Google Dijital Türkiye ile E-Ticaret Dünyasında Yerinizi Alın

iyzico Posted on 7 dakika

Ülkemizde uzun yıllardır büyük bir hızla büyüyen e-ticaret ekosistemi, pandemi koşullarının devreye girmesiyle büyüme hızını daha da arttırdı. Günümüz koşullarında bir işletmenin dijitalleşmesi, tercihten ziyade zorunluluk haline geldi. Gelinen noktada KOBİ’lerimiz dijitalleşme odaklı yatırımlarına her geçen gün daha fazla ağırlık verse de süreçlerle ilgili teknik detaylar, bazı çekincelere de sebep olabiliyor. Google Dijital Türkiye platformu gibi KOBİ’lerimizin e-ticaret dünyasına girişini kolaylaştıran ve ücretsiz eğitimlerle bilgi seviyelerini artıran birçok ücretsiz hizmet bulunuyor. Google’ın Türkiye’de bu ay itibariyle lanse ettiği platformun detaylarını Google Türkiye ekibinden Seçkin Tokgöz’den dinliyoruz.

Google Dijital Türkiye platformu nedir?

Pandemi, ülkemizde binlerce küçük ve orta ölçekli işletmenin “yeni normal” koşullarına uyum sağlamasına, işlerini büyütmek, faaliyetlerini daha rekabetçi kılmak için dijital araçlara daha çok yönelmesine sebep oldu. Kısıtlamalar nedeniyle işleri durma noktasına gelen birçok küçük işletmeyi ve esnafı ne kadar olumsuz etkilediğine hepimiz tanık olduk.

Ancak bu zorlu dönemde işini dijitalle büyüten başarı hikayelerine de tanık oluyoruz. Örneğin Ataşehir’deki Azra Tuhafiye’nin sahibi Funda Hanım bunlardan biri. Pandemiyle birlikte dükkandaki satışları durma noktasına gelen Funda Hanım, bu dönemde oğlunun önerisiyle dijitale yöneldi ve Google’ın sunduğu ücretsiz dijital araçlarla tanıştı, eğitimler aldı ve kısa sürede satışlarını artırdı. Google Türkiye olarak son dönemde Azra Tuhafiye’nin başarısını her platformda paylaşıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki Azra Tuhafiye’nin hikayesi, hangi sektörde olursa olsun yüz binlerce küçük işletmeye de ilham olabilecek nitelikte.

Google olarak ekonominin bel kemiği olan KOBİ’lerimizin dijitalleşmesi, internetin sunduğu fırsatlarla daha fazla müşteriye ulaşabilmeleri için birçok araç, eğitim ve ürünü Türkiye’deki kullanıcılara sunuyoruz. Bunlardan biri olan ve kısa süre önce duyurusunu yaptığımız Google Dijital Türkiye platformu, kullanıcılarımıza, paydaşlarımıza ve müşterilerimize dijitalleşme desteği sunma odaklı bu projelerimizin en yeni örneği.

Biliyoruz ki ülkemizde bugün yüzbinlerce küçük ve orta ölçekli işletme yeni normale uyum sağlamak, işlerini büyütmek, faaliyetlerini daha rekabetçi kılmak için çaba harcıyor. Bunun en önemli yolu dijitale adım atmaktan geçiyor. “Google Dijital Türkiye” platformunu işini dijitalle büyütmek isteyenlere ve özellikle perakende alanında faaliyet gösteren işletmelere, aradıkları tüm bilgilere ve rehberliğe tek noktada ulaşabilecekleri bir platform olarak hayata geçirdik. 1.5 milyon birey ve işletmeye ulaşmayı hedeflediğimiz platform ile amacımız, yepyeni ücretsiz fırsatlar, eğitim ve ürün destekleri sunarak Türkiye’nin dijitalle büyümelerine destek olmak.

Google Dijital Türkiye platformu KOBİ’lere nasıl fırsatlar sunuyor?

Bu platform, “Grow My Store”, “Dijital Atölye”, “IdeaSoft işbirliği” ve “Google Benim İşletmem” gibi KOBİ’lerin internetten satış yapmasına yardımcı olacak ve büyümesine destek olacak birçok Google ürününü tek bir noktada bulabileceği bir yer.

Grow My Store ile web sitenizin röntgenini çekin!

Grow My Store, internetten satış yapanların mağazalarını geliştirmelerini ve müşterilerine daha iyi bir alışveriş deneyimi sunmalarını sağlayan ücretsiz bir araç. Grow My Store ile perakende alanında faaliyet gösteren işletmelere, mağazalarının müşteri deneyimini iyileştirmeleri için ihtiyaç duydukları rehberliği ücretsiz olarak sunuyoruz. İşletme web sitesinin, adeta röntgenini çekerek değerlendiren Grow My Store, yaptığı değerlendirme sonucunda işletmeye özel bir rapor sunuyor. Üstelik bu raporda işletmenin sektöründeki diğer oyunculara göre performansı ve hangi noktalarda ne gibi iyileştirmeler yapılabileceği bilgileri de yer alıyor.

Dijital Atölye herkes için dijital pazarlama eğitimleri

2017’de başlattığımız, Türkiye’nin her yerinde ve online ortamda yürüttüğümüz Dijital Atölye ile ülkemiz ekonomisinin ve bireylerin güvenle dijitalleşmesine katkıda bulunuyoruz. Bireyler Dijital Atölye kapsamındaki dijital pazarlama ve iş geliştirme odaklı eğitimlerden tamamen ücretsiz olarak yararlanabiliyor, işlerinde ve mesleklerinde yükselmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve yetkinlikleri kazanabiliyor. Dijital Atölye’nin katılımcı sayılarına baktığımızda milyonlarca vatandaşımızın dijital yeteneklerini geliştirmek için bu eğitimlerden faydalandığını görüyoruz. Bunlardan 220 binden fazla vatandaşımız Dijital Atölye eğitimlerini tamamlayarak sertifika aldı, dijital becerilerini pekiştirerek kariyerlerinde ilerledi ve işletmelerine katkıda bulundu. Sertifika alan 220 bin kişiden yüzde 37’si eğitimlerimiz sayesinde işlerini ve kariyerlerini ilk üç ay içerisinde dijitale taşıdıklarını belirtti. İşte bizim için en değerli ve önemli olan da bu.

IdeaSoft altyapısı ile işini e-ticarete taşımayan kalmasın

Google olarak işini henüz internete taşımamış veya bu alanda yeterli yatırımı yapmamış olan işletmelerin de e-ticaret yapabilmesi için bu alanda öncü IdeaSoft ile işbirliğine gittik ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu anahtar teslim e-ticaret sitesini en uygun şartlarda onlara sağlıyoruz. Bu iş birliğinden faydalanan KOBİ’ler 24 saat içinde e-ticaret sitelerini kurarak dükkanlarını dijital ortama taşıyacak ve 7/24 açık tutabilecekler.

IdeaSoft-Google iş birliğinden faydalanan KOBİ’ler ödeme altyapısı ortağı olarak iyzico’yu da tercih edebilecek. Ayrıca e-ticaret eğitimlerine ücretsiz erişim hakkı, özel müşteri hizmetleri desteği, pazaryerlerine özel %50’ye varan indirimli komisyon oranları ve avantajlı kargo anlaşmaları gibi çeşitli ek haklara da sahip olacak.

Google Benim İşletmem, internette daha fazla görünür olmanın en kolay yolu

Platformda yer alan “Google Benim İşletmem” ile küçük esnaf ve girişimciler internette daha fazla görünür olma imkanına ücretsiz kavuşuyor. Google olarak halihazırda Türkiye’de yaklaşık 1.2 milyon doğrulanmış işletmenin müşterileri için daha hızlı ve kolay ulaşılabilir olmasını sağlıyoruz. Hedefimiz, Google Dijital Türkiye platformu ile daha fazla KOBİ’nin bu ücretsiz araçtan faydalanmasını sağlamak. Google Benim İşletmem, küçük ya da orta ölçekli işletmenin Google Haritalar ve Arama gibi platformlarda nasıl görüneceklerini yönetmelerine olanak sağlayan ücretsiz bir araç. Google Benim İşletmem, belirli bir konumda veya belirli bir hizmet bölgesi dahilindeki işletmelerin müşterileri için daha kolay fark edilip bulunabilir ve ulaşılabilir olmasını tamamen ücretsiz olarak sağlıyor. İşletmeler çalışma saatlerini, web sitelerini, telefon numaralarını ve konumlarını Google Arama ve Haritalar’a kaydederek online varlıklarını her zaman güncel tutabiliyor. Müşterileriyle değerli etkileşimler kurabiliyor ve yeni müşterilere ulaşabiliyor.

Google Dijital Türkiye platformu ile ne hedefliyorsunuz?

İşini dijitalle büyütmek isteyen herkesin ihtiyaç duydukları tüm bilgilere ve rehberliğe tek noktada ulaşabileceği bir platform olarak hayata geçirdiğimiz Google Dijital Türkiye platformu ile 1,5 milyon işletmeye ve bireye ulaşmayı hedefliyoruz. Platform, özellikle perakende sektöründe işini dijitale taşımak isteyen işletme sahiplerine yönelik çözümler sunuyor fakat tabii ki tüm küçük ve orta boy işletmelerin kullanımına açık.

KOBİ’ler başta olmak üzere tüm işletmelere ve bireylere, yepyeni ücretsiz fırsatlar, eğitim ve ürün destekleri sunduğumuz Google Dijital Türkiye platformunun, Türkiye’nin dijitalle büyümesine de çok yönlü katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu zorlu dönemi hep birlikte aşarken, herkesi Google Dijital Türkiye platformunun sunduğu birbirinden değerli avantajlardan ve güçlü araçlardan yararlanmaya davet ediyoruz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay