İnternetten Alışveriş Rehberi

iyzico Posted on 3 dakika

Türkiye’de e-ticaret sektörü her geçen gün büyüyor. Dünyanın geneline bakıldığında Türkiye e-ticaret konusunda yüksek potansiyele sahip sıcak bir pazar. Doğru ve başarılı girişimler yarının köklü markaları haline gelecek ve bugünün geleneksel firmalarının tahtına oturacak belki de. Sektöre hala çekimser kalan tüketicinin ihtiyacı ise aklındaki soruların cevabını bulabileceği bir internetten alışveriş rehberi. “İnternetten alışveriş yapıyor musunuz?” sorusuna verilen cevabın güvensizlik ortak paydasında buluşması, tüketicilerin doğru yönlendirilmeye muhtaç olduklarının en büyük göstergesi.

“Kişisel bilgilerim paylaşılır mı, sahip olduğum tüketici hakları neler?” gibi birincil sorular cevap bulduğu ve verilen cevaplar sağlam dayanaklara oturtulduğu takdirde e-ticaret sektöründe taşlar kısa vadede yerine oturacaktır. Tüketici öncelikle internetten alışverişin güvenli olduğuna daha sonra da sahip olduğu avantajlar konusunda ikna olmalı. İnternetten alışveriş rehberine öncelikle tüketicinin sahip olduğu avantajlarla başlayalım. Öncelikle e-ticaret sitelerinin bir açılma veya kapanma saati yoktur. İstediğiniz zaman istediğiniz yerden 7/24 alışveriş yapma imkanınız vardır. Günün ve hatta gecenin herhangi bir saatinde açık restoran aramak yerine, yemek sipariş sitesine girip açık olan restoranları listeleyip siparişinizi verebilirsiniz. Bunun için yerinizden kalkıp bilgisayarınızı açmanız bile gerekmez çoğu zaman. Telefonunuzdan tüm işlemleri tek seferde halledebilirsiniz.  İnternetten alışverişte zaman sınırı olmadığı gibi mekan sınırı da yoktur. Dünyanın herhangi bir şehrinden alışveriş yapmanız mümkündür. Çin’de bir el sanatçısının yaptığı özel bir takıyı yalnızca birkaç tıkla oturduğunuz yerden  satın almanın tek yolu internetten alışveriştir. Ürün yelpazesinin genişliği sınır tanımaz. Bazen seçim yapmakta zorlanırsınız hatta. İnternetten alışverişte “imkansız, bulunmaz” diye bir şey yoktur neredeyse. Birinci el veya ikinci el, aradığınız her şeye ulaşabileceğiniz bir bolluk mevcuttur. Çoğu marka internetten alışverişe özel olarak indirim ve kampanyalar düzenler. Bu fırsatlardan yararlanarak çok avantajlı fiyatlardan da yararlanabilirsiniz.

İnternetten alışveriş rehberinin ikinci konusu ise güvenlik. Kredi kartı ve kişisel bilgilerin dolandırıcıların eline geçmesi veya kullanıcının isteği dışında dağıtılması e-ticarete mesafeli durulmasının en büyük sebeplerinden biridir. İnternetten alışveriş güvenlidir. Eğer alışveriş yapılan web sitesi SSL Sertifikası‘na sahipse bilgileriniz güvenli bir şekilde doğrudan bankanıza ulaşacaktır. Dilerseniz PayPal, iyzico, BKM Express, Turkcell Cüzdan vb. ödeme yöntemlerini de tercih edebilirsiniz. Böylece kredi kartı bilgilerinizi alışveriş yaptığınız siteye vermemiş olursunuz.
Alışveriş yapmadan önce satın almak istediğiniz ürün için öncelikle genel bir arama yapabilirsiniz. Kullandığınız arama motoru, reklamlardan sonra size en çok tıklanan ve en popüler siteleri listeleyecektir. İnternetten alışverişte bu listeleme size rehberlik edecektir. Alışveriş yapacağınız sitenin ödeme sistemleri konusunda güvenlik önlemlerinin yeterli olduğuna ikna olduktan sonra rahatlıkla oradan alışveriş yapabilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay