Esnek Çalışma Modelinin Bir Adım Ötesi: iyzico Homequarters

Ekibimizi Her Alanda Destekliyoruz

Bu yeni düzen, tabii ki yeni çalışma alanlarıyla kısıtlı değil. Uzaktan çalışma sisteminin ilk döneminden bu yana olduğu gibi iyzico Homequarters sisteminde de ekibimize internet desteği sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanı sıra tüm ekibimizin evlerinde en uygun çalışma ortamına sahip olabilmeleri amacıyla içerisinde teknolojik ihtiyaçlar ve çalışma mobilyaları için kullanabilecekleri hediye çekini de barındıran Evde Ofis Paketi’ni sunuyoruz.

Pandemi döneminde fiziksel sağlık kadar ruhsal sağlığın da önemli olduğunu biliyoruz ve ücretsiz psikolog desteği ile tüm ekibimizin yanında oluyoruz. Tüm bunlara ek olarak ekibimizin kişisel gelişimlerine vakit ayırabilmelerine olanak sağlamak için her çarşamba öğleden sonralarını toplantısız geçirme kararı aldık. “No meeting time” kapsamında herkesin kendine vakit ayırabileceği ve daha odaklı çalışabileceği bir zaman dilimi yaratacağız.

iyzico’da ilk günden bu yana başarı formülünü, mutlu insanlarla bir arada bulunmak olarak görüyoruz. Bulunduğu yerde mutlu olan insanların, güçlü bir ekip ruhuyla birlikte mutlaka başarıya ulaşacağını biliyoruz. Çalışma sistemimizde gerçekleştirdiğimiz tüm değişimlerde de ekibimizin hayatını kolaylaştırmayı ön planda tutuyoruz. iyzico Homequarters sistemini tüm ekibimizle birlikte, onların hayatını kolaylaştırmak amacıyla tasarladık. Tüm ekibimize bu süreçteki katkıları için bir kez daha teşekkür ederiz. Önümüzdeki dönemde yeni çalışma sistemimizi geliştirmek ve en iyi çalışma deneyimini sunmak amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay