İnternetten Parfüm Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

iyzico Posted on 5 dakika

İnternetten alışveriş yapmak; ürünleri ve fiyatları kıyaslamak, yarım saatte onlarca mağazayı gezebilmek, doğudan batıya her şehirden alışveriş yapabilmek, mağazalara 7/24 ulaşabilmek gibi birçok avantajı beraberinde getiriyor. Bununla birlikte bazı ürünlerde online alışveriş yapmak pek de kolay olmuyor. O ürünlerden biri de şüphesiz ki parfüm. İnternetten parfüm almadan önce sizin için hazırladığımız mini rehberimizi mutlaka okumanızı öneriyoruz.

İnternetten parfüm alırken ilk kriter doğal olarak parfüm fiyatları oluyor. Bütçeye göre sadece kokusu tanıdık olan parfüm çeşitleri arasında seçim yapılabiliyor. İnternetten parfüm almak ve biraz da değişik kokuları denemek istiyorsanız birkaç noktada dikkatli olmalısınız.

Doğru Parfüm Nasıl Seçilir?

E-ticaret siteleri birçok ürünü, piyasaya göre daha uygun fiyatlarla sunuyor. Fiyatlardaki avantajlardan yararlanmak için ilginizi çeken parfümlerin notalarını fiziksel mağazalarda test edebilirsiniz. Parfüm denemeye giderken herhangi bir koku sıkılmamış temiz bir şalı, kumaş parçasını yanınızda götürüp deneyebilirsiniz. Ağır ve baharatlı yemek yemediğiniz günde algıların daha açık olduğu öğleden sonra parfüm esansları arasında zevkinize uygun seçim yapabilir ve internetten satın alma işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Birinde beğendiğiniz kokuyu internetten direkt olarak aldıktan sonra hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Çünkü derideki H değeri kişiden kişiye değişiyor. Dolayısıyla parfümlerin kalıcılığı, kokuları da değişiyor. Bunun için de biraz önce bahsettiğimiz yöntemi uygulayabilirsiniz.

Kalıcı parfüm arayışınızda yanılmamak için cilt tipinizi de göz önünde bulundurmalısınız. Yağlı bir cilde sahipseniz yumuşak kokuları, kuru cilde sahipseniz yoğun kokuları uygulayabilirsiniz. Parfümlerin kalıcı etki yaratmasında mevsimler de etkili oluyor. Kışın yoğun kokuları (odunsu notalar, vanilyalı parfüm, çikolata kokulu parfüm) yazın ise meyveli hafif kokuları tercih etmelisiniz.

Parfüm şişeleri de koku üzerinde etkili oluyor. Örneğin mavi parfüm şişeleri tazeliği, yeşil parfüm şişeleri doğalları, pembe parfüm şişeleri romantizmi, siyah ve altın parfüm şişeleri lüksü temsil ediyor. Bu nedenle markalar bir satış stratejisi olarak parfüm ambalajına özen gösteriyor.

Parfüm notaları hem erkek parfüm hem de kadın parfümler için üst, orta ve alt olarak ayrılıyor. En hafif ve geçici üst notalar genellikle çiçek ve meyve kokularının karışımından oluşuyor. Orta notalar parfümün özünü ifade ederken alt notalar parfümün kalıcılığı üzerinde belirleyici oluyor. Alt notalar ürünün kalitesine ve tene uyumuna göre değişiyor ve genellikle vanilya, sandal ağacı ve sedir ağacından oluşuyor.

Parfümlerin Üç Temel Kategorisi : EDP, EDT ve EDC

EDP, EDT ve EDC esans ve yoğunluk oranını ifade ediyor. Özel üretimli parfümlerin esans oranı E ve P’ye kadar çıkabiliyor ve bu parfümler saf parfüm olarak adlandırılıyor. En fazla kokuyu EDP yani Eau De Parfüme veriyor. Esans oranı yüzde 10-20 arasında olan EDP, en kalıcı parfüm olarak kış mevsiminde tercih ediliyor. Esans oranı yüzde 4-2 arasında olan Eau De Toillette dört mevsim günlük kulanım için tercih ediliyor. Esans oranı yüzde 2-4 arasında değişen yoğunluk oranı en az parfümler Eau De Cologne olarak adlandırılıyor. EDC kokuya hassasiyeti olan kişiler tarafından tercih ediliyor.

Parfüm Kokusunun Kalıcılığı Nasıl Arttırılır?

Parfümün kalıcılığı parfüm notaları, kullanım alışkanlıkları ve  parfümün üretiminde uygulanmış olan standartlara göre değişkenlik gösteriyor. Gerektiğinden fazla parfüm sıkmak parfümü kalıcı hale getirmediği gibi çevredekiler için rahatsız edici olabiliyor. Parfüm nasıl kalıcı olur sorusunun yanıtı ise aşağıdaki ipuçlarında:

  • Parfümü temiz tende kullanın.
  • Parfümü boyun, ense, dirsek içi, bilek, kulak arkası gibi nabız atışlarının hissedildiği noktalara uygulayın.
  • Bel, sırt ve göğüs dekoltesi parfümü çekici hale getiriyor. Parfümü bel, sırt ve göğüs dekoltesine uygulayın.
  • Nemlendirici ürünler parfümün tutunacağı bir doku hazırlıyor. Parfüm sıkmadan önce vazelin uygulayın.
  • Kuru ciltlerde kalıcılık azalıyor. Cildiniz kuruysa 3 saat arayla parfümü tazeleyin.
  • Parfümün içindeki alkol ve kimyasalların daha uzun dayanması ve esansın daha kalıcı olması için parfümü buzdolabında bekletin ve kullanımdan sonra mutlaka kapağını kapatın.
  • Tarağa parfüm sıkarak saçınızı tarayın.
  • Bileğinize parfüm uyguladıktan sonra bileğinizi birbirine sürtmeyin.

Parfüm alışverişlerinizi internetten hızla ve güvenle tamamlamak istiyorsanız, iyzico ile Öde’nin geçerli olduğu binlerce site sizi bekliyor! Daha iyi bir alışveriş deneyimi için iyzico logosunun bulunduğu e-ticaret sitelerine tıklayıp istediğiniz parfümü kolaylıkla satın alabilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay